becali marca steaua anularea mărcii Steaua

Becali tocmai a recunoscut ca nu are palmaresul Stelei

Asa cum probabil ca stiti deja, noua ne place foarte mult sa lucram cu materialul clientului. Facem asta pentru ca e mult mai usor sa il lasi pe mincinos sa demonstreze ca minte decat sa incerci tu sa arati lumii adevarul.

Becali este unul dintre cei mai mari mincinosi din Romania, poate chiar din lume. Nimic, absolut nimic din ce zice el nu poate fi crezut. In ultimii ani, acesta a mintit de foarte multe ori, spunandu-le oamenilor ca detine Steaua, ca echipa lui detine marca Steaua, ca poate purta numele Steaua si ca are palmaresul Stelei. Si toate astea in ciuda faptului ca justitia ii demonstra in mod repetat ca nu are dreptate.

Ei bine, intr-una din numeroasele sale iesiri la TV, Becali a recunoscut chiar el ca echipa sa nu e Steaua.

„Eu le promit fanilor că într-un an voi avea tot palmaresul. Numele îl voi avea în maximum 6 luni, iar marca în maximum 1 an”, a spus Becali la Sport.ro.

Nu cred ca ceea ce a spus aici are nevoie de vreo explicatie, insa unii cu siguranta vor interpreta fraza dupa bunul lor plac, asa ca nu putem sa nu o discutam. Sa pornim cu palmaresul.

Prin „tot palmaresul”, Becali recunoaste ca echipa sa nu detine palmaresul Stelei. Echipa sa are propriul sau palmares, din 2003 si pana acum. Insa, tot ceea ce a realizat echipa de fotbal a Stelei, din 1947 si pana in 2003, asta nu ii apartine. Dar pentru el e important ca aceste realizari sa ii apartina, pentru ca, din 2018, in Champions League va conta si palmaresul echipelor participante, in mod special realizarile lor din acea competitie. Cum Steaua a castigat Champions League in 1986, pe vremea cand competitia se numea Cupa Campionilor Europeni, asta ii da un avantaj imens, avantaj pe care nu il detin echipe precum Arsenal sau Manchester City. Becali isi doreste acest avantaj, pentru ca il poate ajuta sa ajunga mai usor la banii din Liga. Asadar, el dezvaluie, fara prea multa jena, un nou plan de a fura de la stat.

Probabil ca unii vor spune ca, prin „tot palmaresul”, Becali s-a referit la intreg palmaresul clubului sportiv. Acest lucru este, insa, imposibil. Becali nu are nici un drept asupra unui club sportiv care nu i-a datorat nimic, niciodata. Deci nu se poate pune problema ca el sa ajunga sa detina palmaresul Stelei.

Becali s-a dat mare si ca va detine numele Stelei. Aceasta poveste este deja foarte veche. Din decembrie, Becali doar despre recuperarea numelui vorbeste, mentionand aproape de fiecare data ca „zapada nu e neagra”. Din pacate pentru el, justitia nu functioneaza cu metafore. Sansele ca el sa castige numele Stelei in instanta sunt zero. Mai mult, daca va refuza sa schimbe numele echipei sale, va fi executat silit si numele va fi schimbat cu forta. Si daca va continua si dupa acest moment sa ii spuna echipei sale „Steaua”, probabil ca va fi dat din nou in judecata si i se vor cere din nou despagubiri.

Am lasat marca la final deoarece, pentru Becali, „maximum 1 an” inseamna niciodata. Astfel de povesti am mai tot auzit noi. Au venit cu tot felul de transferuri de jucatori, constructii de stadioane si infiintari de academii. Si au fost povesti. Nu s-au transformat niciodata in realitate. Asa cum nu se va transforma nici obtinerea marcii Steaua. Aceasta marca apartine doar Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti si nu va mai ajunge niciodata in posesia lui Becali. Acesta chiar se afla in acest moment in plin proces cu Steaua pentru un prejudiciu de 38 de milioane de euro, prejudiciu creat prin folosirea fara nici un drept a marcii Steaua mai bine de 10 ani.