puterea adevarata a Stelei

Voi ati vazut vreodata puterea adevarata a Stelei?

Foarte multi oameni au vazut puterea adevarata a Stelei, de foarte multe ori. Dar foarte putini au inteles-o. Unii au ajuns s-o foloseasca din greseala, ajungand in cele din urma sa-si bata joc de ea. Altii o pot folosi chiar azi, dar refuza sa o foloseasca sau nu stiu ce sa faca cu ea.

Puterea adevarata a Stelei nu e in teren. Nu jucatorii ii dau forta, indiferent cat de buni ar fi. Nici antrenorii. Nici conducatorii. Puterea adevarata a Stelei vine din sufletul acestui club, din numele sau, din felul sau de a fi. Si, in caz ca nu stiati, aceasta putere e magica. Cand o folosesti corect, umpli stadioanele.

Liga 4 > Liga 1

In acest moment, in Cupa Romaniei, echipa clujeana Sanatatea intalneste echipa lui Becali, FC Fcsb. Meciul are loc pe stadionul Cluj Arena, un stadion cu o capacitate de 30 de mii de oameni. A fost puternic mediatizat in ultima saptamana, vorbindu-se aproape zilnic despre el. Televiziunile au facut interviuri cu jucatorii clujeni, i-au dat Fcsbului un nume care nu-i apartine, au incercat sa vanda meciul cum se putea mai bine. Cu toate acestea, pe stadionul din Cluj au venit astazi doar 4400 oameni.

pro x sanatatea cluj fc fcsb

Pro X si-a dezinformat privitorii, anuntand ca Sanatatea Cluj ar urma sa joace cu Steaua, desi echipa pe care acestia o intalneau nu se numea asa.





„Clujenii asteapta peste 10 mii de oameni la stadion”, a urlat presa in ultima saptamana. „Bataie pe bilete, la Cluj”, au anuntat mironicii de la Pro X. „Sunt așteptați în jur de 5.000 de suporteri pentru a vedea duelul dintre formația din cel de-al treilea eșalon și echipa care e la un pas de a ieși din grupele Europa League”, a scris GSP, chiar inainte de meci.

Cu toate acestea, la meci au venit doar putin peste 4400 oameni, dupa cum puteti vedea in poza principala a acestui articol. In ciuda biletelor foarte ieftine, in ciuda stadionului modern, in ciuda numarului mare de studenti din orasul transilvanean, doar 4400 oameni au venit la meci. Doar 4400, din 30 de mii, cat e capacitatea stadionului, din 13 mii, cate bilete au scos Virusii Verzi la vanzare. Doar 4400 oameni au venit ca sa vada FC Fcsb.

Asta e puterea numelui FC Fcsb, in caz ca erati curiosi. Doar atati oameni poate sa scoata din casa o echipa de Europa League, intr-o seara de miercuri, pe o vreme buna.

Nu numai ca FC Fcsb nu e Steaua, dar e chiar un nimic pe langa Steaua. Desi joaca in Liga a IV-a din Bucuresti, doar cu echipe slabe, doar la ore total neadecvate, in plina saptamana de lucru, „militarii” vand intotdeauna toate biletele. Asa s-a intamplat de fiecare data, in acest sezon, indiferent ca au jucat cu Academia Rapid sau cu Comprest GIM. De fiecare data, Steaua a umplut stadionul.

Cand a intalnit Academia Rapid, Steaua a fost privita din tribune de peste 11000 de spectatori. La meci s-au uitat in jur de 35000 oameni, conform GSP, cam la fel ca meciurile dintre Getafe si Real Madrid sau Gaz Metan si Viitorul. E vorba de 0.3 puncte de rating, nu foarte mult. Un punct inseamna 115000 oameni. Cam un punct face si FC Fcsb, la meciurile sale cu echipe de Liga 1. Insa Gazeta a uitat sa spuna ca, pe internet, meciul dintre Academia Rapid si Steaua a mai atras inca aproape 150 de mii de privitori.


peluza sud vs peluza ros albastra

In stanga ii puteti vedea pe suporterii stelisti din Peluza Sud, la meciul cu Academia Rapid. In dreapta, sunt toti cei 13 suporteri din Peluza Ros-Albastra, care au facut deplasarea la Cluj, pentru FC Fcsb.

Asta e puterea adevarata a Stelei. Umple stadioane, atrage privitori si face ca Liga 4 sa bata Liga 1. Acum poate ca intelegeti de ce Becali si sclavii lui din televiziune si din presa refuza sa respecte legea si sa ii spuna FC Fcsbului pe nume.

Sclavilor, la polo nu mai joaca „CSA”?

Astazi, Steaua a fost invinsa de vicecampioana Ungariei, Eger, intr-un meci din Liga Campionilor la polo. GSP a transmis meciul live text. Nu au scris nicaieri, in tot articolul, cuvantul „CSA”. Stiti cuvantul, nu? E cuvantul pe care acesti „jurnalisti” il folosesc atunci cand vorbesc despre echipa noastra de fotbal. Nu-i spun Steaua. Ii spun CSA. Cuvantul „Steaua” il folosesc doar pentru FC Fcsb.

La polo, au folosit Steaua. Desi stelistii din bazin au fost incurajati de pe margini de catre suporterii din Peluza Sud si chiar de catre fotbalistii Stelei. Adica fix de baietii carora gesepistii le spun „suporterii CSA”.

E curios ca, la polo, nu a mai jucat CSA. Foarte curios. Oare s-au trezit gesepistii? Oare, la meciul de vineri, cu Progresul Spartac II, ne vor spune in sfarsit „Steaua”? Cel mai probabil nu. Pe telefoanele lor vor aparea din nou numere cu prefix de Pipera si totul va reveni la „normal”.

Photo credit: Bogdan O.