dică nu a antrenat niciodată Steaua

Nicolae Dică nu a jucat niciodată la Steaua București

Cineva trebuie să o spună, pentru că acesta e adevărul. Nicolae Dică nu a jucat niciodată la Steaua București. Și nici nu antrenează Steaua în acest moment.

La Steaua Liberă, am evitat să vorbim despre fotbaliștii celor de la FC Fcsb despre care, timp de foarte mult timp, oamenii au crezut că au jucat la Steaua București. Nu am făcut acest lucru de frică, ci mai degrabă din rușine chiar față de acești fotbaliști. Ei nu pot fi acuzați că au vrut să ne înșele, chiar dacă acest lucru s-a întâmplat. Nu pot fi acuzați că au vrut să-și bată joc de noi, chiar dacă asta s-a întâmplat. Însă, chiar dacă s-au bucurat timp de mulți ani de respectul și admirația steliștilor, adevărul este că cei mai mulți fotbaliști care au îmbrăcat tricoul roșu și albastru în ultimii 15 ani nu au jucat la Steaua.

Nicolae Dică a unul din acești fotbaliști. Mulți ani, acesta a fost chiar un idol în Ghencea. A fost apreciat și înjurat (mai mult apreciat decât înjurat), așa cum se întâmplă cu toți fotbaliștii. Dar, cel mai important, Dică a fost de multe ori apărat de suporterii steliști, în momentele în care Becali căuta să îl umilească. Din păcate, Dică a uitat de datoriile pe care le are față de suporterii steliști.

Dică nu a jucat niciodată la Steaua, dar tot despre ea vorbește

Da, Dică are niște datorii față de noi, suporterii steliști. Pentru că noi l-am tratat întotdeauna corect. Dar, astăzi, el nu ne tratează corect. Care e problema despre care vorbesc? E simplu. Nu există conferință de presă la care Dică să participe și unde să nu spună că antrenează Steaua. Deși nu antrenează Steaua.

Ca să fie clar, un singur om antrenează echipa Steaua București. Acela e Marius Lăcătuș. Spre deosebire de Dică, Lăcătuș chiar a jucat la Steaua București, echipă cu care a făcut peformanțe greu de egalat. Dică nu a jucat niciodată la Steaua și nici nu a făcut vreo mare performanță care să îi permită să vorbească despre clubul nostru. Mai mult, de fiecare dată când spune că el antrenează Steaua, îl jignește pe Marius Lăcătuș.

Nu știu despre voi, dar pe mine mă deranjează acest lucru. Și cred că e normal să mă/ne deranjeze. Prin comportamentul lui, Nicolae Dică nu doar că arată că nu are niciun pic de respect față de legile din România, dar nu are respect nici față de Lăcătuș. Nici față de Iovan. Nici față de Bumbesc. Nici față de fotbaliștii Stelei. Adică nu are niciun pic de respect față de Steaua.

Poate că i-am strigat odată numele, poate că am visat odată să port tricou cu numele lui pe spate, dar asta nu îi dă dreptul lui Dică să-și bată joc de Steaua.

Ce fel de profesionist este Nicolae Dică din moment ce își bate joc atât de suporteri, mințindu-i că antrenează Steaua, cât și de foști antrenori, care azi chiar antrenează Steaua, sau de prieteni? Nu este. Și chiar e cât se poate de rușinos comportamentul său. Dică a îmbătrânit urât. Nu a fost el niciodată un fotbalist foarte ambițios, dar, ca antrenor, pare să țină morțiș să-și încarce CV-ul doar prin minciuni. Acest comportament nu e deloc demn de Steaua, dacă domnul Dică tot vrea să insiste că a jucat și că antrenează acolo.

Oare cât mai trebuie să așteptăm ca șefii Stelei să ia măsuri

Nicolae Dică ne minte azi pentru a se pune bine cu patronul, pentru a-și îmbunătăți CV-ul, dar și pentru că i se permite. Și nu doar lui. Orice angajat de-al FC Fcsbului poate să spună fără griji că e angajat la Steaua. Chiar dacă există două decizii judecătorești care le interzic acest lucru, nimeni nu vrea să le pună în aplicare.

De când a venit la Steaua, domnul Pompiliu Mocanu s-a ocupat tot de altceva. S-a apucat să facă parcări. S-a apucat să taie frunze (la propriu). Mai nou, dă declarații la TV și își face poze cu sportivii steliști, deși el nu a contribuit cu NIMIC la performanțele obținute de aceștia. Pentru apărarea imaginii Stelei nu prea are timp.

Pentru a-și apăra angajații, nu prea are timp. Și da, e datoria lui să se asigure că angajatul său, Marius Lăcătuș, nu e umilit de un fost fotbalist mediocru, actual antrenor secund la o echipă mediocră din Liga 1. Dar e destul de clar, cel puțin pentru mine, că domnul Mocanu nu dă doi bani pe Marius Lăcătuș, cu care cel mai probabil nici măcar nu a stat la vreo poveste până acum. Mai rău e că domnul Mocanu nu pare să dea doi bani nici pe Steaua, acesta refuzând, la fel ca predecesorii săi, Petrea și Boroi, să pună în aplicare cele două decizii judecătorești și să oprească odată și pentru totdeauna minciunile fcsbiste.

Domnule Pompiliu Mocanu, Nicolae Dică nu a jucat niciodată la Steaua București. Nici nu o antrenează. De fiecare dată când spune că o antrenează, îi pătează imaginea. Și își mai bate joc și de Marius Lăcătuș. Vă rugăm să luați măsuri!

Dică trebuie să se maturizeze, să dea dovadă că e bărbat

Veți fi probabil tentați să îl iertați, poate chiar să îi permiteți să mai mintă. Chiar dacă Dică nu a jucat niciodată la Steaua, nu a fost neapărat un băiat rău. A înjurat și el galeria de 2-3 ori, dar, în mare, a avut un comportament corect. Totuși, cariera lui de fotbalist nu îi permite ca astăzi să-și bată joc de Steaua sau de Lăcătuș.

Nicolae Dică trebuie să dovedească că e bărbat. În primul rând, trebuie să nu-l mai lase pe Becali să-l trateze ca pe o cârpă. Apoi, ar trebui să revină cu picioarele pe pământ, să înțeleagă și să accepte realitatea, și să își vadă de cariera sa, ca un om cinstit. Nicolae Dică nu a jucat niciodată la Steaua, dar ar putea să o antreneze cândva. Dacă chiar vrea să își treacă Steaua în CV, are șanse să o facă. Dar nu continuând cu minciuni penibile.

Toate acțiunile au consecințe, Nicolae Dică.