dinamo

Abia aștept să dispară „Dinamo”, ca țara să realizeze că Dinamo nu a dispărut

Vă întrebați probabil de ce vorbim despre Dinamo. Este doar un exemplu, un studiu de caz, dacă vreți. Unul care cu siguranță o să deschidă mulți ochi și care va face lumină și în cazul Stelei.

Totul a început cu o declarație dată de Ionuț Negoiță:

„E nevoie de 180.000 de euro pentru a lua licența. Dănciulescu nu a mai dat niciun semn. Cum aș putea refuza eu? Nu e vorba despre mine, ci despre Dinamo. Eu le-am transmis și suporterilor să preia pachetul ăsta de 82%. Dacă Dinamo e pentru suporteri, aceasta ar fi cea mai bună variantă. Le-am spus să vorbească și la Primăria Sectorului 2, la Ministerul de Interne. Mergeți și căutați o soluție. Cred că lumea ia în glumă, că Negoiță glumește. Nu, nu am glumit niciodată. Am vorbit foarte serios când am spus că mă retrag. Dacă există dezinteresul ăsta, Dinamo va dispărea. Și nu e vorba despre un an-doi, ci despre două săptămâni. Dacă nu se ia licența în aceste 20 de zile, la revedere”, a spus Ionuț Negoiță, la ProSport Live.

E adevărat oare? Nu avem motive să credem că nu e. Ionuț Negoiță încearcă deja de foarte mult timp să scape de acest club, căruia el îi spune „Dinamo”, dar care se numește de fapt FC Dinamo 1948 SA. Și oare câți iubitori de-ai sportului din România au avut curiozitatea de a afla mai multe despre FC Dinamo 1948 SA? Oare câți au încercat o simplă căutare pe internet? Întrebăm asta deoarece, la o căutare pe internet după acest nume, găsim asta:

dinamo

Ironia nu are limite. Aflăm astfel că Dinamo 1948 a fost înființată de fapt în 2001. Și cum avem deja experiența proceselor Steaua vs. FC Fcsb, putem să intuim că nici echipa lui Negoiță nu e Dinamo, ci doar o clonă.

Nimeni nu ar dori să scape de un club serios, cu istorie. De clone, însă…

De ce e Negoiță disperat să vândă? Mulți spun că pentru că echipa sa nu se descurcă în campionat. Nu câștigă nimic, nu prinde nici măcar play-off-ul. Dar la fel ca această echipă sunt multe altele. Iar ele nu sunt finanțate de oameni la fel de potenți financiar precum Negoiță. Totuși, ele rezistă. De ce nu și Dinamo 1948?

Problema lui Negoiță este însă alta. Nu lipsa performaței îl deranjează pe el, ci lipsa echipei. El nu deține Dinamo și știe acest lucru. Acesta este și motivul pentru care, în lupta cu Badea, s-a pus pe spate și i-a arătat burtica. Adică, în limbajul câinilor, s-a predat fără nicio luptă. Badea, cu echipa sa de Liga 4, și-a bătut joc de echipa lui Negoiță, care a fost nevoită să vadă cum o echipă de 3 surcele (FC Dinamo 1948 e de 4 surcele) își bate joc de una din Liga 1, folosindu-i numele, culorile, emblema, etc.

Negoiță nu are Dinamo. Nu are numele, nu are emblema, marca, istoria, palmaresul. El are doar o echipă care joacă în Liga 1. Dacă adevăratul club Dinamo ar cere, Negoiță ar fi nevoit să renunțe la această identitate. La fel ca în războiul cu Badea, și aici s-ar pune doar pe spate și le-ar arăta câinilor burtica. E singura soluție adevărată, singura prin care Negoiță nu pierde bani.

Iar Negoiță pierde bani în acest moment. Și nu mai vrea să piardă.

Dacă e adevărat ce spune, s-ar putea ca Negoiță să se folosească de scuza Covid-19, ca să scape de pacostea reprezentată de Dinamo 1948. Pentru el, ar fi singura mișcare logică. Negoiță nu câștigă bani din afacerea Dinamo 1948, ci din alte surse. Drept urmare, caută să scape de gaura neagră a finanțelor sale.

De ce e relevant acest caz pentru Steaua?

Probabil că v-ați dat deja seama de asemănarea dintre Dinamo 1948 și FC Fcsb. Amândouă sunt clone ale unor cluburi adevărate, care încă există. Diferența între ele e că Becali depinde de banii care vin de la FC Fcsb. Alte surse de venit el nu are. Drept urmare, caută cu disperare să țină afacerea sa deasupra liniei de plutire. Negoiță, care, așa cum am zis, face bani din alte surse, e preocupat doar să scape de pierderi. Să fi fost și Becali în această situație, ar fi eliminat și el FC Fcsbul de mult timp.

Totuși, ce o să se întâmple după ce Negoiță stinge becul la Dinamo 1948? În fotbalul românesc va apărea un gol care va trebui umplut. Iar golul va fi destul de mare, pentru că Dinamo are totuți mai mulți fani decât echipele primăriilor. Dacă acei fani nu vor mai urmări meciurile din Liga 1, FRF și LPF vor pierde bani. Soluția este, evident, readucerea unui Dinamo în prima ligă.

Dar care Dinamo?

Este părerea noastră că, cel mai probabil, CS Dinamo își va reactiva și ea secția de fotbal. Nu se pune problema ca echipa lui Badea, din Liga 4, să încerce ceva. Nu are de ce. Nicolae Badea nu își mai dorește fotbal de Liga 1.

Vom fi martori astfel la întoarcerea echipei miliției în fotbalul românesc. A adevăratei echipe a miliției. Acest lucru se va întâmpla. De ce? Pentru simplul fapt că toate părțile au de câștigat în acest caz. Și FRF, și LPF, și șmecherii de la interne, care până acum au tăcut. Este, de asemenea, singura mișcare logică. Readucerea în prim plan a adevăratul club Dinamo ar ajuta la evitarea oricăror procese și scandaluri legate de identitate.

Odată cu închiderea FC Dinamo 1948 și revenirea CS Dinamo în fotbalul românesc, ochii se vor întoarce, inevitabil, către Steaua. Echipa noastră a fost ignorată intenționat până acum. Oamenii din fotbal, presa și mulți alții și-au pus ochelari de cal, pentru a nu accepta adevărul. Și anume că echipa lui Becali nu e Steaua.

Retragerea câinilor lui Negoiță va pune însă lumina peste mizeriile făcute de acești băieți. Doar de asta e nevoie. Doar de retragerea unei clone. E destul să dispară una, ca să dispară toate.

Vedem astfel un lucru bun venit în urma acestei pandemii de Covid-19. Mafioții din fotbal bat în retragere. Așadar, pregătiți-vă de un scandal monstru. Dacă echipa lui Negoiță dispare peste 3 săptămâni, fotbalul românesc va fi aruncat în aer, iar poporul va fi obligat să admită că, în acești ultimi 20 de ani, au urmărit un fotbal fals.