lpf sclava fcsb

Justin Ștefan ne arată că doar proștii își afiliază cluburile la LPF

Că Liga Profesionistă de Fotbal e doar o glumă nu mai e secret de foarte mult timp. Fără un statut al său, dependentă de comisiile FRF, fără niciun rol semnificativ în fotbal și existând DOAR ca să negocieze drepturile TV, LPF a demonstrat singură de-a lungul anilor că nu prea există motive ca ea să existe. În această săptămână, Justin Ștefan, secretarul general al LPF, ne-a mai dat un motiv. Fără să vrea, acesta a arătat că, în 2023, dacă vrei să îți afiliezi clubul la LPF, ești un foarte mare prost.

Totul a plecat, evident, de la războiul pe care FC Fcsb SA îl duce pentru a juca în Ghencea meciul cu Dinamo 1948 DDB SA. LPF a intervenit nu o dată, ci de două ori în acest conflict.

În primă fază, Justin Ștefan a spus că regula care spune că un stadion trebuie omologat pentru Liga 1 cu cel puțin 10 zile înainte de începerea meciului nu se mai aplică în cazul FC Fcsbului, despre care a spus că e ”o situație excepțională”.

Sigur, Justin Ștefan nu a explicat și de ce e o situație excepțională. În București mai există alte două stadioane construite din bani publici, care vor fi libere la ora meciului dintre FC Fcsb și Dinamo 1948 DDB. Acestea sunt stadionul Giulești și stadionul Arcul de Triumf. Nu doar că sunt construite din bani publici și libere, dar acestea sunt deja omologate. Așadar e destul de dificil pentru noi să înțelegem de ce avem de-a face cu o situație excepțională.

Însă Justin Ștefan a mers chiar mai departe și a arătat din nou că regulamentele fotbalului românesc sunt făcute pentru alte echipe, nu pentru FC Fcsb SA.

Oare cum se simt celelalte echipe din Liga 1 știind că regulamentele pe care ele le respectă nu li se aplică celor de la FC Fcsb?!

În ceea ce privește omologarea unui stadion pe care dorește să joace FC Fcsb, Justin Ștefan a declarat pentru ProSport:

”Nu există un termen limită, având în vedere că, până în momentul de față, cei de la FCSB nu au anunțat niciun stadion pentru meciul cu Dinamo. Rămâne de văzut. Stadionul „Steaua” ar trebui omologat luni, dar, dacă nu s-au înțeles pe parte juridică, e clar că se amână și discuția cu omologarea.

În cazul în care nu se joacă pe Ghencea, trebuie să ne comunice alt stadion. Momentan, nu avem cerere pentru alt stadion decât „Steaua” de la FCSB. Cât timp nu e anunțată o arenă, nu ne putem lega de termenul de zece zile. Ei, teoretic, pot, în cazul de față, să aleagă stadionul și cu o zi înainte de meci, dar nu cred că se va ajunge acolo.

N-au cum să piardă cu 3-0 la masa verde, obiectivul nostru este să se joace toate meciurile. Vom discuta cu cei de la FCSB la începutul săptămânii viitoare și vom avea o arenă.”

Justin Ștefan

Și iată dovada că regulamentele nu există pentru FC Fcsb. Dacă nu ne putem lega de termenul de 10 zile în situația de față, de ce mai există termenul de 10 zile? Și, dacă nu există nicio sancțiune pentru încălcarea acestui termen, de ce mai e nevoie de omologare?

Răspunsul este foarte simplu: DE FAPT, NU E! Omologarea unui stadion pentru Liga 1 e făcută doar ca LPF să mai strângă niște bani de la cluburile care participă la Liga 1, pe lângă banii pe care îi ia din drepturi TV, o sumă considerabilă, deși nu face nimic pentru ei!

Aceste lucruri se văd acum foarte ușor. Fiind vorba de FC Fcsb, puiul cel mai drag al LPF, se poate trece peste orice.

Alte echipe din Liga 1 ar primi oare un tratament asemănător? Cel mai probabil nu. Dacă CFR Cluj nu ar avea un stadion omologat la timp pentru un meci cu FC Fcsb, cu siguranță echipa din Cluj ar pierde meciul cu 3-0. Pentru FC Fcsb există excepții, pentru alții nu.

Cu această declarație, Justin Ștefan a demonstrat pentru totdeauna că, dacă scopul tău este să faci fotbal și să faci performanță prin fotbal, trebuie să fii foarte prost ca să vrei să îți afiliezi clubul la LPF. Asta deoarece este cât se poate de evident că Liga 1 nu este o competiție corectă, ci una în care o echipă este ajutată din plin. Ce echipă? FC Fcsb.

FC Fcsb e puiul cel mai drag al LPF

Acuzațiile de mai sus nu sunt acuzații goale. Ele sunt susținute de ani întregi în care LPF a demonstrat că este dispusă chiar să se sacrifice pentru FC Fcsb.

Lunga listă de favoruri făcută de Liga Profesionistă pentru echipa lui Becali nu a început cu numirea lui Justin Ștefan în funcția de secretar general. Cei care cunosc fotbalul românesc știu că Justin Ștefan a fost angajat al FC Fcsb și că e chiar finul lui Argăseală.

LPF a fost mereu pro-FC Fcsb, începând cu momentul în care au afiliat acest club și l-au băgat cu forța în Liga 1 în plin campionat, în anul 2003. Despre acel moment, Mitică Dragomir, fostul șef al LPF, a vorbit la OTV. A spus atunci că ”l-am ajutat pe Becali să fure Steaua”. Nu știam noi atunci ce înseamnă această declarație, dar acum știm.

Jocul de-a omologarea este doar ultimul din această lungă listă de favoruri. Dar nu e cel mai mare. Poate credeți, poate nu, dar LPF e atât de disperată să ajute FC Fcsb încât și-a riscat chiar propria existență pentru a o face.

Capitolul IV din Statutul FRF vorbește despre Asociațiile județene și despre Ligile profesioniste. La articolul 61, alineatul 7, acesta spune:

  1. Ligile profesioniste de fotbal nu pot recurge la jurisdicţia instanţelor de drept comun în ceea ce priveşte litigiile decurgând din activitatea fotbalistică, precum şi din dispoziţiile statutelor şi regulamentelor FIFA, UEFA şi FRF. În aceste situaţii, litigiile vor fi soluţionate de instanţele competente, în conformitate cu statutele şi regulamentele FIFA, UEFA şi FRF, precum şi cu Codul Tribunalului Arbitral al Sportului de la Lausanne.
Art. 61, statut FRF

Foarte pe scurt, asta înseamnă că LPF nu poate da FRF în judecată în civil. Maxim, se poate duce la TAS, dacă nu îi convine o decizie sau vreun regulament al FRF.

Cu toate acestea, LPF a dat în judecată FRF în civil. A făcut-o pentru FC Fcsb.

În 2021, FC Fcsb a dat în judecată FRF. A făcut-o pentru că nu i-a convenit regula FRF care îi permite unui club de drept public să cedeze locul său unei clone, cu scopul ca clona să promoveze în Liga 1. Știm cu toții de ce a făcut Becali acest lucru. Însă nu toți știu că LPF s-a înscris ca parte în acest proces alături de FC Fcsb, împotriva FRF.

E puțin probabil ca cei care conduc LPF să nu știe de articolul de mai sus. Au știut când au mers în judecată și știu și acum. Doar că nu le pasă. Lor le pasă doar de FC Fcsb. Pentru FC Fcsb, au încălcat statutul FRF.

FRF ar fi acum îndreptățită să dezafilieze LPF, ceea ce ar însemna moartea ligii. Dar de ce nu o face? Nu o face din același motiv pentru care nu a dezafiliat nici FC Fcsbul. Statutul și regulamentele FRF spun și că un club afiliat la FRF nu are voie să dea în judecată FRF în civil, că poate merge la TAS și că trebuie să accepte ca definitivă orice decizie a TAS.

Însă statutul și regulamentele FRF au fost făcute pentru alții, nu pentru FC Fcsb, echipă afiliată la FRF în plin campionat, care și-a schimbat numele în plin campionat, care și-a permis să mituiască o altă echipă, să plătească jucătorii altor echipe, care își permite să folosească jigniri rasiste, xenofobe, homofobe, etc.

Sunt disperați să îl ajute pe Becali

În aceste zile s-a văzut cât de mulți sclavi are Gigi Becali: oameni politici, MApN, presa sportivă, LPF, FRF, foști jucători, arbitri, etc. Toți sunt disperați ca echipa lui să joace în Ghencea. De ce? Ca să poată să fure în continuare imaginea Stelei. Și aici ne referim la toți, nu doar la FC Fcsb.

Pentru că și presa sportivă, și FRF, și LPF fură imaginea Stelei. Acest lucru poate fi văzut ușor, cu ochiul liber, în toate micile comunicate, articolașe și emisiuni prin care cetățenii sunt mințiți.

Spre exemplu, chiar astăzi, într-un articol nesemnat de pe Digi Sport, cititorii acestui site au fost mințiți că ”în ultimii ani, cei de la CSA au contestat modul în care Becali a devenit patronul echipei și au câștigat în instanță, încă nu definitiv, numele și marca.” Cele două procese, pentru marcă și nume, au fost încheiate acum mulți ani. Deciziile date de ÎCCJ sunt definitive.

minciuni fake news digi sport

În ultimii ani, LPF l-a ajutat tot mai mult pe Becali. Și cu fiecare an care trece, LPF face tot mai multe pentru el. E doar o chestiune de timp până când îi va da și titlul. Și de ce să nu se întâmple și asta?! Liga 1 e o glumă. Nu e o competiție serioasă. E o competiție unde unii sunt avantajați, în timp ce alții sunt luați la mișto.

Da, în acest moment, cu tot ceea ce se întâmplă, dacă tu ești patronul unui club profesionist de fotbal și îți dorești ca el să facă performanță, dar în același timp vrei să îl afiliezi la LPF, înseamnă că ești foarte prost!