Sub privirile nepăsătoare ale unor purtători de uniformă, Fcsb continuă să-și bată joc de Steaua

Degeaba câștigă Florin Talpan procese peste procese. Atât timp cât cei care au putere de decizie în club nu pun în aplicare victoriile acestuia, toată munca sa e în zadar. Iar fcsbiștii știu asta. Și nu doar că știu, dar și profită, cu mare nesimțire.

Mâine va avea loc un nou termen în dosarul pentru recuperarea prejudiciului. Cum FC Fcsb a pierdut procesul prin care cerea anularea mărcii Steaua, ne putem aștepta ca lucrurile să avanseze în dosarul prejudiciului. Nu că ar conta.

Chiar dacă ar veni mâine o decizie definitivă, irevocabilă, șefilor Stelei nu le-ar păsa și ar lăsa FC Fcsbul să-și facă de cap în continuare. Așa cum fac și acum.

Din acest motiv, avocații lui Becali au început să-și bată joc atât de Steaua cât și de legile statului, și au pornit un nou proces, prin care cer ca lor să le fie recunoscut palmaresul Stelei.

Fcsbiștii au pornit un proces asemănător celui pornit de Steaua, cu o singură diferență

proces

Dosarul despre care vorbim a fost depus la Tribunalul București în data de 23 octombrie 2018. Așa cum am spus, e un dosar exact asemănător cu cel pornit de Steaua. Există, însă, o singură diferență.

Dacă dosarul întocmit de Talpan a fost bazat pe acte și dovezi concrete, dosarul fcsbiștilor e bazat aproape în totalitate pe minciuni și copy/paste al unor site-uri de pe internet. 

Sursa noastră din interiorul Tribunalului București ne-a comunicat că avocatul fcsbist a luat cu copy/paste toată pagina de Wikipedia a FC Fcsb-ului și a depus-o la dosar, pretinzând că informația apărută acolo este în totalitate corectă. Nu e așa.

După cum bine știți deja, wikipedia este un site unde oricine poate edita orice articol. Nu e necesar ca informația publicată acolo să fie corectă. E destul ca ea să apară într-o altă sursă de pe internet. De altfel, asta e și singura regulă a wikipedia. Mai pe înțelesul tuturor, dacă un ziarist scrie într-un ziar online că FC Fcsb e Steaua, această sursă va fi recunoscută de Wikipedia și va putea fi folosită în articole. Dacă, însă, vrei să folosești o decizie judecătorească pentru a susține o anumită informație, dar această informație nu e publicată pe internet, Wikipedia nu o va accepta.

Așadar, avocații fcsbului nu doar că își bat joc de Steaua, dar chiar și de judecători, de justiție, de suporterii Stelei și de toți oamenii cinstiți din această țară, care nu merg la judecată cu articole de pe Wikipedia, ci cu dovezi concrete.

Cum e posibil așa ceva?!

Este o bătaie de joc. Este o foarte mare bătaie de joc. Și s-a ajuns aici doar din cauza celor care conduc ministerul apărării și clubul Steaua.

În 2014, George Boroi a decis cu de la sine putere să dea gratis un bun al statului echipei lui Becali. E vorba de marca pe care FC Fcsb nu avea voie să o folosească. Totuși, ca echipa lui Becali să nu fie exclusă din UEFA, George Boroi le-a dat gratis marca pentru un meci din Europa League. A fost un mare abuz, dar nimeni nu a pățit nimic.

Mai mult, Boroi, Zisu și ceilalți oameni din conducere nu au luat nicio măsură pentru a pune în aplicare decizia obținută. Ba chiar l-au sancționat pe Talpan și s-au opus reactivării secției de fotbal.

Petrea, mai slab, nu l-a putut opri pe Talpan să reactiveze fotbalul stelist. Dar a avut grijă să facă tot ce i-a stat în putere pentru ca echipa să nu promoveze și să fie văzută de cât mai puțini oameni. Dacă nu eram noi, suporterii, nimeni nu ar fi știut că Steaua București joaca în Liga 4.

Academia Partid a furat pe față, sub ochii lui Petrea, dar acesta nu a făcut nimic. Tot sub ochii lui și ai lui Cârlan, șeful marketingului stelist, FC Fcsb a continuat să folosească marca Steaua. Kia și NetBet au fost doar câțiva din sponsorii Fcsbului, care și-au permis fără nicio grijă să își promoveze produsele folosindu-se de marca Steaua. Și în aceste cazuri, a fost nevoie ca noi, suporterii, să intervenim. Din partea clubului, nu a fost luată nicio măsură.

Astăzi, avocații fcsbului rescriu istoria Stelei și totul datorită acestei nepăsări a șefilor Stelei, care au refuzat de nenumărate ori să pună capăt acestei mizerii, acestui cuib de hoți, numit Fotbal Club Fcsb.

În dosarul depus la Tribunalul București, avocații fcsbului au cerut ca Stelei să nu i se spună Steaua, ci CSA. Ba chiar i-au scris Stelei numele greșit(intenționat, fără îndoială), așa cum puteți să și vedeți în captura de ecran. Da, da, și în acest caz, formularul de introducere a dosarului pe pagina de internet a fost completat cu copy/paste. Sursele noastre ne-au asigurat de acest lucru.

Miza rămâne prejudiciul

Așa cum am zis, acest proces nou nu e altceva decât o clonă nereușită a procesului pornit de Steaua. Ce vrea FC Fcsb să obțină? Nimic. Doar vrea să tragă de timp. Pentru că acest proces în constatare nu va putea anula o decizie dată în primul proces în constatare. Dar va putea fi folosit pentru a mai obține cel puțin o amânare în dosarul pentru prejudiciu.

Mâine, 5 decembrie, va avea loc o nouă înfățișare în acest proces. Dar nu mai contează. De ce ar mai conta? Atât timp cât cei din conducerea Stelei nu vor să închidă Fcsbulul, ne putem aștepta ca, în cazul unei decizii favorabile, lucrurile să rămână neschimbate.

Putem face ceva? Da.

Putem să cerem ca cei aflați acum la conducerea Stelei să demisioneze și, în locul lor, să vină steliști adevărați, nu militari, nu administratori, nu buni conducători. Ci steliști adevărați, care să vrea binele Stelei.