Petrolul Ploiești Steaua București

Avancronică: Petrolul Ploiești ’52 – Steaua București

Steaua București joacă joi, 21 octombrie, de la 19:30, în primul meci cu adevărat important al sezonului. Băieții lui Oprița fac deplasarea la Petrolul Ploiești ’52, liderul Ligii 2 și cea mai în formă echipă din campionat.

Cine este Petrolul Ploiești ’52

Răspundem la această întrebare spunând cine nu este Petrolul Ploiești ’52 . Nu este Petrolul Ploiești, vechea echipă, cu lungă tradiție în fotbalul românesc. Steaua Liberă a scris în această vară ce s-a întâmplat cu acest club, care a căzut victimă groparilor fotbalului românesc.

Foarte pe scurt, clubul care anul trecut s-a numit Petrolul Ploiești a fost format dintr-o asociere între primăria Ploiești, deținătoarea brandului Petrolul, și această societate, Petrolul 52. Însă în această vară înțelegerea dintre cele două a picat. Primăria și-a luat marca, societatea a rămas cu o echipă nouă în Liga 2. Și asta și este Petrolul 52. Este o echipă nouă, apărută în acest sezon, direct în Liga 2. Este o echipă fără nicio legătură cu Petrolul Ploiești.

E greu de înțeles de ce FRF i-a permis acestei echipe să joace în Liga 2. Conform regulamentelor, fiind un club nou, ar trebui să înceapă din ultima ligă. Vom încerca însă să fim avocații diavolului și să înțelegem decizia oamenilor lui Burleanu.

E posibil ca aceștia să fi considerat că Petrolul ’52 are meritul sportiv de a participa în Liga 2. Aceasta este singura explicație pe baza regulamentului. Alte explicții sugerează lucruri mai puțin curate.

Așadar, avem un nou exemplu în care meritul sportiv ajută un club să ocoloească regulamentele FRF. O veste bună pentru noi, dar în același timp și rea. E o veste bună, pentru că asta înseamnă că și Steaua poate promova, dacă câștigă acest drept pe teren. E o veste rea pentru că, din păcate, Petrolul Ploiești ’52 este liderul Ligii 2 și cea mai în formă echipă.

Despre echipă

Cu un sponsor puternic, Veolia, și un lot solid, cu jucători experimentați la nivel de Liga 2, Petrolul Ploiești ’52 are ca obiectiv în acest sezon promovarea. Pentru clubul ploieștean, e absolut obligatoriu să își atingă obiectivul. Doar așa poate aduce primăria înapoi la masa negocierilor. Dacă însă acest lucru nu se va întâmpla, va fi foarte greu pentru Petrolul Ploiești ’52 să continue în același fel și în sezonul următor.

Echipa din Ploiești a înregistrat în acest sezon o singură înfrângere, în etapa a doua, cu Metaloglobus. De atunci, Petrolul ’52 a înregistrat 8 victorii consecutive.

Echipa folosită în ultima etapă:

Avram – Pârvulescu, Lică, Huja, Țicu – Takayuki, Cebotaru –  Constantinescu, Tucaliuc, Măzărache – Jarovic

Petrolul Ploiești ’52 a marcat 25 de goluri în acest sezon, primind doar 2. Ocupă primul loc, cu 27 de puncte.

Acum încep adevăratele teste pentru Steaua

Meciul de joi, cu Petrolul ’52, este primul dintr-o serie de 4 meciuri grele, în care Steaua București (locul 5 în campionat) va da piept cu ocupantele primelor 4 locuri. Din păcate, echipa condusă de Oprița nu trece prin cea mai bună formă. În ultimele 5 partide, Steaua a înregistrat 2 victorii, 2 egaluri și o înfrângere.

Însă acestea sunt meciurile adevărate. Acestea sunt meciurile pentru care merită să joci. Acestea sunt meciurile pe care le aștepți atât ca suporter, cât și ca jucător. Uneori, în astfel de partide forma nu contează. Contează dorința și ambiția jucătorilor.

În ciuda formei mai slabe și a lotului care nu a fost întărit cu mult față de sezonul trecut, Steaua este capabilă ă producă surprize. Îl are în lot pe Bogdan Chipirliu, golgheterul Ligii 2, iar acesta a demonstrat în mai multe partide că e capabil să câștige un meci de unul singur.

Echipa probabilă:

1. Raul Bălbărău – 18. George Călinţaru, 55. Walace, 4. Dean Beţa, 13. Adrian Ilie – 88. Adi Popa, 30. Liviu Băjenaru, 8. Valentin Bărbulescu, 15. Claudiu Donose, 20. Florin Răsdan – 77. Bogdan Chipirliu

Antrenor: Daniel Oprița

Partida Petrolul Ploiești ’52 – Steaua București va avea loc joi, 21 octombrie, de la ora 19:30, pe stadionul Ilie Oană, din Ploiești. Meciul va fi transmis de Look, Digi și Telekom.

Forza Steaua!