Dan Tudorache Academia Rapid

Atentie! Sambata nu jucam cu Rapid!

Nu mai e un secret faptul ca cei de la GSP nu suporta Steaua. Aproape in fiecare saptamana apare un articol care sa loveasca in echipa noastra sau care sa lase sa se inteleaga ca echipa lui Becali e adevarata Steaua, iar saptamana aceasta nu e cu nimic diferita. Doar ca de data asta, oamenii lui Tolo si ai lui nea Ovi au ales sa lase un necunoscut sa le faca treaba murdara.

E vorba de un individ pe nume Petre Goge. Conform Gazetei, acesta este „unul dintre cei mai experimentati si valorosi fotbalisti din lotul Academiei Rapid”. In cariera sa, a trecut pe la nume mari precum Unirea Urziceni, FCM Targu Mures, ACS Poli Timisoara si Craiova lui Mititelu, cu care a jucat doar in Liga 2, in anul in care echipa s-a desfiintat. Daca va intrebati cine e acest individ, sa stiti ca nu sunteti singuri. Nimeni nu a auzit de el pana acum. Insa probabil ca e un fotbalist bun, din moment ce Gazeta a facut interviu cu el, interviu pe care l-a pus ca articol principal, chiar pe prima pagina.

Dar astazi nu conteaza cine e Petre Goge. Si probabil ca nu va conta niciodata. Singurul lucru care conteaza e prostia pe care a spus-o acest necunoscut. Petre Goge considera ca Steaua nu e Steaua, chiar daca are numele si marca, si asta pentru ca lui i se pare ca la meciurile celor de la FC Fcsb merg mai multi suporteri. Da, e vorba de acei suporteri care primesc invitatii gratis pentru a umple stadionul. Dar chiar daca ar fi platitori de bilete, chiar daca ar umple stadionul la fiecare meci (lucru pe care nu-l fac), logica lui Goge ar fi la fel de defecta.

Nu-i vina lui. El e un fotbalist necunoscut, care a fost mintit ca joaca la Rapid, desi joaca la o echipa care nu e Rapid. Da, am uitat sa mentionez. Desi Academia Rapid nu e Rapid, Goge considera ca e. De ce? Pentru ca in prima etapa s-au dus 6000 de oameni la meci. Nu a mai contat faptul ca Academia Rapid nu a mai repetat acea performanta si in celelalte meciuri.


Academia Rapid nu e Rapid, nu inca

Dan Tudorache Academia Rapid

Primarul Dan Tudorache si unul dintre biletele(?!) de la meciurile Academiei. Photo credit: ProSport.

Desi poarta numele, desi joaca in Giulesti, desi poarta pe piept sigla Rapidului, Academia nu e Rapid. Si asta dintr-un singur motiv: nu detine marca Rapid. Primaria sectorului 1 a incercat sa cumpere brandul, dar nu a reusit. Momentan, plateste 5000 de euro pe luna pentru a-l folosi, dar aceasta intelegere poate sa cada oricand. In acel caz, Primaria Sectorului 1 o sa ramana doar cu Academia, pentru ca Rapid o sa-si ia zborul (Nu radeti! E o problema serioasa).

Presa sportiva din Romania cunoaste aceste aspecte si le ignora. Desi noua ne spun doar „CSA”, lor nu le-au spus niciodata „Academia”. Desi pe noi ne cearta, pentru ca isi inchipuie ca traim din banii statului, despre banii pe care Primaria Sectorului 1 ii arunca aiurea nu au zis niciodata nimic. E un dublu standard acceptat, intr-o presa murdara si trista. Sa ne amintim ca aceiasi baieti l-au atacat tot timpul pe Daum, pentru ca antrena alta nationala decat cea a Germaniei, dar acum sar in apararea lui Lucescu, selectionerul Turciei.

Sambata, 14 octombrie, Steaua Bucuresti va bate echipa primariei sectorului 1, AS Academia Rapid. Si cu asta am incheiat.