Domnule Mocanu, luați măsuri împotriva FC Fcsbului și a lui Gigi Becali sau plecați!

Gigi Becali a lansat ieri una din obișnuitele sale ieșiri dezgustătoare în care a demonstrat din nou cât de limitată și primitivă e gândirea sa. Fostul pușcăriaș a atacat fotbalul feminin, despre care a spus că nu e pentru femei și chiar că e ”împotriva Lui Dumnezeu”. Din păcate, acest spectacol grotesc s-a răspândit rapid și, bineînțeles, imaginea Stelei București a fost murdărită din nou. Și nu oriunde, ci la CNN.

Gigi Becali, atac misogin la adresa fotbalului feminin

Ieri, într-o emisiune de la Sport.ro, s-a discutat despre fotbalul feminin din România. La un moment dat, moderatorul emisiunii și-a întrerupt invitatul și a anunțat că Gigi Becali e la telefon. A urmat un spectacol dezgustător, în care Gigi Becali și-a bătut joc nu doar de sportivele care practică fotbal, ci și de cele care practică alte sporturi pe care Becali le consideră exclusiv masculine.

De la ce a pornit totul? De la faptul că UEFA ar obliga cluburile de fotbal să facă și fotbal feminin. Când a aflat asta, Becali nu s-a mai putut abține:

„Mă retrag din fotbal. Cum adică? Faci lucruri împotriva lui Dumnezeu? Mai fac şi eu păcatele mele, unele lucruri, de idolatrie, mai am… Dar lucru nefiresc nu fac. Asta-i aliniere la ideile lui Satan. Femeile pot juca handbal, baschet, dar cum să joace femeia fotbal? Ce e aia să joace femeia fotbal? Ea nu e făcută, în plus de asta, mădularele ei nu sunt făcute pentru fotbal, ţâţe, altele şi altele, nu mă mai face să vorbsc prostii! Femeia a fost făcută de Dumnezeu din bărbat şi pentru bărbat. Ea a fost făcută frumoasă, formele ei te atrag, ea a fost făcută să fie atras bărbatul de ea. Atunci noi batjocorim formele femeii, pe care le-a făcut Dumnezeu ca să-l atragă pe bărbat. Noi o schimonosim pe femeie dacă o punem să joace fotbal. Ca şi cum o pui pe femeie să facă box. Iar o schimonosim pe femeie. Handbalul e frumos, baschetul e frumos, voleiul e frumos. numai că fotbalul şi boxul o schimonosesc pe femeie,” a spus Becali, fără să fie întrerupt măcar o singură dată de moderatorul care mai degraba zâmbea fericit, gândindu-se la traficul pe care-l va avea această știre.

Pentru Becali, femeie e un obiect aflat la dispoziția bărbatului. Și nu ar fi o problemă dacă aceasta ar fi doar atitudinea unui fost pușcăriaș. Dar e o problemă când presa sportivă din România publică cuvintele lui fără să îl taxeze. Și problema e și mai mare atunci când numele Stelei e târât în acest scandal.

CNN a anunțat că ”patronul Stelei București” a lansat acest atac misogin

CNNPresa sportivă din România e o glumă. E jucăria lui Gigi Becali și nimic mai mult. Presa din străinătate, însă, e un alt animal. E mai greu să ai influență acolo. Nu imposibil, dar mai greu. Iar Gigi Becali nu are niciun fel de influență la CNN.

Trustul de presă american a preluat știrea și a prezentat-o. Din păcate, a vorbit cu Emanuel Roșu, un trist angajat de la sport.ro, un băiat mort după like-uri, click-uri și follower-i. Cum a ajuns individul acesta lipsit de talent să vorbească cu CNN e greu de spus. Cert este că a făcut-o și așa a apărut știrea cum că ”Gigi Becali, owner of Steaua Bucharest”… Mai departe știți povestea.

E clar că CNN și-a luat informația de la Emanuel Roșu. Acesta chiar a dat declarații în articol, declarații în care îl apără pe Becali, spunând aceleași vechi mizerii, cum că e un om bun, că face case la oameni, că a glumit, etc. Nu trebuie să ne surprindă. Omul lucrează la sport.ro, deci probabil că e foarte apropiat de Becali, omul care practic ține în viață acea televiziune.

cnn

Presa supusă lui Becali continuă să întrețină această ”confuzie”. Am pus cuvântul în ghilimele pentru că nu e nicio confuzie aici. Fotbal Club Fcsb nu e Steaua București, dar nimeni din presă nu îndrăznește să spună acest lucru. Cândva, Radu Banciu a lucrat și el la Sport.ro. L-a făcut muci pe Gigi Becali pe unde l-a prins. Până într-o zi când Becali le-a spus celor care conduc postul că, dacă îl mai țin pe Banciu, el nu mai intră la ei în emisiuni. Drept urmare, Banciu a fost dat afară, iar ceilalți ziarici zmei au înțeles mesajul. Astăzi, Sport.ro este portalul de știri cel mai dedicat lui Becali, cel mai fanatic, cel mai anti-Steaua.

Domnule Mocanu, luați măsuri sau plecați!

CNN s-a dus mai departe și a cerut punctul de vedere al UEFA. Aceștia au răspuns cum era de așteptat, că nu tolerează rasismul, xenofobia, misoginismul, etc. Însă, măsuri nu vor lua. Nu au luat niciodată împotriva lui Gigi Becali, pe care continuă să îl protejeze. De ce? Cel mai probabil datorită influenței pe care o are FRF-ul la UEFA.

Dacă patronii altor echpe ar fi avut așa ieșiri, puteți fi siguri că acele cluburi ar fi avut de suferit. Dacă suporterii ar fi transmis astfel de mesaje la meciuri, cu siguranță UEFA ar fi luat măsuri. Dar pe ei nu îi interesează mizeriile din fotbalul românesc și cu siguranță nu îi interesează că un fost pușcăriaș parazitează și murdărește imaginea Stelei București, fostă câștigătoare de CCE.

Articolul CNN se încheie într-un mod care ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns. ”Steaua, fostă câștigătoare a CCE, nu a oferit niciun comentariu pentru CNN Sports.” E neclar dacă CNN Sports a contactat clubul Steaua sau FC Fcsb.

cnn

Cert este că paguba a fost făcută. Imaginea Stelei București a fost din nou târâtă prin mocirlă și totul pentru că cei care conduc clubul nostru refuză să ia măsuri. Domnul comandant Pompiliu Mocanu e de aproape trei luni la club. În această perioadă, nu a făcut altceva decât să pozeze cu sportivi. Pentru club nu a făcut nimic. Și nu pare să vrea să facă.

În urma publicării acestui articol din CNN, clubul Steaua trebuie neapărat să dea un comunicat în care să explice situația și să se delimiteze de ea, să contacteze CNN și să ceară ca articolul să fie corectat, dar și să dea de pământ cu FC Fcsb și să ia măsuri împotriva lor, pentru murdărirea imaginii.

S-a ajuns aici pentru că șefii Stelei (Boroi, Petrea și Mocanu) au permis și permit ca presa să își bată joc de Steaua. Oameni ca Emanuel Roșu tratează clubul nostru cu lipsă de respect pentru că știu că nimeni nu ia măsuri împotriva lor. Nimeni nu o să-i tragă la răspundere pentru dezinformările pe care le fac.

Situația ar fi fost diferită dacă Steaua ar fi luat măsuri încă din prima zi, dacă ar fi oprit orice încercare de-a FC Fcsbului de dezinformare. Însă șefii Stelei, deși sunt ditamai coloneii, sunt niște pisicuțe în fața lui Becali. Așa a fost Boroi, așa a fost Petrea, așa este și Mocanu. Și degeaba ești erou decorat pe teatrul de operațiuni din Afganistan dacă n-ai curajul să pui la punct un analfabet.

Domnule Mocanu, imaginea Stelei București, adică a clubului pe care îl conduceți, a fost murdărită incredibil de tare. Luați măsuri! Rezolvați cât mai repede această problema! Pedepsiți-i pe cei vinovați! Sau plecați și lăsați poziția de comandant unui om capabil să apere Steaua de cei care îi vor răul!