petrea talpan

Sistemul nu vrea sa moara! Petrea il sanctioneaza pe Talpan

Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti a emis astazi urmatorul comunicat de presa:

Cu privire la ultimele declarații publice ale locotenent-colonelului Florin-Costel Talpan, exprimate prin așa-zise comunicate de presă ori în intervenții la posturile de televiziune, Biroul relații publice al Clubului Sportiv al Armatei (CSA) „Steaua Bucureşti” face următoarele precizări:

Ofițerul nu are prevăzute în fișa postului și nu i-au fost delegate atribuții din domeniul  informării publice. În calitatea sa de consilier juridic al CSA, locotenent-colonelul Florin-Costel Talpan are doar mandat de reprezentare juridică a clubului sportiv în relația cu instanţele de judecată, în procesele în care clubul este parte.

Punctele de vedere oficiale ale CSA sunt comunicate exclusiv prin Biroul relaţii publice, structura clubului specializată şi mandatată în acest sens, conform regulamentelor militare  în vigoare.

Având în vedere constatările Corpului de control și inspecție care, prin raportul înaintat ministrului apărării naționale în luna februarie a reținut faptul că locotenent-colonelul Talpan “nu a fost mandatat să exprime pozițiile oficiale ale CSA Steaua sau MApN”, precum și declarațiile publice ulterioare ale ofițerului, realizate în aceleași condiții, locotenent-colonel Florin-Costel Talpan a fost sancţionat disciplinar, de către comandantul clubului, în data de 4 aprilie 2017.

Prin urmare, declarațiile publice ale locotenent-colonelului Florin-Costel Talpan, inclusiv cele referitoare la relația cu Federația Română de Fotbal, au fost făcute în nume personal, contrar procedurilor legale și nu au avut mandatul CSA “Steaua Bucureşti”.

Procedurile administrative și juridice privind măsurile de protecție și valorificare a mărcii “Steaua Bucureşti”, bun patrimonial aflat în domeniul public al statului, vor continua, conform cadrului legal în vigoare.

Biroul relații publice al Clubul Sportiv al Armatei (CSA) „Steaua Bucureşti”

Talpan se lupta cu sistemul!

Din pacate, sistemul este puternic. Si oricat de multa dreptate ar avea Talpan, oricat de multe documente ar prezenta, sistemul nu e dispus sa dea inapoi.

Ce trebuie sa observam in comunicatul emis de comandantul Petrea e faptul ca nu face referire la nimic din ceea ce a spus Talpan. Nicaieri in comunicat nu scrie ca Talpan nu a avut dreptate. Nicaieri nu spune ca documentele prezentate de acesta sunt false.

Intregul comunicat este doar un atac la adresa lui Florin Talpan, o incercare de umilire a acestuia, de alungare. Pentru ca Florin Talpan a devenit ghimpele din coastele sistemului.

Atacul lui Talpan la adresa federatiei a fost unul normal. Aceasta refuza sa puna in aplicare nu doar decizia in ceea ce priveste numele, ci decizia in ceea ce priveste marca Steaua. Decizia data de ICCJ in decembrie 2014 proteja deja numele Steaua. Insa FRF a ignorat-o, Talpan fiind astfel nevoit sa porneasca procesul cu numele.

Iata ce spune motivarea data de ICCJ in procesul marcii Steaua:

„Dreptul legitim al Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti asupra elementului verbal Steaua Bucureşti decurge din înregistrarea mărcii cu nr. 026915/02.07.1996. În condiţiile în care CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCUREŞTI deţinea încă din anul 1996 dreptul legitim asupra mărcii care conţinea elementul verbal STEAUA BUCUREŞTI, iar în ceea ce priveşte sigla era titulara mărcii notorii, în contextul în care FCSB a solicitat acordul de la CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCUREŞTI pentru a îşi înregistra marca 61735, iar aceasta nu i l-a acordat, ulterior reieşind că FCSB a depus cu rea credinţă marca la înregistrare şi a fost anulată printr-o decizie a Întaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, reiese concluzia că CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCUREŞTI a fost şi este singura care deţine un drept legitim asupra numelor STEAUA BUCUREŞTI, STEAUA şi asupra siglei.”

Inca din motivare se stia ca doar CSA Steaua Bucuresti are dreptul de a folosi ELEMENTUL VERBAL „Steaua Bucuresti”. Insa acest lucru a fost ignorat de FRF. A fost ignorat intentionat, producand astfel prejudicii clubului nostru. Talpan a actionat asa cum ar fi actionat orice reprezentant juridic. Si a castigat.

Iar pentru asta el este sanctionat. Este sanctionat pentru ca si-a facut datoria fata de Steaua.

Asta este tara in care traim, o tara in care hotii isi bat joc de oamenii cinstiti, o tara in care cei care isi fac treaba corect sunt umiliti, o tara in care hotii sunt ridicati la rang de zei. As vrea sa inchei prin a le spune acestor oameni sa le fie rusine, insa ei nu au asa ceva.