Nu transferă fotbaliști, dar angajează fcsbiști – Ce vrăji a mai făcut conducerea clubului Steaua

Ce pățești dacă dezinformezi în legătură cu identitatea clubului Steaua București și îi aduci prejudicii de imagine? Primești o ofertă de angajare chiar la Steaua București.

Într-o mini-conferință de presă susținută astăzi, Daniel Oprița s-a plâns că încă nu i-a venit niciun transfer la echipă. Antrenorul Stelei era dezamăgit și chiar i-a cerut conducerii să se miște mai repede. Însă Oprița nu știa că fabuloșii experți aflați la conducerea clubului nostru erau ocupați cu lucruri mult mai importante. Spre exemplu, se pregăteau să angajeze un fcsbist pe poziția de Referent de specialitate gr. I la biroul marketing şi relaţii publice din secţia management a Centrului de administrare stadion „Steaua”.

Și dacă ați ajuns până aici probabil că nu mai puteți de nerăbdare să aflați despre cine e vorba. Vă spunem:

emanuel roșu

Cine este Emanuel Roșu?

Cel mai probabil acest nume nu vă spune nimic. E normal, deoarece Emanuel Roșu este un fost jurnalist aproape necunoscut în România, care și-a petrecut cei mai mulți ani la fostul sport.ro, actual ProX. Acolo se pare că lucrează și astăzi, ocupând o poziție de content manager. Cel puțin asta ne spune site-ul său.

emanuel roșu

Se laudă, după cum puteți vedea, cu contribuțiile pe care le are la ziare internaționale, însă nu ar trebui. Mai ales acum, că și-a depus dosarul pentru a se angaja la Steaua București. Emanuel Roșu a apărut pe radarul nostru în momentul în care a început să dezinformeze prin articolele sale în ceea ce privește Steaua București. Doar că Roșu nu a făcut-o în România, ci în străinătate. În 2018, de exemplu, într-un interviu pentru CNN, acesta l-a apărat pe Gigi Becali, căutându-i scuze pentru comportamentul misogin.

Un jurnalist normal ar fi fost dezgustat de Becali și de declarațiile sale. Nu și un angajat al Sport.ro, pentru care intervențiile telefonice ale pipereanului înseamnă rating și măriri salariale. Și dacă sport.ro nu este destul, deși ar trebui să fie, având în vedere că cei de acolo dezinformează în ceea ce privește Steaua București aproape săptămânal, mai avem char tweet-urile și postările lui Roșu de pe Facebook, pentru că acesta încearcă neapărat să fie influencer. Și, ca orice influencer, pentru un like face orice.

Roșu este mult mai activ pe Twitter. Dacă îi verificați mesajele, veți vedea sute de dezinformări și sugestii cum că FC Fcsb e Steaua București. Însă cel mai bine este să vă convingeți singuri:

Postare de ieri, 17 ianuarie 2021. Emanuel Roșu vorbește despre FC Fcsb dar îi spune Steaua.

Altă postare recentă în care Roșu îi spune Steaua echipei din Berceni.

O minciună. Roșu vorbește despre o bătaie între steliști și dinamoviști deși o astfel de bătaie nu a avut loc.

În 2017, Roșu a inventat o echipă nouă: Steaua FCSB

Emanuel Roșu caută scuze pentru a menține în viață minciuna.

Emanuel Roșu e deranjat că cei de la Universitatea Craiova au spus că FC Fcsb nu e Steaua.

O ironie care s-a încercat a fi fină, la adresa Stelei, dar care a strâns doar 19 likeuri.

Articol scris pe blogul personal acum aproape o lună de zile. Roșu continuă să folosească numele Steaua când vorbește despre FC Fcsb.

Printre postările sale, am găsit și câteva jigniri pe care Emanuel Roșu le-a făcut de-a lungul timpului la adresa viitorilor săi colegi. Pe cei din conducerea clubului îi numește „proști”. Pe Florin Talpan îl face „impostor clasic”.

emanuel roșu

Acesta este viitorul angajat al Stelei București. Un om care a încercat să spele imaginea lui Becali, un om care a mințit ani de zile, dezinformând un public numeros în ceea ce privește Steaua București. Acum, Roșu Emanuel-Marian încearcă să se angajeze la clubul pe care îl critica pentru că folosește bani publici pentru fotbal.

Abia așteptăm să vedem cum acest nou om de marketing și relații cu publicul va comunica cu suporterii steliști. Așteptăm să vedem ce le va spune. Îi va îndemna să urmărească meciurile FC Fcsbului? Poate meciurile Academicii Clinceni? Poate va face puțin mișto despre Florin Talpan. Sau poate îi va certa pe cei care înjură prea tare FC Fcsbul. Totul în numele Stelei București, evident. Da, prieteni. Banii publici sunt răi când sunt folosiți pentru fotbal, dar sunt excelenți atunci când vin în propriul tău buzunar.

La Steaua București, Emanuel Roșu se va alătura unei lungi liste de oameni care urăsc Steaua. Mulți dintre aceștia fac parte chiar din conducere. Și deși ar trebui să se mobilizeze, pentru a evita situații în care se ajunge ca un om care a înjurat Steaua să ajungă să muncească la Steaua, ei stau. Stau, se releaxează, îi doare-n cot. Și dacă vă întrebați, da, chiar e treaba lor să se ocupe de asta. Altfel, de ce mai există un șef structură securitate la club? Nu ca să găsească aceste informații? Nu ca să sfătuiască clubul să nu angajeze oameni care de-a lungul timpului i-au murdărit imaginea?

Angajarea lui Emanuel Roșu nu e un prim pas. Și alți fcsbiști au fost angajați la club. Nu va fi nici un ultim pas. Iar de acum înainte ne putem aștepta la orice. Dacă mâine îl vedeți pe Mironică prin Ghencea, să nu fiți surprinși!

Bani pentru zeci și sute de noi angajați, nu și pentru transferuri

Clubul Steaua a fost foarte ocupat în ultimele luni, angajând zeci, poate chiar sute de oameni noi. Aceste informații pot fi văzute pe pagina de cariere a clubului. Un club cu vreo 2000 de angajați, care cheltuie pe salarii 14 milioane de euro dintr-un buget anual de 24 milioane euro, angajează în prostie deși angajările la stat sunt blocate.

Da, stadionul are nevoie de un electrician. Dar și echipa de fotbal are nevoie de atacanți. Cumva, însă, cel mai bogat club sportiv din România nu își permite să le dea jucătorilor doriți salariile solicitate. Steaua a ajuns să piardă transferuri în favoarea unor echipe de liga 2. Însă bine măcar că a reușit să semneze cu Emanuel Roșu. Cu el, echipa de marketing și comunicare va fi cu siguranță mai eficientă… pentru FC Fcsb.