ciolacu becali

FC Fcsb încalcă din nou legea ca să fure identitatea Stelei

Evenimentele din această săptămână au arătat din nou cât de disperată este FC Fcsb să fure imaginea Stelei. În fiecare zi, aproape, am primit noi dovezi ale obsesiei clubului infractor cu marca și numele Steaua. Cea mai puternică dovadă a venit chiar astăzi, duminică. La Gsp, Ștucan a dezvăluit că clubul din Berceni încearcă să înregistreze la EUIPO marca verbală ”Fcsb Steaua”. Este o nouă încercare de a ocoli decizia din procesul pentru nume.

FC Fcsb nu are voie să folosească numele ”Steaua” fără acordul Stelei

fcsb marca steaua
Așteptăm ca domnul Bichir să dea ordin pentru contestarea la EUIPO a acestei încercări de a încălca o hotărâre judecătorească.

Prin Decizia 989/2016, dată în dosarul 31705/3/2015, Curtea de Apel București a hotărât că ”Interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua București SA să folosească fără consimțământul reclamantei (Clubul Sportiv al Armatei Steaua București) semnele „Steaua”, „Steaua București”, sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale și în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive.”

Faptul că FC Fcsb încearcă acum să înregistreze la EUIPO o marcă verbală care conține cuvântul ”Steaua” ne arată destul de clar că clubul din Berceni încearcă să ocolească decizia dată în 2016. Vorbim despre o decizie definitivă și irevocabilă, întărită în acest sens de decizia 1628 dată de ÎCCJ în 2018.

De ce face FC Fcsb acest lucru? Cu siguranță pentru a-i induce pe suporteri în eroare în continuare, dar poate și pentru a-i înșela pe judecătorii din procesele pe care le mai au cu Steaua.

Pentru Gsp, Căvescu, avocatul fcsbist, a dat o declarație ciudată:

„Vom putea folosi marca în toată Europa. Scopul înregistrării acestei mărci este unul comercial, pentru realizare de profit. Cei de la Steaua trebuiau să aducă dovezi de folosire a mărcii Steaua, însă nu au făcut-o. E clar că vom putea folosi marca pe teritoriul Uniunii Europene, dar e discutabil acum dacă o vom putea folosi pe plan național”.

Căvescu, avocatul FC Fcsb

România e țară membră UE, domnule Căvescu!

Declarația nu e neapărat ciudată din cauza faptului că avocatul pare să sugereze că România, țară membră UE, aflată pe continentul european, nu este în Europa. E clar că țara noastră e atât membră UE, cât și situată geografic pe continentul denumit Europa.

E ciudată deoarece Căvescu pare să sugereze că Steaua nu a folosit marca Steaua în activități comerciale în ultimii ani. Știm însă foarte bine că acest lucru s-a întâmplat. Am văzut cu toții la TV meciurile Stelei, în care pe tricourile steliste erau prezenți diferiți sponsori. Asta e o dovadă a folosirii mărcii. Apoi meciurile transmise la TV sunt chiar ele activități comerciale. Nu în ultimul rând, cu toții ne-am cumpărat tricouri cu marca Steaua. Și atunci la ce se referă Căvescu?

E greu de spus. România este un stat UE. Dacă FC Fcsb ar avea dreptul să folosească marca Steaua în statele UE, ar avea dreptul să o folosească și în România. Dar chiar Căvescu spune că nu o va putea folosi aici. Și atunci unde o va folosi?

Dacă ar trebui să ghicim, am spune că ar vrea să o folosească pentru meciurile europene, ca să apară ”Steaua” pe grafica TV. Ar fi o nouă unealtă de propagandă, care ar putea ajuta FC Fcsbul în procese și care ar putea convinge judecătorii să dea decizii pentru clubul din Berceni.

Bineînțeles, aceasta este și o dovadă a relei credințe de care dă dovadă FC Fcsb în relația cu clubul Steaua.

Clauza de bună credință

Am ajuns la al doilea aspect important prezentat în articolul lui Ștucan. Conform acestuia, în contractul de închiriere pentru stadionul Steaua, clubul Steaua a fi introdus următoarea clauză:

Se obligă, prin toți reprezentanții săi (acționariat, conducere, staff, echipă, etc.), să nu utilizeze și să nu permită utilizarea niciuneia dintre mărcile Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua”, să nu afișeze și să nu permită afișarea de mesaje denigratoare la adresa acestuia și/sau mesaje care să genereze confuzie privind identitatea de brand, marca, palmares

Clauză introdusă de Steaua în contractul de închiriere al stadionului Steaua

Clauza nu reprezintă nimic special. Este, dacă vreți, o clauză de bună credință.

Un club de bună credință nu are de ce să fie deranjat de introducerea ei. Deranjat poate să fie doar un club de rea credință, un club care vrea să facă chiar ceea ce scrie în această clauză.

Faptul că FC Fcsb a fost deranjat de această clauză dovedește că scopul clubului din Berceni este să fure în continuare imaginea Stelei. Asta înseamnă cât se poate de clar că Steaua nu ar trebui să semneze niciun contract cu FC Fcsb.

Nu știm de la cine a primit Ștucan informația despre această clauză. Cel mai probabil de la cineva din tabăra fcsbistă. Asta deoarece pe parcursul întregii săptămânii presa a primit tot felul de ponturi și informații pe surse, pe care le-a utilizat pentru a da în Steaua și pentru a obține un contract cât mai avantajos pentru FC Fcsb.

Doar că, de data asta, prin această dezvăluire, FC Fcsb nu a făcut decât să arate că nu e Steaua. Și, bineînțeles, a arătat și că e de rea credință.

Din informațiile noastre, FC Fcsb a făcut presiune și în minister pentru a fi scoasă această clauză.

Cine ajută FC Fcsbul să încalce legea?

Avem în față două exemple clare prin care o firmă privată încearcă să fraudeze statul român și să ocolească legile sale. Acestea arată foarte clar că Steaua nu ar trebui nici în ruptul capului să intre în afaceri cu FC Fcsb. Și totuși există oameni în club și mai sus care își doresc acest lucru.

În această săptămână am aflat din presă că domnii Ciolacu, Tâlvar și Bachide ar pune presiune pe interimarul Bichir ca să accepte contractul propus de FC Fcsb pentru închirierea stadionului Steaua, nu contractul făcut de juriștii clubului. Dacă e așa, acești domni pot fi considerați complici ai FC Fcsbului.

Complici la ce? La fraudarea statului român, evident. Steaua este un bun al statului român iar FC Fcsb încearcă să se folosească gratuit de imaginea sa pentru a câștiga bani. Cum a spus chiar avocatul Căvescu, pentru un scop ”comercial, pentru realizare de profit”.

Cineva trebuie să își dea demisia

Domnii Ciolacu, Tâlvar, Bachide și Bichir trebie astfel să răspundă la câteva întrebări foarte importante:

Domnilor Ciolacu, Tâlvar, Bachide și Bichir:

  • știați de încercarea FC Fcsb de a încălca o decizie judecătorească și de a înregistra la EUIPO o marcă pe care nu are voie să o înregistreze?
  • ați dat ordin să fie scoase din contractul de închiriere clauzele de care s-a plâns FC Fcsb?
  • ați dat ordin să fie scoasă clauza prin care FC Fcsb se obligă să nu foloseasc marca Steaua, tocmai pentru ca FC Fcsb să folosească marca recent înregistrată la EUIPO?
  • de ce sunteți atât de interesați ca FC Fcsb să joace pe stadionul Steaua?
  • acum că știți că FC Fcsb a încălcat o decizie judecătorească și că a înregistrat o marcă cu numele ”Steaua” la EUIPO, deși acest lucru îi este interzis, considerați că clubul Steaua ar trebui să îi mai închirieze echipei din Berceni stadionul?
  • vă veți da demisiile dacă Steaua semnează un contract cu FC Fcsb iar echipa din îi Berceni produce din nou prejudicii statului român?
  • au existat discuții cu sau au pus presiune oficialii FC Fcsb pe dumneavoastră că îi ajutați să obțină clauze mai favorabile în contractul de închiriere a stadionului Steaua?

Așteptăm răspunsurile din partea celor 4. Dacă nu sunt complici la furtul pe care pare să îl pregătească FC Fcsb, atunci își vor schimba cu toții pozițiile și nu vor mai dori ca FC Fcsb să joace meciul cu Dinamo 1948 DDB în Ghencea.

Dacă oricare dintre ei va dori ca FC Fcsb să joace în Ghencea, după aflarea acestor informații, atunci acela poate fi cu siguranță considerat un complice al FC Fcsb. Complice la încălcarea unor hotărâri judecătorești, la furtul imaginii Stelei și la prejudicierea statului român. Pentru toate acestea, cineva trebuie să meargă la pușcărie!

Domnilor Ciolacu, Tâlvar, Bachide și Bichir, dacă săptămâna următoare nu vă retrageți susținerea pentru FC Fcsb, atunci vă așteptăm demisiile! Suporterii steliști au făcut deja plângeri la DNA și cu siguranță vor mai face, deoarece informațiile apărute acum în presă sunt foarte, foarte grave!