FC FCSB SA - Echipa care nu e nici Steaua si nici din Bucuresti

FC FCSB SA – Echipa care nu e nici Steaua si nici din Bucuresti

De astazi, 30 martie 2017, Gigi Becali nu mai are nici un fel de control asupra Stelei Bucuresti. De azi el e doar camatarul echipei cu cel mai stupid nume din lume, FC FCSB SA, o echipa care nu e nici Steaua, dar nici din Bucuresti.

Anuntul a fost facut ieri, 29 martie. Fortat de hotarile judecatorest primite in dosarele pierdute pana acum, Becali nu a mai putut amana la nesfarsit schimbarea numelui echipei sale. A ales sa o faca, in cele din urma. Nu ca ar respecta legea, ci pentru a o mai putea ocoli un pic.

Regulamentele FRF sunt destul de clare. O echipa isi poate schimba numele doar in perioada dintre campionate. Insa regulamentele FRF sunt facute pentru a fi incalcate, mai ales de catre oamenii din sistem, oamenii care conduc fotbalul romanesc si care l-au pus pe butuci.

Chiar in aceste momente, la FRF are loc sedinta Comitetului Executiv. Intr-o lume normala, acest Comitet ar fi decis acum excluderea din fotbal a echipei FC FCSB. Din pacate, nu traim intr-o lume normala. Asa ca la FRF se decide acum schimbarea numelui echipei lui Becali, o echipa care s-a afiliat la federatie folosind o identitate falsa, cu un nume si o marca pe care nu le detinea, si comitand abuzuri atat de grave incat si celui mai sofisticat computer de pe pamant i-ar fi greu sa calculeze prejudiciul produs.

Ca sa fim intelesi. Cand FC FCSB s-a dat drept Steaua, nu a adus prejudicii doar clubului Steaua Bucuresti. Aceasta firma inselat si FRF, si UEFA, dar si celelalte echipe cu care a jucat in campionate, cupe si cupe europene.

Un exemplu bun ar fi meciurile AS Trencin – FC FCSB SA, din 2015. FC FCSB a scos atunci formatia slovaca din Champions League. Dar, chiar daca echipa lui Becali a castigat calificarea pe teren, ea nu ar fi trebuit sa joace in Champions League in primul rand. Astfel, putem spune ca Trencin a fost furata. La fel cum au fost furate si celelalte echipe pe care le-a intalnit FC FCSB in cupele Europene.

FC FCSB SA – o echipa nascuta din abuz

Emilian Hulubei, presedintele AFAN, a recunoscut ieri ca FC FCSB SA a fost infiintata in 2003. Asadar, federatia e obligata acum sa ne explice cum de i-a permis unei echipe nou infiintate sa joace direct in prima liga.

Regulementele FRF spun ca echipele noi trebuie sa inceapa din ultima liga. Mai mult, regulamentele UEFA spun ca o echipa poate participa in cupe europene doar dupa ce trec 3 ani de la afilierea la federatia nationala. Asadar, chiar daca inscrierea in prima liga i-ar fi fost permisa, FC FCSB SA tot ar fi trebuit sa mai astepte macar 3 ani, pana in 2006, ca sa poata juca primul sau meci european. Asadar, meciul jucat cu Southampton, in 2003, nu ar fi trebuit sa aiba loc niciodata. Asa cum nu ar fi trebuit sa aiba loc nici meciurile jucate ulterior.

Abuzul comis de FC FCSB SA e cu atat mai grav cu cat aceasta echipa s-a folosit de un coeficient care nu ii apartinea. Fara acest coeficient, clubul lui Becali nu ar fi intalnit aceleasi echipe. Ar fi inceput din ultima urna, ar fi dat peste adversari mult mai grei si nu ar fi ajuns niciodata la banii la care a ajuns.

De cand nu mai e furtul de identitate o crima?!

Asa cum a mai facut de multe ori, Becali s-a scapat ieri din nou, recunoscand ca echipa sa nu e Steaua.

„Aşa e, de mâine se va numi FCSB societatea. Steaua este tot Steaua, oricum, toată lumea îi va spune aşa. Care e problema? Eu vă spun încă ceva. În maximum un an, se va reveni, vă promit. Am schimbat ca să nu mai avem discuţii şi probleme. Ce legătură are palmaresul cu identitatea noastră sportivă? Ce, noi nu am continuat cu echipa? Ce trebuie să scrie pe un certificat, cum să avem doar palmaresul din 2003? Mă oftic pentru că sunt mulţi care vorbesc fără să ştie despre ce e vorba. Palmaresul nu-l poţi da, nu-l poţi vinde. Se transmite prin continuitate. Nu poti lua sau da bani pe palmares. La Oţelul s-a vândut continuitatea, activitatea care era acolo, nu palmaresul. Rapid e numai unul, nu 17, câte fac ei acum. Istoria merge! Şi Lăcătuş spune că palmaresul e la CSA. Cum, că i-am explicat ca unui copil? Palmaresul e la FCSB!”, a declarat Gigi Becali la Sport.ro

Printre minciunile, exagerarile si promisiunile false de mai sus, Becali a recunoscut ca echipa sa nu a fost niciodata Steaua, cu intrebarea: Ce legătură are palmaresul cu identitatea noastră sportivă?

Desi Becali ar fi vrut ca intrebarea sa fie retorica, ea are totusi un raspuns. Palmaresul este strans legat de identitate. Doar echipa care e Steaua Bucuresti a facut performantele Stelei Bucuresti.

Identitatea este totul, mai ales pentru suporteri. Suporterii stelisti, care iubesc Steaua, nu vor merge niciodata pentru a sustine alta echipa decat Steaua.

Ramane, totusi, intrebarea: Daca pe certificatul de identitate sportiva al FC FCSB SA este trecut „2003” ca an al infiintarii, cum a putut Federatia sa ii primeasca direct in Liga 1?

A fost FC FCSB SA macar afiliata la FRF?

Modul prin care echipa cu nume format doar din consoane a fost afiliata la FRF este unul dintre marile mistere ale timpurilor noastre. Am intrat pe siteul Ministerului Tineretului si Sporturilor si am cautat in Registrul Sportiv pentru a vedea ce date avem despre FC FCSB SA.

Spre surprinderea mea, aceasta echipa nu este inscrisa in Bucuresti. Am cautat, evident, dupa numele SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA, numele pe care FC FCSB l-a folosit pana acum.

In zona Bucuresti sunt inscrie CSA Steaua Bucuresti, Clubul Sportiv Scolar Steaua, Asociatia „Baschet Club Steaua” Bucuresti, toate cu adresa bulevardul Ghencea, nr. 35. Am gasit chiar si Asociatia „Fotbal Club Steaua” Bucuresti, cu adresa bulevardul Ghencea, nr. 45, dar si multe altele, ca Rapid sau Dinamo. Insa nu am gasit nimic pentru SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA.

Din acest motiv, am ales sa caut mai departe. Am trecut la zona Ilfov, iar aici am gasit in sfarsit ceea ce cautam. Fotbal Club „Steaua Bucuresti” SA este penultima din lista, urmata doar de FC Voluntari. Insa, aceasta descoperire, in loc sa vina cu raspunsuri, a adus si mai multe intrebari.

Echipa lui Becali e inregistrata cu sediul la Mogosoaia. Cum regulamentul FRF spune ca o numele unei echipe trebuie sa includa numele locului unde se afla sediul social, asta inseamna ca echipa lui Becali se numeste FC FCSB Mogosoaia?

Dar asta nu e important acum. Ce e important e faptul ca acelasi document ne arata ca certificatul de afiliere al echipei lui Becali a fost eliberat la data de 24.09.2013, adica la mai bine de 10 ani de la infiintarea echipei. 

Alte informatii nu am mai gasit momentan. Nu stim inca daca FC FCSB SA a fost afiliata si inainte de 2013 si daca in acel an si-a reinnoit afilierea sau nu. Insa totul parte foarte suspect.

Pe siteul FRF, FC FCSB SA nu numai ca e prezentanta cu o sigla care nu ii apartine deloc, dar si cu o adresa falsa.

fc fcsb sa

Adresa apartine Asociatiei „Fotbal Club Steaua” Bucuresti, asociatie care nu mai exista de ani buni. Eroare nu poate sa fie, pentru ca e imposibil sa existe o asemenea coincidenta. In acelasi timp, nu poate fi vorba de o scapare a administratorului paginii, care sa fi uitat sa aduca informatiile de pe pagina la zi. Dupa cum se vede si in poza, in cazul meciurilor, informatia e updatata cel putin saptamanal.

Asadar, suntem nevoiti sa ne intrebam daca nu cumva FC FCSB SA a jucat in Liga 1 folosindu-se de certificatul de afiliere al AFC Steaua Bucuresti, ceea ce este cat se poate de ilegal. Deoarece AFC Steaua Bucuresti si FC FCSB SA sunt doua entitati diferite, iar un certificat de afiliere nu poate fi vandut.

Mingea e la FRF

Asteptam acum, cu nerabdare, raspunsul FRF la toate aceste intrebari, dar si explicatiile lor. Pentru ca cineva trebuie neaparat sa ne spuna cum se face ca, pentru o singura echipa, federatia e in stare sa incalce atatea regulamente.

Un lucru e clar. FC FCSB SA Mogosoaia este o echipa noua. Pana acum a jucat sub un nume fals iar meciul din etapa urmatoare va fi primul sau meci oficial. Din pacate, va fi tot un meci ilegal.