sclavul mironica

Antistelistul Mironică are puța mică

Acest articol este despre unul dintre cei mai mari dușmani ai Stelei. Este despre Mironică, zis și Maronică, cel cu puța mică, sa ne ierte Șumudică. Acest băiat a atacat Steaua destul de des în ultimele luni, pentr a-și satisface stăpânul, pe Becali, iar noi credem că merită acum să îi răspundem.

De ce acum? Pentru că Mironică  a scris recent un articol, către care nu vom da un link, în care a întrecut niște limite pe care noi le vom enumera mai jos.

1. Mironică si analele meteorologiei

Am putea face o glumă despre Mironică si anale, dar ar fi prea ușor. Mai bine să atacăm ideea. Iar, în această parte a articolului său, Mironică voia să spună istoria nu poate fi stearsă și că e imposibil să uităm că, acum 12 ani, stadionul Steaua s-a umplut până la refuz de suporteri steliști, deși afara ningea ca la Polul Sud.

Mironică a amintit acest episod pentru a arăta ca echipa lui Becali e Steaua. Din păcate pentru el, logica sa e strâmbă. Acel steliști au mers la stadion pentru Steaua, e adevărat. Doar că atunci nu știau că echipa aia nu e Steaua. Au fost mințiți. Am fost mințiți. Noi am iubit și iubim Steaua. Vom merge pentru ea peste tot. Dar pentru ea, nu pentru altă echipă.

2. Mironică – lider de galerie

Nu știam acest lucru pana acum, dar se pare că Mironică este liderul noii galerii ovine. Ne referim la cei 20 de băieți(?!) care tot merg la meciurile echipei lui Becali și despre care scrie GSPul săptămânal. Mironică i-a amintit și pe ei in articolul lui, vorbind despre o poză pe care aceștia au publicat-o pe pagina lor de Facebook. În acea poză, Talpan era prezent alături de Belodedici la un meci de-al echipei lui Becali. Pentru Mironică și ceilalți fani ovini, aceasta e o dovadă că fostul pușcăriaș chiar deține Steaua. Nu e așa.

3. Literarul Mironică

Când ai de-a face cu proști, știi la ce să te aștepți. De aceea nu a fost o surpriză când Mironică a pus semnul egal între un proces câștigat corect de Talpan in justiție și romanul politic scris de George Orwell, 1984. Mironică ar vrea să credem că Becali a pierdut toate aceste procese din cauza unor conspirații, din cauza unor oameni din umbră, care au vrut neapărat să îi facă rău acestui om nevinovat. Dacă ați reușit să citiți fraza precedentă fără să vă pufnească râsul, părăsiți acest site. Nu vrem să fim citiți de oameni fără simțul umorului.

Da, Mironică a reușit să se dea mare că a citit o carte pe care am citit-o toți. Felicitări, baroane! Și mulțumim că ai ales să vorbești despre această poveste interesantă. Ar fi fost penibil dacă ne dădeai și tu citate din Arta Războiului.

4. Mironică și atacul la sentimente

Acum ne vorbește despre manipulatorii din umbră și fix in propoziția următoare încearcă să ne manipuleze, apelând la sentimente. Toți îl iubim pe Neșu, iar Mironică știe asta. De aceea a încercat să ne spună că, dacă echipa ciobanului nu e Steaua, atunci nici Neșu nu a jucat la Steaua. Din păcate pentru el, Neșu chiar a jucat la Steaua. Acesta a semnat cu noi in 2001, adică cu doi ani înainte ca societatea lui Becali să fie înființată.

Miro, pune, bre, mâna pe cartea de istorie!

5. Mironică și foștii mari fotbaliști steliști

Cu un scurt atac la adresa realizărilor antrenorilor Lăcătuș si Pițurcă, Mironică i-a trimis o pupă stăpânului său și a și zis ca cei doi nu se pricep la fotbal. Bravo, maestre, ne-ai convins! O să îl credem pe Becali. Am și uitat deja că cei doi au câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua București.

6. Mironică – profesor de istorie, nu de limba română

Ne-a lovit la sentiment, ne-a vorbit despre cărți, ne-a arătat și poze. Tot ce mai trebuia să facă era să ne vorbească despre istoria acestei țări, lovind un pic și în vecinul de la vest de vama Borș. Iar Mironică a facut-o si pe asta în fabulosul său articol. Însă a scris numele echipei noastre cu litere mici.

E un lucru normal din partea unui stelist, dar nu din partea unui ziarist, tovarășe Mironică. Știm, ai încercat să ironizezi faptul ca Talpan i-a luat stăpânului tău si numele. Dar există o problemă aici. Ironiile tale nu țin de hotărâri judecătorești. Să fi fost altfel, poate că nen-tu Gigi mai fura banii care i se cuvin Stelei și peste zece ani.

Steaua. Steaua București. Nu ne mai săturăm sp scriem aceste cuvinte. Noi putem, nu ca alții. Sunt substantive proprii, Mihăiță, nu comune. Steaua nu a fost niciodată ceva comun. Dar tu ai putea fi. Du-te-n mironica mea! Sună destul de bine. Oare va prinde la public?! Vom trăi și vom vedea.

7. Mironică anticomunistul

Ce putea fi mai frumos decât asemănarea Revoluției din 89 cu furtul identității Stelei, din 2003? Într-o parte sunt oameni care au murit pentru libertate, în cealaltă parte e Becali. Și Mironică a pus un egal acolo, între cele două părți. Gândiți un pic comparația asta.

Concluzie

Ce tare! Articolul nostru are șapte(7) puncte. E număr magic pentru noi. Cu numărul ăsta am cucerit Europa și tot cu numărul ăsta vom renaște.

Mironică și-a început articolul urlând ca ”talpanurile tancurilor” strivesc  istoria Stelei. Ați auzit? Anitestelistului Mironică îi pasă de Steaua. Îi pasă atât de mult de ea încât o vrea la Becali, un om care murdarește zilnic fix imaginea Stelei.

Talpan, un ofițer cinstit, care și-a făcut treaba corect și care a câștigat absolut toate procesele avute împotriva celor de la Fotbal Club Sportiv Becali, strivește istoria Stelei. Iar Becali, un pușcăriaș, un om care a furat de la stat, un incult, un rasist, homofob, xenofob, etc., o protejează. Așa gândesc cei care urăsc Steaua. Așadar, putem să tragem o singură concluzie:

Suntem pe drumul cel bun!