Petrolul Ploiești ’52 - Steaua București

Petrolul Ploiești ’52 – Steaua București, 2-0 (0-0)

În cel mai slab meci de până acum, în acest sezon, Steaua București a pierdut în deplasare, cu Petrolul Ploiești ’52. ”Militarii” au primit golurile după 2 erori mari de apărare.

Steaua București: Bălbărău – Călințaru, Beța, Walace, Rob. Neacșu – D. Oroian, Bărbulescu (cpt.), Enceanu, Răsdan – Chipirliu, Huiban

Rezerve: H. Iancu – Bactăr, Al. Fl. Zaharia, St. Drăghici, Măd. Mihăescu, Donose, Em. Pacionel, Ad. Popa, Băjenaru

Antrenor: Daniel Oprița

Petrolul Ploiești ’52: R. Avram – Sr. Pîrvulescu, V. Lică, Huja, Țicu (cpt.) – Cebotaru, Sil. Pană – M. Bratu, Tucaliuc, Măzărache – Jarovic

Rezerve: Al. Radu – Alb. Olaru, Mih. Constantinescu, Boțogan, Seto, M. Chindriș, Ant. Manolache, S. Diarra, Saim Tudor

Antrenor: Nicolae Constantin

Prima repriză a fost una foarte echilibrată. Cele două echipe s-au anulat reciproc, fiind prudente și practicând un joc conservator, în așteptarea erorii adversarului. La pauză, scorul partidei Petrolul Ploiești ’52 – Steaua București a fost 0-0.

În repriza secundă, erorile mult așteptate au venit. Din păcate, au venit în tabăra Stelei. Iar Petrolul Ploiești ’52 a profitat. Ploieștenii au marcat de 2 ori, în minutele 58 și 64, după 2 mari gafe ale apărării steliste. A marcat Diarra, atacant care a profitat din plin de somnolența fundașilor centrali Beța și Walace, ambii la cel mai slab meci de la venirea la Steaua.

După al doilea gol, Steaua a pornit în căutarea egalării. Și ar fi putut obține punctul. În minutul 72, Steaua ar fi putut marca, la o fază în care Enceanu a intrat în careu, singur cu portarul. Mijlocașul stelist nu a șutat însă, preferând pasa către Chipirliu. Însă pasa a fost incomodă, atacantul stelist neputând-o controla.

Pe final de meci, în minutul 89, Steaua a avut o altă mare ocazie. Huiban a trimis cu capul pe lângă poartă, din câțiva metri.

Și ploieștenii au avut o mare ocazie de gol, tot pe final de partidă, însă Bălbărău a reușit intervenția meciului, evitând golul deși a rămas singur cu atacantul petrolist.

Petrolul Ploiești ’52 – Steaua București a fost un meci neașteptat de slab, cu un rezultat la care toată lumea s-a așteptat.