steaua bucurești cs balotești 5-1

Steaua București – CS Balotești, 5-1 (5-1)

Steaua București a și-a făcut astăzi debutul în Liga 3. A fost un debut cu dreptul, CS Balotești, adversarul de azi, neavând nicio șansă în fața băieților lui Oprița.

Steaua București: 1. Ștefan Mușat – 16. Antonio Vlad, 55. Wallace, 4. Dean Beța (89. Ovidiu Morariu), 13. Adrian Ilie – 15. Valentin Bărbulescu (6. Mădălin Mihăescu), 30. Liviu Băjenaru (8. Andrei Neagoe) – 7. Florin Răsdan (18. George Călințaru), 10. Rareș Enceanu (77. Bogdan Chipirliu), 90. Alexandru Zaharia – 11. Andrei Antohi

Meciul de astăzi a început la fel ca cel de acum câteva zile, din cupă. Sub privirile lui Tudorel Stoica, prezent astăzi la meci, Steaua a deschis scorul rapid, în minutul 2. A marcat Rareș Enceanu, cu capul. Decarul Stelei a înscris după ce Adrian Ilie a făcut o cursă frumoasă pe stânga și a centrat aproape perfect în careu.

Steaua Liberă

Tânărul Ilie crește de la meci la meci și pare să fi devenit stăpânul aripii stângii a Stelei. În ciuda vârstei fragede, acesta este în acest moment un punct fix în primul 11 și e greu de crezut că va fi mutat de acolo.

Soarta partidei a fost decisă în minutul 6, când Zaharia a accelerat pe stânga, punctul slab al celor de la CS Balotești, a intrat în careu și i-a pasat lui Enceanu, care a marcat fără nicio problemă. Un început perfect de meci pentru Steaua, un început perfect de sezon.

Relaxarea însă și-a făcut simțită prezența pe terenul 5 din complexul sportiv Steaua. De vină au fost cele două goluri de pe tabelă, dar și vremea plăcută de afară. O zi frumoasă de toamnă, călduroasă, care i-a înmuiat puțin pe jucătorii lui Oprița. Șuturile au început să nu mai găsească poarta, acțiunile ofensive să-și piardă din periculozitate.

Cei de la CS Balotești au observat această scădere și au profitat de ea. În minutul 31, la un corner, un jucător ilfovean s-a înălțat mai sus ca Beța, a lovit mingea cu capul și l-a învins pe Mușat.

Golul Baloteștiului nu a fost însă altceva decât un duș rece pentru steliști. Treziți din somnul care i-a cuprins, aceștia au restabilit diferența de două goluri chiar în minutul următor.

Antohi a deviat în careu o minge, Zaharia a venit lansat, în forță, și a tras fără speranțe pentru portarul Baloteștiului. 3-1 pentru Steaua și asta n-a fost tot. În minutul 38, puștiul Ilie a avut din nou o incursiune excelentă pe stânga, a centrat în careu, de unde un fundaș de-al Baloteștiului a deviat mingea în propria poartă. Steaua București – CS Balotești, 4-1.

Până la finalul primei reprize, Steaua a mai marcat un gol, prin Florin Răsdan. Șeptarul stelist a profitat de o eroare din defensiva Baloteștiului și a marcat, în minutul 42, după ce a trecut și de portar. La pauză, Steaua București – CS Balotești, 5-1.

răsdan steaua bucuresti cs balotesti gol

Golul marcat de Răsdan, în minutul 42. Captură foto: Steaua TV

Oprița a făcut mai multe schimbări la pauză, însă Steaua a continuat să domine și să atace. Însă, în prima parte a reprizei secunde, cel care s-a făcut remarcat a fost portarul Mușat. În minutul 65, doi fotbaliști ai Baloteștiului au profitat de o nesincronizare în defensiva stelistă și au scăpat singuri cu portarul. Mușat a ieșit însă excelent din poartă, blocându-și perfect adversarul, căruia i-a furat balonul chiar de la picioare.

Ocaziile au continuat să curgă la poarta celor de la Balotești, Bogdan Chipirliu (de 3 ori) și Andrei Antohi făcându-l mare pe portarul ilfovean. Ratările nu i-au căzut bine lui Daniel Oprița, care a cerut la finalul meciului din Cupă ca elevii săi să joace nemțește și să transforme în gol fiecare ocazie. În repriza secundă a meciului Steaua București – CS Balotești, dorința lui Oprița nu a fost respectată deloc.

Steaua nu a mai marcat niciun gol în repriza secundă. Scorul final al meciului a fost cel stabilit încă din prima repriză, 5-1.

În etapa următoare, Steaua București va întâni FC Fcsb 2, în Berceni.

Culmea nesimțirii – ProSport a fost prezent la meci, la o zi după ce a publicat un articol mincinos despre Steaua

ProSport și-a trimis un reprezentat la meciul de astăzi. Este vorba despre Andreea Visu care, în ciuda sexului său, se pare că este mult mai ”bărbată” ca băieții din redacția ProSport. Aceștia s-au temut să vină în Ghencea, după articolul mincinos pe care l-au publicat ieri.

Steaua Liberă nu a cerut niciodată ca mincinosilor din presă să li se răspundă cu violență. Am cerut însă ca reprezentanții clubului nostru să le dea câte un răspuns, mai ales atunci când aceștia își bat joc de Steaua. Într-un articol publicat ieri, ProSport a sugerat că Steaua ar recunoaște că Fotbal Club Fcsb a fost Steaua, deoarece pe site-ul unui magazin partener a apărut un tricou fcsbist.

ProSport știa că magazinsteaua.ro nu este un site deținut de clubul Steaua, ci de o altă firmă. Chiar și-așa, a publicat articolul mincinos, articol pe care nu l-a scos de pe site și pe care nu l-a corectat nici acum.

Este inacceptabil ca șefii Stelei să lase o asemenea dezinformare nepedepsită. Acreditările celor de la ProSport trebuie retrase, iar clubul trebuie să dea un comunicat prin care să informeze suporterii că respectivul articol este doar unul mincinos.

Omul meciului: Adrian Ilie

Fără dar și poate, puștiul Adrian Ilie a fost astăzi omul meciului. Bun în apărare, foarte bun în atac, Adrian Ilie este un fotbalist care ar trebui să îi îngrijoreze pe conducătorii steliști. Ar trebui să le facă nopți nedormite pentru că, dacă va continua la fel ca până acum, va fi foarte greu de ținut la Steaua.

Ilie vede foarte bine jocul, un lucru important pentru un fotbalist atât de tânăr, are o viteză bună, e bătăios și își folosește ambele picioare. Știe ce să facă cu mingea, atunci când e cu ea la picior, și încearcă mereu să joace cu capul sus. Acesta este și motivul pentru care reușește să colaboreze atât de bine cu coechipierii săi.

În meciul de astăzi, Adrian Ilie nu a fost doar apărător. În multe faze a fost chiar conducător de joc. Incursiunile sale pe stânga au pus mari probleme celor de la CS Balotești, iar centrările sale au dus mereu la faze periculoase.

Liga 3 – Etapa 1

Oficial, Liga 3 a început ieri. În seria 4, seria din care face parte și Steaua București, a avut loc întâlnirea dintre FC R 2 și CS Tunari. Clona rapidistă a fost condusă până în minutul 88, când a reușit să restabilească egalitatea, din penalty, meciul terminându-se cu scorul de 1-1.

Astăzi au avut loc celelalte 4 meciuri. Pe lângă Steaua București – CS Balotești, s-au mai jucat:

Progresul Spartac – FC Voluntari 2, 3-1
FC Dinamo 2 – Fotbal Club Fcsb 2, 3-2
Concordia Chiajna 2 – Metalul Buzău, 1-1

După prima etapă, Steaua ocupă prima poziție în clasament. Sperăm că nu va părăsi acest loc până la final.

În seria 3, seria cu care seria noastră a fost împerecheată pentru meciurile de baraj, au avut loc următoarele meciuri:

CSM Olteniţa – Recolta Gheorghe Doja,
Înainte Modelu – Viitorul Constanţa 2,
SC Popeşti Leordeni – CS Afumaţi,
Gloria Albeşti – Agricola Borcea,
Mostiştea Ulmu – Axiopolis Sport Cernavodă,

Forza Steaua!

 

Steaua Liberă