uefa colonel florin talpan promovarea stelei

Florin Talpan a trimis notificare la UEFA, cere excluderea FC Fcsbului din Cupe Europene

Patru kilograme. Atat cantareste coletul trimis de Florin Talpan catre UEFA. Un document cu 630 de pagini dar si o notificare prin care Steaua le atrage atentia celor de la UEFA ca FC Fcsb foloseste ilegal un palmares care nu-i apartine. Colonelul Talpan la cere celor de la UEFA sa respecte legile si sa excluda echipa lui Becali din toate competitiile.

Pe scurt, Steaua a facut ceea ce ar fi trebuit sa faca FRF. Adica a trimis la UEFA toate hotararile definitive ale instantelor din Romania. Si nu doar atat. Florin Talpan a cautat si strans toate documentele necesare pentru a dovedi continuitatea clubului Steaua, din 1947 si pana azi. Documentele sunt atat in limba romana, cat si in limba engleza.

Inca de la inceput, Talpan explica ca „SC Fotbal Club FCSB SA (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti SA) nu este succesoarea şi nu deţine recordurile sportive ale echipei de fotbal care aparţine Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 şi Supercupa Europei în 1987, nu are nicio bază materială şi a fost afiliată ilegal de Federaţia Română de Fotbal.“ Este vorba de aceeasi informatie care se regaseste in fiecare din cele doua decizii definitive din dosarele pentru marca si nume.

„Vă rugăm să luaţi la cunoştinţă că performanţele CSA Steaua Bucureşti sunt greşit trecute pe pagina instituţiei dumneavoastră. Alături de participările CSA Steaua în competiţiile europene apare logoul unui alt club de fotbal, SC FC FCSB SA, club înfiinţat în 2004. De asemenea, performanţele obţinute de clubul nostru, care includ, printre altele, câştigarea Cupei Campionilor în 1986, sunt eronat incluse între performanţele clubului de fotbal născut în 2004. De aceea vă cerem să rectificaţi greşeala apărută pe site-ul dumneavoastră. CSA Steaua a luat măsuri legale împotriva SC FC FCSB SA, care încearcă să-şi asume identitatea noastră în mod fraudulos şi intenţionat“ a mai scris Talpan.

Dupa ce judecatorii au dat cele doua decizii definitive, FC Fcsb si-a luat angajamentul ca va respecta legile si ca va informa atat FRF, cat si UEFA in ceea ce priveste schimbarile care trebuie facute in ceea ce priveste identitatea sa. Nu a facut-o. Astfel, Florin Talpan a fost nevoit sa faca si acest ultim pas.

Talpan incendiaza si federatia

Colonelul stelist nu a uitat nici de FRF. Acesta a informat UEFA ca federatia, desi stia de cele doua decizii, a ales sa nu faca nimic.  „Vă notificăm că activitatea fotbalistică nu a fost niciodată transferată de la CSA Steaua la SC FC Steaua Bucureşti SA (acum SC FC FCSB SA),“ a mai explicat Talpan.

Cel mai probabil, notificarea sa va declansa o ancheta a UEFA, care va trebui sa determine cum a putut FC Fcsb, echipa infiintata in 2004, sa intre direct in cupele europene, avand coeficientul unei echipe care a castigat Cupa Campionilor Europeni. Bineinteles, in acest caz vina cade asupra lui Mircea Sandu, care astazi nu mai este presedinte la FRF. Va fi interesant de vazut ce se va intampla.

Important este ca Florin Talpan nu a vorbit in notificarea sa despre fotbal, continuitati sportive sau lucruri mai putin importante. Acesta a atacat direct chiar aspectul financiar al problemei, mentionand faptul ca FC Fcsb a castigat sume importante de bani folosindu-se de imaginea unui simbol al Romaniei. Aici e vorba de inselatorie si nimic altceva.

Conducerea clubului Steaua nu a facut nimic

Timp de 4 ani, conducerea clubului Steaua nu a facut nimic pentru a-i opri pe cei de la FC Fcsb sa fure si sa foloseasca ilegal imaginea Stelei. De fiecare data, doar Florin Talpan a luptat pentru echipa noastra. Asa cum a luptat si acum. Cele 630 de pagini trmise la UEFA reprezinta o munca impresionanta, sange si sudoare, totul in slujba Stelei.

Dar adevarul este ca nu trebuia sa se ajunga aici. Conducerea clubului trebuia sa ia masuri in data de 4 decembrie 2014. Atunci ar fi trebuit sa puna capat acestui scandal. In acel moment, avea tot ce ii trebuia, adica decizia definitiva unei instante judecatoresti.

Ce a cerut Talpan in notificarea trimisa la UEFA

In notificarea trimisa la UEFA, Steaua, prin Talpan, a solicitat urmatoarele:

  • corectarea palmaresului celor de la FC Fcsb.
  • trecerea palmaresului Stelei in dreptul clubului nostru.
  • excluderea FC Fcsb din toate competitiile europene.
  • dezafilierea FC Fcsb.
  • promovarea Stelei in prima liga, acolo unde ii este locul, loc care i-a fost furat.

„Vă cerem să rectificaţi informaţiile de pe site-ul dumneavoastră astfel încât să fie o deosebire clară între CSA Steaua, care deţine performanţe impresionante, precum Cupa Campionilor din 1986 şi Supercupa Europei din 1987, şi SC FC FCSB SA, o echipă înfiinţată în 2004 şi care, într-o manieră ilegală şi înşelătoare, v-a notificat şi informat pentru a crea confuzie, cu scopul evident de a înşela suporterii fotbalului din întreaga lume şi, în particular, pe cei ai CSA Steaua.“