becali

Marți, 27 noiembrie, un nou termen în dosarul în care Becali cere distrugerea Stelei

După o scurtă pauză, ne întoarcem în sala de judecată. Mâine dimineață, la Curtea de Apel București, Talpan va da din nou piept cu avocații lui Becali, în procesul prin care fostul pușăriaș cere anularea mărcii Steaua București.

Steaua a câștigat la fond și e de așteptat să câștige și acum. Și asta deoarece avocații lui Becali par a folosi strategia repetării obsesive a aceluiași lucru în speranța că, la un moment dat, cineva, oricine, le va da dreptate. Fac asta și pentru că nu au alte dovezi, care să le ajute cauza, dar și pentru a trage de timp.

Prezenți în fața judecătorilor, avocații oilor nu aduc niciodată documente noi, argumente noi, dovezi noi. Preferă să folosească aceleași argumente, aceleași povești, aceleași excepții. De ce fac asta? Pentru că știu că judecătorii nu doresc cu adevărat să le mai aplice încă o înfrângere, chiar le-ar da lor câștig de cauză, dacă ar putea. Însă nu pot, așa că le permit să vină cu tot felul de excepții, pentru a amâna finalul procesului cât mai mult.

E puțin probabil ca acest proces, pentru anularea mărcii Steaua, să mai prindă o înfățișare. Probabil că totul se va termina mâine. Și ar fi bine să fie așa, pentru că, în luna decembrie, urmează câteva procese mult mai importante, procese pe care niște judecători le-au legat de acesta, deși nu au nicio legătură.

Dar, dacă Becali și-a dorit să mai tragă puțin de timp, judecătorii i-au făcut pe plac.

Ce s-ar întâmpla dacă Becali ar câștiga procesul pentru anularea mărcii Steaua?

E simplu. Dacă, printr-o minune, Becali câștigă procesul, Steaua dispare. Clubul dispare. Performanțele sale dispar. Tot ceea ce a însemnat Steaua dispare. Și asta pentru că marca e totul, așa cum a recunoscut și FRF, care s-a grăbit să ajute Academia Partid, atunci când s-a auzit că Pancu & Co. au cumpărat marca Rapid. Da, marca include identitatea unui club. Deci și palmaresul, istoria, numele, tot. Dacă marca dispare, dispare și clubul.

Suporterii fcsbiști care își spun steliști și care speră ca Becali să câștige acest proces dovedesc cât de anti-steliști sunt.

Ce se va întâmpla după ce Steaua câștigă și acest proces?

Talpan i-a bătut deja pe Becali și ai lui la fond. A venit înarmat cu tot ceea ce avea nevoie pentru a demonstra că Steaua există și că folosește marca în activitățile sale comerciale(Atenție! Un eveniment sportiv e activitate comercială, deoarece Steaua câștigă bani de pe urma unei astfel de activități!) și necomerciale. Cei care s-au grăbit să râdă de Talpan pentru că a mers la judecători cu sacoșa cu echipamente dovedesc că nu înteleg nimic din mărci și legi.

Cu acea sacoșă, Talpan i-a pus pe judecători în fața faptului împlinit. E imposibil ca aceștia să-i dea acum lui Becali dreptate. Ar însemna să nege o realitate care nu poate fi negată. Ar însemna să se descalifice ca judecători.

Ce vine după acest proces?

Odată ce a trecut și de acest obstacol, Steaua va avea cale deschisă către celelalte două procese importante, pentru recuperarea prejudiciului și pentru recunoașterea palmaresului. Nimic nu le va mai putea amâna. Judecătorii vor fi obligați să pornească judecarea lor iar deciziile vor veni, inevitabil, și ele.

Dacă de procesul pentru recunoașterea palmaresului nu-i pasă chiar atât de mult, fiind deja cunoscut faptul că FRF l-a asigurat că îl va sprijini în continuare, chiar dacă va pierde acel proces, pe Becali îl sperie gândul că s-ar putea da o decizie în dosarul pentru recuperarea prejudiciului. Orice fel de decizie. Pentru că, o decizie înseamnă sfârșitul judecatei pe fond. Această fază e mai puțin importantă. Ceea ce contează e Curtea de Apel. Și asta deoarece o decizie dată acolo e executorie, chiar dacă nu e definitivă. Becali vrea să evite acest lucru cel mai mult.

Așadar, putem spune că așteptăm cu nerăbdare sfârșitul procesului pentru marca Steaua, pentru a ne apropia mai mult de sfârșitul FC Fcsbului.