steaua fc buzau

Avancronică: Steaua București – FC Buzău

Steaua București joacă sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 12:30, ultimul său meci oficial din acest an. În Ghencea, vine în vizită FC Buzău, echipă cu care steliștii se bat pentru un loc în play-off.

Meciul Steaua – FC Buzău este important din mai multe motive, nu doar în ceea ce privește participarea în play-off. Buzoienii sunt una dintre echipele tari ale campionatului. E astfel obligatoriu ca Steaua să facă un meci cât mai bun. Nu în ultimul rând, echipa noastră trebuie să termine anul cu o victorie. Ultimele sale 2 meciuri, din păcate, au fost înfrângeri. A termina 2021 cu 3 înfrângeri consecutive ar fi dezastruos pentru Steaua.

Cine este FC Buzău?

Deși nu e corect, e mai ușor să explicăm cine nu e FC Buzău. Nu este Gloria Buzău. Adversarul Stelei din această săptămână a fost înființat în 2016, pentru a umple golul fotbalistic lăsat în oraș, ca urmare a falimentului Gloriei Buzău. Echipa este deținută și finanțată, cum probabil că ați ghicit deja, de orașul Buzău și de consiliul județean Buzău.

Anul acesta, FC Buzău a prins un sezon destul de bun. După 15 etape, buzoienii ocupă locul 5, un loc la care probabil că nici nu s-au gândit la începutul sezonului. Au câștigat 8 meciuri, au obținut 4 egaluri și au fost bătuți de 3 ori. În total, au marcat 39 de goluri, încasând 11. Trebuie însă spus că 14 din cele 39 de goluri au fost marcate într-un singur meci, cu Unirea Constanța.

Buzoienii sunt într-o formă nu neapărat foarte bună. În Liga 2, au 2 victorii în ultimele 5 meciuri, o înfrângere și 2 egaluri. Totuși, o înfrângere mai poate fi trecută în dreptul buzoienilor. Aceștia au jucat la mijlocul acestei săptămâni în Cupa României, unde au întâlnit FC Voluntari. Ilfovenii s-au impus cu 1-0. Echipa folosită de FC Buzău cu FC Voluntari a fost:

FC Buzău: R.Stoian – R.Zamfir, D. Vîrtej, K.Wiktorski, C.Toma – P.Gaitan, A.Cârstocea, C.Ciobanu, M.Ekollo – P.Pațurcă, M.Chică-Roșă

Rezerve: C.Avram, C.Petre, A.Muteanu, S.Ghinga, D.Kanda, A.Manea, J.Mondragon, B.Oteliță, T.Oltean

Antrenor: Cristi Pustai

Lotul buzoienilor are 2 jucători mai cunoscuți: căpitanul Ciprian Petre, ajuns la 40 de ani, și mijlocașul Alin Cârstocea, care a mai trecut pe la Viitorul și Rapid. Punctul forte al celor de la FC Buzău e însă antrenorul. Cristi Pustai, un veteran al Ligii 1, este un antrenor de calitate, care a demonstrat că își cunoaște meseria foarte bine.

Steaua București este în criză

Steaua București trece prin cea mai proastă perioadă din 2017 încoace. Băieții lui Oprița nu reușesc să lege jocul, nu reușesc să își creeze ocazii și să marcheze. Mai rău, jocul steliștilor e de multe ori presărat cu gafe care ajung să coste scump. Etapa trecută, Steaua a pierdut surprinzător, cu o Poli Timișoara care nu a jucat vreun fotbal spectaculos sau măcar decent. Două gafe în apărare, în ultimele 10 minute ale partidei, au costat-o pe Steaua cele 3 puncte.

Cu Poli, Steaua nu a putut conta pe golgheterul Chipirliu. Absența acestuia s-a văzut. Atacul stelist a fost ineficient, plictisitor, chiar jenant. Să sperăm că Oprița îl va putea folosi pe Bogdan Chipirliu în partida cu FC Buzău. Altfel, Steaua o să aibă parte de un meci destul de greu.

Echipa probabilă a Stelei: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Ad. Ilie – Ad. Popa, Enceanu, Șt. Pacionel, Val. Bărbulescu (cpt.), Zătreanu – Chipirliu

Meciul Steaua București – FC Buzău va avea loc sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 12:30, pe stadionul Steaua. Accesul spectatorilor este permis, cu condiția ca aceștia să fie vaccinați. Meciul va fi transmis pe Digi, Look și Telekom.

Forza Steaua!