Steaua București U Cluj 1-3

Steaua București – U Cluj

Steaua București a pierdut primul meci din grupele Cupei României, fiind învinsă acasă de U Cluj. Băieții lui Oprița au pierdut cu scorul de 1-3, continuând astfel seria rezultatelor negative.

STEAUA BUCUREȘTI: I. Pop – D. Maftei, Vîrtej, Walace, Beța, Ad. Ilie (cpt.) – Sierra, Mancuso, D. Matei – Chipirliu, Chunchukov
Rezerve: H. Iancu – Bărbulescu, Enceanu, Boiciuc, Raicu, Dobrescu, Buziuc, Topuzov, C. Avram
Antrenor: Daniel Oprița

U CLUJ: Iliev – Peteleu, Masoero, Mitrea, Vătăjelu – Nistor, Bic, Doukoure, Chipciu (cpt.) – F. Ilie, Popadiuc
Rezerve: Gorcea – Oancea, Pițian, Miron, V. Gheorghe, Hofman, Fossati, D. Popa, Silaghi
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Stadion: „Steaua” (București)
Arbitru: Vlad Baban; A1: Mihăiță Necula; A2: Ioan Alexandru Corb

Într-o formă foarte slabă, Steaua București a început meciul din grupele Cupei României, contra celor de la U Cluj, cu o atitudine pozitivă. Ba chiar a și avut prima mare ocazie a partidei. În minutul 23, Chipirliu a ratat incredibil, când a trimis cu capul peste poarta lui Iliev, din doar 3 metri.

Din păcate, această mare ocazie s-a răzbunat doar 3 minute mai târziu. Nistor i-a pasat în centru lui Chipciu, care a scăpat singur cu portarul Pop și pe care l-a lobat. Steaua București – U Cluj, 0-1. Trebuie spus însă că faza a fost una destul de controversată, existând suspiciuni că arbitrul ar fi trebuit să dea un aut în faza de dinaintea deschiderii scorului.

Steaua a încercat să răspundă, dar nu a putut. Chiar dacă unii jucători arată potențial, se vede de la o poștă că problema e jocul. Fotbaliștii steliști nu se înțeleg pe teren, nu reușesc să lege faze de joc, nici să construiască, dar nici să se apere. Iar problemele din defensivă s-au văzut din nou în minutul 36, când, la o fază fixă, U Cluj a marcat din nou. A fost un corner bătut tot de Nistor, care l-a găsit singur pe Filip Ilie între mai mulți apărători steliști. Atacantul clujean a profitat de nesincronizarea acestora și a marcat cu capul. Steaua București – U Cluj, 0-2.

Prima repriză s-a încheiat cu un penalty nedat pentru Steaua. Echipa de arbitraj a fost ostilă încă de la începutul partidei. Dar asta nu este o noutate. Cu Steaua, arbitrii uită să dea acel 5% pentru gazde. Altfel, Steaua ar fi putut primi penalty la faultul suferit de Chunchukov.

Meci echilibrat în repriza secundă

Având un avantaj de 2 goluri pe tabelă, U Cluj și-a permis să joace mai conservator în repriza secundă. Chiar și așa, a marcat din nou în minutul 54, când, la un contraatac, Vătăjelu i-a trimis lui Filip Ilie în fața porții, iar acesta a marcat din alunecare. Steaua București – U Cluj, 0-3.

Culmea, față de alte meciuri, jocul Stelei a arătat puțin mai bine. Nu a fost unul strălucit, dar cu siguranță a fost mai bun decât cel din meciul cu CSM Slatina, spre exemplu. Steaua a și reușit să marcheze, dar golul său a fost anulat inexplicabil, pentru un offside care nu a fost.

Din fericire, însă, golul echipei noastre a venit în cele din urmă. Și a fost chiar un gol frumos. Boiciuc a marcat cu un șut de la peste 20 de metri, imposibil de scos de către portarul Iliev.

Până la final, jocul s-a echilibrat. Cei de la U Cluj au preferat să păstreze posesia, în timp ce steliștii au părut storși de energie. Încercările lor de a ataca s-au terminat de fiecare dată cu finalizări neinspirate.

Steaua București a pierdut cu 1-3 meciul din grupele Cupei României, contra celor de la U Cluj. Asta spre bucuria sclavilor din presă, care anul trecut nu știau cum să ignore mai bine succesele echipei noastre și care acum nu știu cum să se bucure mai tare la înfrângerile ei. Băieți, roata se mai și întoarce. Nu uitați asta.


Avancronică de Cupă: Steaua București – U Cluj

În acest sezon, Steaua București va juca pentru prima dată în grupele Cupei României. Este vorba despre un nou format al acestei competiții, unul care vine cu mai multe meciuri jucate de către participanți. Este această schimbare una bună? Rămâne de văzut. Însă, până să găsim răspunsul la această întrebare, trebuie să ne uităm întâi la primul meci jucat de echipa noastră: Steaua București – U Cluj.

Evident, nu vorbim despre adevărata Universitatea Cluj. Pe numele său complet Asociatia Sportiva Fotbal Club Universitatea Cluj, denumită Asociaţia Clubul de Fotbal Alb-Negru al Studenţilor Clujeni în trecut, este susținută puternic de către primăria Cluj-Napoca, care în fiecare an îi alimentează conturile cu sume importante de bani publici.

Chiar și așa, clubul care pretinde a fi adevărata echipă a Șepcilor Roșii nu se prea descurcă în Liga 1, unde ocupă de abia poziția a unsprezecea, după 10 etape. U Cluj a obținut în acest sezon 2 victorii, 5 egaluri și 3 înfrângeri, cu 14 goluri marcate și 18 primite.

Weekendul trecut, clujenii au jucat împotriva Universității Craiova. Au terminat la egalitate, 1-1. Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a trimis pe teren următorul 11:

Gorcea – Peteleu, Masoero, Mitrea, Vătăjelu – Popadiuc, Simion, Doukoure, Bic – Stoica, Popa

U Cluj are în echipa sa mai mulți jucători cu mare experiență la nivelul Ligii 1. Dată fiind forma slabă a Stelei, e clar că formația din Cluj-Napoca este favorită.

Steaua București e în criză, înainte de meciul de Cupa României cu U Cluj

Din păcate, Steaua București nu trece prin cea mai bună perioadă în acest moment. Echipa nu joacă nimic, jucătorii (cei mai mulți dintre ei) părând a fi rupți de tot ceea ce înseamnă fotbal. Chiar mai rău, antrenorul Oprița pare să nu poată să schimbe nimic.

Oprița critică și se plânge la finalul fiecărui meci, însă, la partida următoare, lucrurile sunt neschimbare. Fie antrenorul nu e băgat în seamă, fie jucătorilor nu le pasă.

La meciul cu U Cluj, din grupele Cupei României, Steaua București ar putea folosi următorul 11:

Pop – Maftei, Vîrtej, Walace, Adi Ilie – Drăghici, Sierra, Mancuso, David Matei, Topuzov – Chipirliu

Meciul Steaua București – U Cluj, din grupele Cupei României, va avea loc joi, 28 septembrie, de la fabuloasa oră 16:15, oră aleasă special de FRF pentru ca la stadion să poată ajunge cât mai mulți oameni (ironie!). Cu o jumătate de oră înainte de startul partidei, Steaua TV va porni o emisiune specială, una care va continua și după meci.

Steaua București – U Cluj va fi transmis de Digi Sport și Prima Sport.

Forza Steaua!