comunicat bachide mapn

Departamentul MAPN care controlează Steaua se laudă că nu îi pasă de Steaua

Departamentul pentru Relația cu Parlamentul și Calitatea Vieții Personalului MApN a dat astăzi un comunicat în care, fără să vrea, a transmis că nu prea îi pasă de clubul Steaua București. Din păcate pentru clubul nostru, Steaua se află chiar în subordinea acestui departament.

Povestea a început acum câteva zile, când pagina de Facebook Glasul Armatei a publicat informații despre o întâlnire care ar fi avut loc între Eduard Bachide, secretarul de stat pentru Relația cu Parlamentul și Calitatea Vieții Personalului MApN, generalul Valeriu Roșu, al cărui fiu se pare că e angajat ca sportiv la Steaua, și coloneii Bichir și Talpan. Conform informațiilor relatate, cei patru s-ar fi certat în ceea ce privește subiectul Steaua, Eduard Bachide cerându-i lui Talpan să semneze pentru ca FC Fcsb să joace pe stadionul Steaua. Acesta din urmă ar fi refuzat.

Pagina de Facebook Glasul Armatei nu e o pagină foarte mare. Are undeva pe la 3 mii de urmăritori. Așadar, te-ai gândi că, dacă informația transmisă este falsă, un departament MApN ar avea lucruri mai bune de făcut decât să dea un comunicat în care să ofere un răspuns la acuzațiile făcute împotriva sa.

Însă departamentul pentru Relația cu Parlamentul și Calitatea Vieții Personalului MApN fix asta a făcut. A dat astăzi următorul comunicat:

comunicat bachide mapn

Partea cea mai amuzantă a acestei povești este că Glasul Armatei a publicat în data de 14 ianuarie o postare în care a anunțat că acest departament va transmite un comunicat în care va nega că această întâlnire ar fi avut loc.

glasul armatei

Și cu siguranță veți spune că e vorba de o coincidență. E posibil să fie. Doar că avem de-a face cu o altă problemă.

În graba de a nega că informația celor de la Glasul Armatei e corectă, cei de la Departamentul pentru Relația cu Parlamentul și Calitatea Vieții Personalului MApN au ținut neapărat să explice că ”ofițerul (n.r. Talpan) nu a fost invitat la discuții de niciun secretar de stat aflat în ultimii cinci ani în funcția de șef al Departamentului pentru Relația cu Parlamentul și Calitatea Vieții Personalului”.

Probabil că cel care a scris comunicatul s-a gândit că această propoziție va ajuta ca să îi convingă pe cititori că MApN are dreptate. Problema e că, dacă informația e adevărată, dacă Talpan chiar nu a fost invitat de niciun secretar de stat la discuții în ultimii 5 ani, atunci e mult mai grav.

Asta ar arăta că celor care conduc prin MApN nu le pasă absolut deloc de Steaua. În ultimii 5 ani, Florin Talpan a câștigat numeroase procese importante pentru Steaua. Enumerăm aici procesul pentru nume, cel pentru palmares, cel prin care Becali a încercat să anuleze marca Steaua.

Vorbim despre 3 procese foarte importante, care, dacă ar fi fost pierdute, ar fi provocat prejudicii extrem de importante. S-ar fi putut ajunge chiar la dispariția Stelei, dacă Becali ar fi câștigat procesul prin care a cerut ca mărcile Stelei să fie anulate.

Și, totuși, Talpan nu a fost chemat niciodată la o discuție despre aceste subiecte.

Este ciudat. Clubul Steaua are pe undeva pe la 2000 de angajați. Dacă s-ar fi desființat, acești angajați ar fi avut de suferit. Vorbim despre personal MApN, același personal pentru care a fost înființat Departamentul pentru Relația cu Parlamentul și Calitatea Vieții PERSONALULUI MApN!

Sigur, nu e prima dovadă de nepăsare din partea MApN în ceea ce privește Steaua. Cum am văzut deja, clubul nostru e bun doar pentru poze. La fel și sportivii săi. Mai departe, ”secretarii și generalii” nu vor să aibă nimic de-a face cu cel care este cel mai important club sportiv din România. Dacă ar putea, toți acești indivizi ar semna chiar mâine pentru ca FC Fcsb să joace în Ghencea sau pentru ca să primească gratuit marca Steaua.

În încheiere, vrem să ne spunem și noi părerea despre acest comunicat. Îl considerăm și noi unul mincinos. Nu pentru că a scris Glasul Armatei că o să fie dat, ci pentru că a fost dat.

MApN și Departamentul pentru Relația cu Parlamentul și Calitatea Vieții Personalului MApN nu au dat niciun comunicat în ultimii ani, când Becali a aruncat cu acuzații mult mai grave către minister, către clubul Steaua, dar și către ofițerii Armatei.

E un proces în care ei vor să nu mai folosim numele de Steaua. Păi cine să existe dacă nu mai există Steaua. Talpan, Zisu și Oprea? Zisu ce a făcut pînă acum, a pus în farfurii la miniștri. La Mangalia îi punea în farfurie unui europarlamentar. Era ospătar! Și așa a luat grade. Nu știu unde vom juca, vom vedea”,

a zis Gigi Becali la televiziunea sportro, în 2016

„De două săptămâni îi caut lucrarea de doctorat a lui Boroi şi nu o găsesc. Voi vă daţi seama în ce ţară trăim, Boroi – doctor? Asta afectează siguranţa naţională a României. Sunt unii care nu ştiu să scrie şi ajung doctori…”

a spus Becali în 2016

„Am trimis ofertă scrisă prin executor judecătoresc. Nu aveţi grilă, vă dăm grila de la Arena Naţională. Acolo este 23.000 de euro, noi vă dăm dublu şi de 3 ori faţă de Giuleşti. Le-am dat și ministrului și le-am cerut să ne dea un răspuns în cinci zile. Dacă nu, mă duc să fac plângeri penale. Să vadă și Dâncu să vadă cum e el marele general se duce și dă cu subsemnatul. La cum face el obrăzniciile lui, nu poate să fie decât general. E general de securitate… Și după vezi că vine un judecător și te condamnă și zice <da, bă, e abuz în serviciu>.”

Becali, 2022

„O să vadă ăștia de la Armată, de la CSA, TalpanMalpan, cine e cu adevărat Steaua! Terminați cu CSA și alte tâmpenii!”

Becali, 2017

„Cu Talpan negociez eu? Pe Talpan îl iau și îl duc la oi! Habar nu are de nicio lege, nu știe de capul lui nimic. Știi ce a spus Boroi despre acest jurist? A spus: «Ăsta e nebun, ne-a băgat într-o încurcătură», i-a zis lui Vali Argăseală”

Becali, 2018

Acestea sunt doar câteva dintre ieșirile lui Becali. După niciuna dintre ele, MAPN nu a dat niciun comunicat de presă. Departamentul pentru Relația cu Parlamentul și Calitatea Vieții Personalului MApN nici atât. Deși Becali atacă chiar personalul MApN.