Cristian Gațu continuă să fie confuz

cristian gatuNu ar trebui să fie, dar este. În calitate de fost șef al clubului Steaua, Cristian Gațu ar trebui să știe foarte bine tot ce s-a întâmplat în timpul mandatului său. Din păcate, se poartă de parcă a auzit toată povestea de la alții.

Există deja două decizii judecătorești care explică destul de clar că FC Fcsb nu este și nici nu a fost vreodată Steaua București. Însă asta nu contează pentru presa sportivă care caută doar scandal. Cu fiecare ocazie, ziaricii își mint cititorii și ascultătorii, sugerând că FC Fcsb ar fi Steaua. Iar munca lor e făcută mult mai ușoară de cei care preferă să-și dea cu părarea despre niște lucruri explicate deja de judecători.

Cristian Gațu e unul din aceștia. În loc să le răspundă ziaricilor printr-o simplă trimitere către cele două decizii judecătorești, fostul mare handbalist stelist preferă să vorbească. Și, de cele mai multe ori, se contrazice singur. Însă ziariștii de sport din România caută fix aceste erori, pentru a le exploata în favoarea celor care îi plătesc.

Recent, într-un interviu, Cristian Gațu a vorbit din nou despre momentul 98.

Cu Steaua ţin. Cu Steaua FCSB. Deocamdată, ţin cu FCSB, până îşi revine Steaua. Văd că acum s-au luat la trântă cu palmaresul„, a declarat fostul comandant al clubului Steaua, ignorând în totalitate decizia din dosarul pentru nume, decizie care spune că FC Fcsb nu are voie să folosească numele Steaua, Steaua București sau orice semn similar în activitățile sale. ”Steaua Fcsb” nu există, dar nimeni nu i-a spus asta domnului Gațu. Și nu există nici trânta pentru palmares. Steaua a cerut doar ca palmaresul să îi fie recunscut, nimic mai mult.

Cristian Gațu se contrazice singur

Ca să respectăm istoria, eu am fost comandantul clubului în momentul când s-a privatizat. Statutul l-a făcut un coleg din Armată. A fost aprobat şi, pe baza acelui statut, s-a acceptat ca echipa de fotbal să se rupă de clubul Steaua în societate non-profit. Şi a început treaba.” a spus Cristian Gațu.

Toate bune și frumoase, dar, până la urmă, s-a privatizat secția de fotbal sau nu? Dacă da, care a fost privatul care a cumpărat-o? Cu siguranță nu a fost non-profitul. Conform actelor existente, AFC Steaua București nu a preluat niciun element din identitatea Stelei. Mai mult, chiar Păunescu a recunoscut de multe ori că nu a preluat nimic. Iată ce spunea acesta într-un interviu pentru ProSport.

Păunescu: Şi s-a înfiinţat acea Asociaţie, la început, sub autoritatea MApN. Deci, n-avea legătură… Nu se rupea (n.r. – secţia de fotbal). După aceea s-a rupt, când eu nu mai eram la…

ProSport: Mai scrie în raport că aţi pus mâna gratuit pe lotul de jucători, că vi se dăduse şi baza…
Păunescu: Nu mi-a dat mie nimic. A dat Asociaţiei non-profit, care era sub autoritatea ministerului.

Scurt și simplu. AFC Steaua București era un non-profit înființat și controlat de clubul Steaua, care nu avea voie să ia vreo decizie în ceea ce privește Steaua fără aprobarea Stelei.

Așadar, domnul Cristian Gațu se contrazice singur. Întâi spune că echipa a fost dată către un privat, apoi spune că un coleg din armată a făcut statutul asociației. Nu merg amândouă. Mai mult, actele îl contrazic în totalitate.

”De fapt, se făcea că nu mai era a clubului, dar totuşi folosea bazele clubului Steaua şi anumite dotări.” a continuat domnul Cristian Gațu, sugerând că au avut loc niște abuzuri grave. Așa cum bine știți, statul nu-i poate da gratuit, unui privat, un bun al statului. Și cu siguranță nu poate face acest lucru când vorbim despre o unitate militară.

Adevărul nu e niciodată la mijloc

Prin poveștile oferite, domnul Gațu demonstrează că nu cunoaște nimic din cele întâmplate atunci, ceea ce e foarte ciudat. Dumnealui a fost, totuși, comandantul clubului. Ar trebui să știe toate detaliile mutării respective. Însă, deoarece e mereu confuz atunci când vorbește despre acest subiect, putem trage doar două concluzii:

  1. Cristian Gațu a fost un comandant execrabil, total dezinteresat de ceea ce se petrecea în clubul pe care îl conducea.
  2. Cristian Gațu știe exact ce s-a întâmplat în 1998, dar refuză să spună adevărul deoarece ar putea avea probleme, mai ales în urma deciziilor date deja de judecatorii de la ICCJ, în ceea ce privește procesele pentru marcă și nume.

”Eu zic că adevărul e la mijloc„, a precizat Cristian Gaţu într-un final, căutând parcă să se scuze, să scape de orice acuzație sau întrebări care ar putea urma.

Nu, domnule Gațu, adevărul nu este la mijloc. Adevărul este unul singur. Și e de partea clubului Steaua. Dacă era la mijloc, clubul nostru nu ar fi câștigat toate procesele pe care le-a avut cu FC Fcsb.