frf liga 4 dezafilierea

FC Fcsb a dat în judecată FRF! Cerem așadar dezafilierea imediată a echipei lui Becali!

Fotbalul românesc are acum o șansă enormă de a scăpa de cel mai mare cancer al său, clubul Fotbal Club Fcsb. Echipa lui Becali a dat în judecată FRF, într-o încercare de a bloca promovarea Stelei. În mod normal, această acțiune trebuie să atragă după ea dezafilierea automată a mizeriei din Berceni.

Conform ziarului care pe vremuri se numea Sportul Popular, Tribunalul București a admis că are competența de a judeca plângerea făcută de FC Fcsb împotriva unei decizii luate de FRF, decizie care poate influența și soarta Stelei. Primul termen se pare că va avea loc în mai puțin de o lună, pe 5 aprilie.

Victorie pentru Steaua, indiferent de rezultat

FC Fcsb a luat această măsură într-o încercare disperată de a bloca promovarea Stelei. Astfel, împreună cu LPF, a atacat o decizie dată de FRF în 2019, decizie care le permitea cluburilor de drept public să se asocieze cu societăți de drept privat pentru a juca în Liga 1.

Decizia spune că un club de drept public din Liga 2 poate promova în Liga 1 dacă se asociază cu un club de drept privat, cu cel puțin un sezon înainte de promovare. Știrea l-a înfricoșat la culme pe Becali, care știe că o promovare a Stelei în prima ligă ar însemna moartea pentru echipa sa. Aceasta nu doar că ar pierde orice posibilitate de a mai minți că e Steaua, dar și-ar pierde și suporterii de rezultat, care cu siguranță că ar migra către Steaua.

Numai că, în încercarea de a bloca Steaua, FC Fcsb și-a semnat condamnarea la moarte. Așa cum bine știm, orice club sportiv care dă Federația în judecată e automat dezafiliat! Echipa lui Mititelu a trecut prin așa ceva în 2011.

Așadar, pornirea acestui proces este o victorie pentru Steaua. FRF e obligată să dezafilieze acum FC Fcsb. Dacă nu o face, va fi o dovadă clară de discriminare. Îi va arăta întregii țări că regulamentele sunt făcute doar de ochii lumii și că, de fapt, fotbalul românesc nu e condus de federație, ci de un grup restrâns de interlopi.

Sigur, dezafilierea FC Fcsbului nu va opri procesul. Constituția și legile țării îi oferă echipei lui Becali dreptul de a-și căuta dreptatea în instanță. Însă, chiar dacă procesul va merge mai departe, chiar dacă Becali va câștiga și chiar dacă decizia FRF va fi schimbată, tot Steaua va câștiga. Pentru clubul nostru, asocierea cu o altă entitate pentru a promova este în acest moment cea mai proastă soluție. O soluție mult mai bună ar fi rămânerea pe perioadă nedeterminată în Liga 2.

FC Fcsb le dă o palmă propriilor fani

Trebuie spus că decizia FRF nu afectează cu nimic FC Fcsbul. Echipa lui Becali a decis să facă pasul acesta doar pentru a-i face rău Stelei. În primă fază, clubul din Berceni s-a plâns la TAS. Acolo, a pierdut. Acum caută victoria în fața unui judecător, dovedind din nou că tribunalele fotbalistice nu au niciun fel de putere reală și că doar un judecător poate face cu adevărat dreptate.

Practic, prin această mișcare, FC Fcsb a demonstrat că tot ceea ce a spus Florin Talpan până acum e adevărat. În instanță, Talpan a demonstrat că FC Fcsb nu e Steaua. Oile fcsbiste au contestat aceste decizii, explicând că doar un tribunal sportiv se poate pronunța pe spețe care țin de sport. Ei bine, se pare totuși că nu.

FC Fcsb le-a dat peste botic fanilor săi. Dar nu e prima dată când o face. Așa că, nu trebuie să ne surprindă.

FC Fcsb plânge în instanță ca o fetiță micuță

Iată ce au scris avocații FC Fcsb în documentele depuse la dosar:

„Prin decizia adoptată, FRF a oferit posibilitatea unui club de drept public care a parcurs toate etapele de promovare de la Liga a IV-a (în unele judeţe din România şi de la Liga a V-a) până la Liga a II-a să ofere acest drept unui alt club, de drept privat, care să aducă la îndeplinire exclusiv ultima etapă, respectiv promovarea în Liga I. În primul nivel competiţional ar ajunge clubul de drept privat care a realizat promovarea de la Liga a II-a la Liga I, nu cel care a realizat promovarea începând de la cel mai jos nivel”

„Încălcarea principiilor FIFA şi UEFA privind promovarea este evidentă întrucât se oferă posibilitatea unui club, cel care preia activitatea, să fie înscris în competiţie direct în Liga a II-a, pentru a prelua activitatea şi locul clubului de drept public, iar o astfel de contradicţie între decizia Comitetului Executiv al FRF şi Statutele FIFA şi UEFA nu poate fi sancţionată decât cu nulitatea”

„Decizia Comitetului Executiv din iulie 2019 contravine şi Statutului FRF, cel care la articolul 70 stipulează clar că dreptul unui club de a participa în campionatele naţionale depinde de meritul sportiv al acestuia şi interzice orice modificare a formei juridice a clubului sau a structurii persoanei juridice (de exemplu: schimbarea sediului, denumirii sau culorilor clubului, sau cesiunea între cluburi şi/sau alte entităţi juridice a participaţiilor), în scopul facilitării accesului într-un eşalon competiţional superior celui în care are dreptul sportiv să activeze clubul în cauză şi/sau în scopul facilitării primirii licenţei în detrimentul integrităţii competiţiei”

Tot ceea ce a fost scris mai sus este corect. Fotbal Club Fcsb are dreptate. Decizia FRF e una tâmpită, una care încurajează hoția și distrugerea fotbalului românesc. Însă FC Fcsb nu ar trebui să se plângă.

Asta deoarece chiar FC Fcsb a încălcat de-a lungul anilor aceste regulamente și statute. Echipa lui Becali a fost înscrisă direct în Liga 1, în plin campionat, în sezonul 2002-2003, fără a avea cel mai mic merit sportiv. De altfel, FC Fcsb nu are nici măcar un protocol sau contract de colaborare semnat cu entitatea al cărui loc l-a luat în prima ligă, cum ar cere decizia FRF din 2019. Clubul din Berceni pur și simplu s-a prezentat la meciuri în locul Stelei și gata.

Mai departe, FC Fcsb și-a bătut joc de regulamentele și statutele FRF când și cum a vrut. Și-a schimbat numele în plin campionat, și-a schimbat emblema în plin campionat, a plătit salariile unor fotbaliști adverși, a dat mită, a încălcat regulamentele fair play-ului și câte și mai câte. Iar acum, după toate acestea, chiar lupul a ajuns să strige ”lup”! FC Fcsb se plânge ca o fetiță, pentru că FRF nu s-a pus în totalitate preș în fața sa.

Acum, tot ce ne mai rămâne să facem este să așteptăm decizia FRF. În mod normal, FRF ar trebui să dezafilieze atât FC Fcsb, cât și LPF-ul. Liga nu e scutită de regulile fotbalului românesc. Dacă cluburile nu au voie să dea federația în judecată, nici Liga nu are voie să o facă. Pedeapsa, așa cum am spus, e cunoscută la nivel național: DEZAFILIEREA!

Mingea e la Burleanu. Vom vedea acum dacă acest individ e președinte de federație sau doar un sclav al groparilor fotbalului românesc.

steaua libera

3 Responses

  1. Tupac Amaru
    Tupac Amaru · martie 8, 2021 at 15:47:17 · →

    Burleanu e un securist ordinar, iar securitatea este cel mai mare cancer al acestei țări. E o creație iudaică, nu rusească și asta ar trebui să vă dea de gândit. Nu am absolut nici o așteptare de la acest prostrâzând (acesta este un substantiv nou, e inventat de mine).
    Dar simplul fapt că au început corbii să își scoată ochii între ei e un semn bun.
    Hai noroace! Să trăiască și stelistele, și dinamovistele, de Ziua Femeii, că sunt toate ale noastre!

  2. Gheorghe Marcel Greavu
    Gheorghe Marcel Greavu · martie 30, 2021 at 12:29:15 · →

    Steaualibera e finantata din aceeasi bani ca si CSA?Adica din banul public?Doar asa se explica ca nu vedeti nici o problema aici.Ai cheltuit milioane de euro din banii tuturor ca sa o cesionezi gratis unui privat pe 99 de ani sau ceva de genul.Unde e castigul statului in treaba asta?Sau provincia trebuie sa isi ceara scuze daca intreaba unde se duc banii lor?

Leave a Reply

Pentru a opri cookie-urile Google Analytics, apăsați: Click here to opt-out.