becali puscarie

Becali recunoaste din nou ca nu a luat niciodata Steaua

In urma anuntului cum ca Florin Talpan va fi sanctionat, Becali a prins aripi. Astfel, fostul puscarias a iesit din nou azi la rampa, pentru a se lauda, pentru a ameninta si pentru a minti din nou. Insa, tot ceea ce a reusit a fost sa demonstreze din nou ca nu a cumparat niciodata Steaua.

Cum Gabriel Les, ministrul apararii, si Nicolae Ciuca, seful Marelui Stat Major, au fost chemati pe data de 11 aprilie la Senat, pentru a da explicatii in ceea ce priveste conflictul Steaua – FC FCSB, Becali a spus ca vrea sa fie si el acolo. Asta desi, in acte, acesta nu are absolut nici o relatie cu FC FCSB.

”Vreau să fiu şi eu acolo, să punem cărţile pe masă. O să le dau să citească articolul din lege. Eu am preluat Steaua de la succesor, nu de la proprietar. Am luat Steaua de la Asociaţie. Să zicem că e o neregula, dar ei nu au cum să facă fotbal. Pentru ce să mă distrugi tu pe mine? Din 2018 vom fi cap de serie în fiecare an. Se va calcula coeficientul în funcţie de palmares şi istorie. Ei nu au cum să aibă palmares şi istorie. Vor doar să distrugă echipa”, a declarat Gigi Becali, potrivit Sport.ro,

Asadar, fostul puscarias recunoaste ca nu a avut niciodata nici o intelegere cu armata pentru a achizitiona Steaua. El sustine ca a luat-o de la Asociatia Fotbal Club Steaua Bucuresti, un non profit cu care Steaua Bucuresti s-a asociat in 1998. Insa asocierea nu a insemnat niciodata vreun transfer al titlului de proprietate asupra sectiei de fotbal a Stelei.

Asociatia Fotbal Club (AFC) Steaua Bucuresti a fost adusa langa Steaua cu scopul de a administra sectia de fotbal. Marca i-a fost transferata cu titlu de imprumut, alaturi de ea venind si dreptul de folosi stadionul Steaua si complexul sportiv din Ghencea. Doar jucatorii au fost transferati definitiv catre noua entitate, acestia semnand contracte cu ea, pentru a putea fi platiti ca profesionisti.

„Am luat Steaua de la Asociatie” este acelasi lucru cu „Nu am luat Steaua niciodata.” Si Becali stie asta. De aceea a si spus in propozitia exact urmatoare ca „Să zicem că e o neregula, dar ei nu au cum să facă fotbal. ” Nu „sa zicem”. Chiar este o neregula. Pentru ca AFC-ul condus de Paunescu nu a detinut niciodata Steaua. De minciuna cum ca Steaua nu mai poate „face fotbal” nici nu are rost sa mai discutam. Chiar si UEFA a recunoscut ca nu e nici o problema daca o echipa e detinuta de stat.

Becali si-a incheiat discursul in stilu-i caracteristic, jignindu-l pe Talpan dar si incercand sa-l mituiasca.

”Acest Talpan nu este întreg. Nu poti să laşi un om ca el să strice imaginea Armatei. Să-l dea afară! Daca îi spun acum că îl iau la Steaua şi îi dau 5000 de euro pe luna, uită de CSA. Dar eu nu am nevoie de oameni ca ăsta. El strică imaginea Armatei, trebuie dat afara! El a câştigat prin influenţă, prin duşmănii”, a mai spus Becali.

Armata romana trebuie sa ia masuri in urma acestei declaratii. Un fost puscarias a acuzat un locotenent-colonel ca a castigat procese prin fapte de coruptie. Este un atac nu doar la adresa sa, ci si la adresa institutiei pe care acesta a reprezentat-o la acele procese.