hoti frf

FRF = mizerie si nepotism

Azi am aflat o noua poveste despre FRF. Se pare ca federatia a pierdut recent un proces pe care l-a avut impotriva celor de la Gaz Metan Medias, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane. Aceasta infrangere este o noua dovada a lipsei de profesionalism care exista la FRF.

Motivul pentru care federatia a pierdut procesul este unul cat se poate de stupid: a ignorat adresele celor de la Gaz Metan, adrese care demonstrau ca clubul are dreptate. A fost o noua decizie proasta luata de Comisia de Licentiere, o decizie care a facut fotbalul romanesc de rusine din nou, la nivel european.

“Din punctul nostru de vedere nu a fost un caz greu. Era o pretinsă datorie către un club bulgar, o datorie a unui jucător căruia i se cereau daune pentru denunţare fără justă cauză a contractului. Conform regulamentului FIFA, noul club răspunde în solidar cu jucătorul. Noi am trimis 11 adrese către clubul bulgar, către Federaţia Bulgară, către jucătorul, către FRF şi către FIFA, prin care ceream practic un cont în care să livrăm banii. Nu aveam cui să-i livrăm. Nu ni s-a răspuns însă la nicio adresă. Din păcate, aşa suntem noi românii, mai “cu moţ”. Cei de la FRF nu au vrut să ia în considerare nimic din ce am susţinut noi. Obiectivele federaţiei sunt să-şi protejeze cluburile. Din punctul nostru de vedere, având în vedere şi decizia, lucrurile au fost clare la TAS. E ca şi când cineva are datorie către un om şi vine altcineva pe stradă şi zice că trebuie să-i dea bani, dar omul care trebuie să-i primească nu vrea să-i ia”, a spus Anca Iordănescu, o ruda de-a marelui stelist, Anghel Iordanescu, si avocata celor de la Gaz Metan.

“Reprezentanţii FRF recunoşteau existenţa corespondenţelor, dar susţineau că nu am scris că solicităm număr de cont bancar şi că o parte dintre ele au fost transmise după 30 septembrie, cu toate că aveam vreo cinci trimise înainte de 30 septembrie. Am mai reprezentat echipe la TAS, în litigii cu FRF, acesta a fost primul pe care l-am reprezentat singură şi toate au fost câştigate. Din câte ştiu eu au fost 12-15 litigii asemănătoare şi FRF a câştigat doar două, cu CFR şi Dinamo. Noi n-am dorit tratament preferenţial. Am făcut şi dovada că avem suma respectivă în cont, dar a fost şi aceasta ignorată”, a continuat Anca Iordănescu. “Eu îi sfătuiesc să acţioneze în instanţele vicile, pentru că s-au cheltuit nişte bani şi au fost cauzate prejudicii. Decizia de a acţiona în civil aparţine însă administratorului judiciar şi administratorului special”. Se pare ca cei de la Gaz Metan au pierdut aproximativ 70.000 de euro cu acest proces care putea fi evitat.

La FRF nu mai poate fi vorba de incompetenta sau de prostie

Dupa atatea procese pierdute, e greu de crezut ca FRF-ul e format doar din prosti. Prostia si incompetenta ar fi fost scuze pentru 2-3 procese pierdute. Cand ai, insa, de-a face cu 13 procese pierdute, concluzia poate fi doar una: HOTIE!

Asa cum stim deja, in fotbalul romanesc angajarile tind sa se faca pe pile. Daca ai o pozitie importanta acolo, atunci iti aduci langa tine prieteni, nepoti, veri, unchi, poate chiar si niste verisoare, mai ales daca sunt dragute si de la gradul 4 sau 5 incolo. Din aceasta cauza, cei angajati tind sa semene foarte mult cu cei care ii angajeaza. Si cand cei care fac angajarile sunt personaje dubioase, atunci e normal sa intalnesti atat de multe scandaluri.

Ce s-a intamplat cu Steaua e un lucru normal, mai ales pentru Romania

Va mai aduceti aminte cum urla Mitica Dragomir ca el l-a ajutat pe Becali sa fure Steaua? Va mai aduceti aminte cum urlau oficialii federatiei ca Steaua nu poate juca in liga 1? Dar povestile despre echipele departamentale care nu pot juca in cupe europene? Pe acelea vi le mai amintiti?

Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal sunt doua entitati atat de murdare incat nu dau doi bani nici pe propriile lor regulamente. Totul este interpretabil pentru ei. Absolut totul. Si, daca ai destula putere, poti face ce vrei, cu binecuvantarea acestor doua entitati.

Steaua si-a pierdut locul in liga 1 si din cauza FRF-ului si LPF-ului. Cele doua entitati trebuiau sa protejeze Steaua, sa se asigure ca locul sau nu poate fi luat de o societate noua, care se intampla sa poarte un nume asemanator. Dar nu au facut-o. Au sustinut, in schimb, hotul. Asa cum i-au sustinut, de altfel, pe toti nenorocitii care au distrus fotbalul romanesc.

Am vazut recent o poza cu clasamentul Ligii 1 de la inceputul anilor 90. Conform acelei poze, din 18 echipe, doar 2 nu au disparut. Nu am verificat sa vad daca e adevarat sau nu, insa asta nici nu conteaza. Pentru ca poza respectiva nu spune si de ce au disparut acele echipe.

Dar poate ca nici nu trebuie sa spuna, pentru ca stim cu totii raspunsul: marii hoti ai fotbalului romanesc.

In cazul nostru, Becali a retrogradat Steaua si a inlocuit-o cu echipa lui. Rapidul a fost bagat in pamant de prostiile facute de Copos. Sportul a murit din cauza lui Siman. La Craiova, Paunestii au pornit totul, pentru ca Mititelu sa bata ultimul cui in sicriu. FCM Bacau a murit odata cu Sechelariu. Argesul s-a dus din cauza lui Penescu. Iar Dinamo sta sa moara din cauza puscariasilor ca Borcea, care au facut multe milioane fara a da ceva inapoi.

Hotii astia ne-au furat fotbalul, ajutati de alti hoti, din FRF si LPF. Oare cat vom mai astepta pana sa ne luam fotbalul inapoi?