fc asalt Steaua București 1-7

FC Asalt – Steaua București, 1-7(1-3)

Cu Steaua București, FC Asalt a jucat cum nu a jucat un tur întreg. Au fost agresivi, bătăioși, determinați, dar degeaba. Tot Steaua s-a impus în cele din urmă.

Steaua București: 22. Horia Iancu – 5. Alin Iordache, 4. Stefan Pădureț, 14. Andrei Nitu, 6. Lucas Caetano – 21. Gheorghiță Constantinescu, 15. Mihai Olaru – 26. Alexandru Mărgărit, 7. Florin Rasdan, 17. Alin Robu – 10. Alin Predescu;

Rezerve: 12. Raul Radu – 24. Cristian Jitaru, 3. Mihai Zamfir, 20. Bogdan Sitaru, 16. Adrian Vîlcea, 11. Alexandru Târnăcop, 18. Ștefan Badea.

Antrenor: Marius Lăcătuș

Cum era de așteptat, meciul a fost unul destul de greu. Și nu doar din cauza vremii friguroase, de iarnă, și a stadionului gol, ci și din cauza adversarului. Știind că joacă contra Stelei, jucătorii celor de la FC Asalt au fost mai motivați ca niciodată. S-au luptat pentru orice balon și nu s-au ferit să intre tare la adversar.

Prima ocazie a meciului a venit în minutul 15, când Predescu a trimis peste poartă, dintr-o poziție foarte bună. A fost un semn rău pentru apărarea celor de la FC Asalt, apărare care a cedat 6 minute mai târziu, când Mărgărit a reușit să deschidă scorul.

Din păcate, FC Asalt a reușit să egaleze într-un timp foarte scurt. În minutul 24, aceștia au primit un penalty. Portarul Horia Iancu a apărat lovitura, în primă fază, însă mingea respinsă a ajuns tot la un adversar, care a înscris.

Intrări dure, steliști loviți

Înțelegând situația favorabilă în care se aflau și știind că e puțin probabil să mai marcheze un gol în poarta care a mai primit doar un singur gol întoate cele 14 etape, cei de la FC Asalt au trecut la vechea tactica românescă de pârjolire a pământului și otrăvire a fântânilor. Astfel, a început sezonul intrărilor dure.

Din fericire, fotbalul nu e kickboxing și nu se joacă pe KO, ci pe goluri. În ciuda loviturilor primite, steliștii nu s-au dat bătuți. Au continuat să atace și să preseze și, pe final de repriză, au reușit să marcheze din nou. Nu doar o singură dată, ci chiar de două ori.

Întâi, în minutul 38, Mărgărit a trimis o centrare de pe dreapta, pentru Robu, iar ”veteranul” Stelei a marcat, ducând scorul la 2-1. Răsdan a stabilit scorul final al primei reprize, 3-1, în minutul 41, marcând cu un lob frumos peste toată apărarea celor de la FC Asalt.

FC Asalt – Steaua București, a doua repriză

Supărați de loviturile primite în prima repriză, steliștii au pornit în forță repriza secundă, reușind să marcheze chiar în minutul 48. Rămas singur în fața porții, Ghiță Constantinescu a înscris fără emoții, punând punct, practic, meciului.

A urmat o nouaperioada de liniște și, apoi, spectacol!

Mulțumit de lobul frumos din prima repriză, Răsdan a încercat să repete reușita… și a reușit. Șeptarul stelist a dus scorul la 5-1 în minutul 66. Iar Mărgărit a dus scorul la 6-1, doar 5 minute mai târziu, tot printr-un lob. Însă, spre deosebire de Răsdan, extrema Stelei a trimis lobul său dintr-o poziție aproape imposibilă, din banda dreaptă.

Mărgărit a realizat hat-trick-ul în minutul 81, marcând din pasa lui Târnăcop și ducând scorul la 7-1 pentru Steaua. Acesta a fost și scorul final am meciului.

Steaua București a terminat turul acestei ediții de campionat pe primul loc, cu 43 de puncte din 45 posibile. A câștigat 14 meciuri și a făcut un singur egal, fără să fie învinsă. Băieții antrenați de Marius Lăcătuș au marcat 98 de goluri și au primit doar 2.

Cel mai probabil, meciul cu Asalt a fost ultimul jucat de Steaua în acest an. Urmează un retur foarte, foarte interesant.

Forza Steaua!