Gigi Becali, antrenor și avocat

becali avocat antrenorDacă vă era milă de Dică, pentru toate umilințele la care e supus atunci când Becali anunță cu o zi înainte de meci echipa de start a FC Fcsbului, să știți că nu e singur. Avocatul Căvescu, cel care îi reprezintă pe fcsbiști în procesele cu Steaua, e și el în aceeași situație. La TV, în direct dar și în reluare, Becali a anunțat strategia pe care acesta dorește să o folosească în continuare.

Pe scurt, Becali a anunțat la prost.ro că are de gând să meargă la Curtea Constituțională și să ceară schimbarea legii mărcilor. De altfel, aceasta este și ”victoria” despre care el spune că a obținut-o în dosarul prin care a cerut anularea mărcii Steaua. Judecătorii i-au respins toate cerințele în acel dosar, mai puțin aceasta, ultima. În ianuarie, Becali și avocații lui vor trebui să prezinte în fața judecătorilor argumentele lor pentru modificarea unei legi. Trebuie spus că acest caz este unic, fecesebiștii fiind singurii care ar beneficia de pe urma ei. Așadar, putem spune că Becali cere ca o lege a statului să fie modificată în special pentru el.

Un plan amuzant și ticăloas în același timp

Planul avocaților lui Becali e amuzant dar și ticălos, în același timp. E amuzant deoarece acești indivizi dau dovadă de o aroganță incredbiliă, crezându-se atât de importanți încât statul să stea în genunchi în fața lor. E ticălos pentru că arată lipsa totală de respect pentru justiție, pentru România și pentru Steaua.

Becali și avocații lui au lansat ideea cum că există două mărci Steaua, una înregistrată și una notorie. Marca înregistrată, spun ei, aparține Stelei, existând cele două decizii judecătorești care spun chiar acest lucru. Dar Becali și ai lui mai spun că marca notorie ”Steaua București” le-ar aparține lor. Și asta deoarece încă există oameni care ignoră cele două decizii judecătorești și care spun că Fcsb e Steaua.

Becali speră ca judecătorii să îi dea dreptate, Speră, astfel, să obțină o decizie judecătorească care ar spune că ”marca notorie” Steaua îi aparține. Ar urma să folosească această decizie ca să atace decizia obținută de Steaua în 2014. Astfel, dosarul s-ar redeschide, speră el. Și, la o rejudecare, speră să câștige în sfârșit împotriva lui Talpan.

E o prostie.

În România, conduce legea, nu majoritatea

Practic, planul lui Becali e să sară peste legi. Până acum, de fiecare dată când s-a judecat pe legi, a pierdut. Însă, dacă s-ar fi judecat pe baza de popularitate, ar fi câștigat. Iar el fix asta își dorește să se întâmple. Vrea ca judecătorii să ignore legea, care spune că marca Steaua aparține Stelei București, și să asculte ce spun sondajele gesepiste, Mironică sau ceilalți sclavi din presă.

Nu așa funcționează justiția.

Așa cum bine știți, orice statuie a Justiției prezintă o femeie legată la ochi, cu o balanță într-o mână și o sabie în cealaltă. Acesta este unul dintre cele mai puternice simboluri ale omenirii. Justiția este oarbă deoarece ea trebuie să judece bazîndu-se pe legi, nu pe altceva. E oarbă pentru că nu trebuie să fie influențată de popularitatea unui individ, de statutul social, de culoarea pielii, religie, etc. Dar Becali vrea să schimbe acest lucru.

El vrea să primească marca Steaua înapoi deoarece un număr mare de români încă mai consideră că FC Fcsb e Steaua. De aici și ideea cum că el ar deține ”marca notorie Steaua”. El nu deține nimic. Iar ceea ce propune e o prostie.

Să facem un exercițiu de imaginație. Dacă Becali ar obține ce ar dori, atunci toți influencer-ii din România ar primi puteri sporite. Becali și sclavii lui din presă îi mint pe oameni, făcându-i să creadă că FC Fcsb, o echipă înființată în 2003, conform propriilor acte, e Steaua București. Dar există și alți oameni, cu influență cel puțin la fel de puternică precum a lui Becali.

Ce s-ar întâmpla dacă un șef de club de fotbal ar cere ca echipa lui să câștige campionatul doar pentru că e cea mai populară, indiferent de locul ocupat în campionat? Cum ar fi ca un președinte ales prin votul majorității să ceară puteri depline, poate chiar să fie numit rege?

Asta vrea Becali.

Acum înțelegem de unde a pornit campania anti-Steaua

Înainte de 2014, se vorbea foarte puțin despre ”CSA”. De fapt, nu se vorbea aproape deloc. Indiferent că vorbeau despre handbal, baschet sau rugby, jurnaliștii spuneau ”Steaua București”, nu ”CSA”. De abia după ce Becali a pierdut Steaua a apărut această minciună.

Ziariștii din presa sportivă spun doar ”CSA”, atunci când vorbesc despre echipa de fotbal a Stelei București. De ce? Pentru a-l ajuta în continuare pe Becali. Aceștia își folosesc influența pentru a spăla creierele oamenilor. Astfel, ei prezintă Steaua ca ”CSA”, în timp ce FC Fcsb e ”steliștii”.

Pare a teorie a conspirației, dar nu e. La fel fac și cei de la FRF, cei de la LPF, chiar și cei de la CNA. De altfel, Laura Georgescu, șefa CNA, trimite lunar scrisori către suporterii steliști care fac plângeri, în care le spune că refuză să ia măsuri împotriva celor care dezinformează, pe motiv că aceștia i-au spus că nu o fac intenționat. Adică hoțul recunoaște că fură, dar nu conteaază, pentru că a zis că a furat fără să vrea. E incredibil.

Numele clubului nostru este CSA Steaua București, e adevărat. Însă ”CSA” nu a fost niciodată folosit înainte de 2014. Nu a fost folosit nici în anii 80, nici în anii 90. Atunci, toți vorbeam despre Steaua București. De altfel, deoarece acel ”CSA” nu era folosit înainte aproape deloc, mulți steliști au ajuns să creadă că echipa care a câștigat CCE în 86 era ”FC Steaua București”. Au pus acel ”FC” automat, din reflex, inspirându-se de la celelalte cluburi mari europene (FC Barcelona, FC Liverpool, Arsenal FC, etc.). Dacă formula ”AS” ar fi fost mai populară ca ”FC”, probabil că mulți steliști ar fi crezut că echipa care a câștigat CCE în 1986 se numea AS Steaua București.

Nu. Era tot CSA Steaua București. Și nimeni nu îi zicea CSA. Toți îi spuneau Steaua. Însă, acum, Becali vrea să schimbe numele clubului nostru, pentru binele propriului său buzunar.

Acțiunea lui Becali are două scopuri. În cazul în care i se va da dreptate, Becali va putea să pună mâna pe un bun al statului, Steaua București, fără să plătească un bănuț. Și, chiar dacă nu i se va da dreptate, el mai speră ca acest proces să ajute la amânarea celorlalte procese, pentru recunoașterea palmaresului și recuperarea prejudiciului.

Practic, scopul lui Becali e să dea țepe statului și poporului român. Vrea să se folosească de români pentru a se îmbogăți.

Să sperăm că judecătorii vor avea destul bun simț și destulă integritate pentru a nu-i permite acestui individ să-și bată joc de noi, de legi și de Steaua București.