becali la puscarie dna

A inceput dosarul in care Steaua ii cere despagubiri de 37 milioane euro lui Becali

Procesul pe care toti stelistii il asteapta cu nerabdare de luni de zile are azi primul termen, la Tribunalul Bucuresti. Steaua ii cere lui Becali despagubiri de 37 milioane euro pentru folosirea fara niciun drept a marcii „Steaua”.

Drumul pana aici a fost unul lung si greu. Reclamatia a fost facuta in septembrie 2016, si probabil ca suporterii stelisti isi vor aminti toate atacurile disperate, prin care Becali a incercat sa opreasca pornirea procesului. Insa, in ciuda tuturor piedicilor, Steaua a artat ca nu e dispusa sa dea inapoi. A platit taxa de timbru de 100.000 euro si a mai reusit sa ii dea inca o lovitura fostului puscarias.

Sansele ca Steaua sa castige acest proces sunt foarte mari. As merge chiar pana acolo incat sa spun ca sansele de a pierde procesul sunt inexistente. Justitia a decis deja ca FC Fcsb a folosit fara niciun drept marca „Steaua” intre 2003 si 2014, ceea ce inseamna ca munca lui Talpan este acum foarte usoara.



Pentru Becali, acest proces inseamna sfarsitul. Fostul puscarias stie ca nu are nici o sansa sa il castige. Din acest motiv a si insistat ca acest proces sa nu porneasca niciodata, mergand chiar pana acolo incat sa ameninte ca o sa transfere jucatorii la alte echipe, controlate tot de el, pentru ca statul sa nu recupereze niciun ban.

In acest moment, exista o singura incertitudine in ceea ce priveste acest proces. Becali va pierde cu siguranta. Insa ramane de vazut daca justitia va decide ca el sa plateasca prejudiciul de 37 milioane euro. Exista posibilitatea ca suma sa fie mai mica, dar la fel de bine poate sa fie si mai mare. Becali a continuat sa se foloseasca de marca Steaua si dupa decizia ICCJ din decembrie 2014, creand un prejudiciu si mai mare.

Insa, indiferent ca o sa fie vorba de 37 milioane euro, 5 milioane sau 500 milioane, e greu de crezut ca zgarcitul Becali va plati. Cel mai probabil, acesta isi va baga echipa in faliment si se va inscrie primul la masa credala, asa cum a mai facut si pana acum, cu celelalte afaceri ale sale.


Becali a castigat mai mult de 37 milioane euro din fotbal

Din 2003 si pana acum, Becali a castigat aproximativ 170 milioane euro din fotbal. Aici intra bani obtinuti din vanzari de jucatori, bilete, sponsorizari, participarea in competitiile UEFA si in Liga 1, si multe altele. Vorbim despre o suma de aproape 5 ori mai mare decat despagubirile cerute de Steaua.

Folosindu-se fara niciun drept de identitatea Stelei, Becali si-a inscris echipa direct in Liga 1. Mai mult, acesta a beneficiat si de un coeficient european, care l-a ajutat sa ajunga mai usor in cupele europene. Si nu trebuie sa uitam de importanta numelui „Steaua Bucuresti”. Cu ajutorul acestui nume, Becali a reusit sa atraga jucatori buni la echipa sa, dar si sa ii vanda pe bani foarte multi in strainatate. Acest nume i-a deschis multe usi in vest, usi care probabil ca ar fi ramas inchise daca la ele batea FC Fcsb.

Procesul pentru recuperarea prejudiciului de 37 milioane euro va fi unul lung si cu siguranta va fi plin de scandaluri. Becali va face din nou tot ce-i sta in puteri pentru a pune piedici, insa e greu de crezut ca justitia se va mai impiedica de o buturuga asa de micuta. Vremea in care coruptii conduceau Romania a trecut. Acum a venit vremea dreptatii. Iar noi, stelistii, asteptam sa se faca dreptate si pentru Steaua.