70 de ani Steaua

Ole, ole! Ole, ole! 70 de ani de glorie!

Astazi e ziua Stelei. Exact acum 70 de ani, clubul nostru facea primii pasi spre glorie. A plecat din ideile unor ofiteri, dintr-un decret regal si din penita unui general, Mihail Lascar. A urcat rapid pe cele mai inalte culmi si nu da semne ca vrea sa se opreasca. Astazi, sarbatorim 70 de ani de glorie stelista!

Pentru noi, oamenii, 70 de ani reprezinta o viata. Un club sportiv, insa, poate ca nici macar nu a ajuns la adolescenta. Nu e cazul Stelei, evident. Deoarece clubul nostru este acum, la inceputul mileniului trei, unul matur, puternic, printre cele mai mari din lume.

Steaua a folosit bine aceste sapte decenii. A castigat un palmares fantastic, prea mare ca sa poata fi enumerat aici. Si, atentie, Cupa Campionilor Europeni este doar unul dintre numeroasele trofee importante castigate de echipa noastra, nu cel mai important. De-a lungul anilor, sportivii stelisti au castigat titluri, cupe, medalii si au dominat atat la sporturile individuale cat si la cele de echipa, aducand glorie si cinste tarii noastre si poporului roman.

In 70 de ani de viata, clubul nostru a avut atat de multe realizari importante incat, daca astazi ar decide sa abandoneze lumea sportului, numele sau ar ramane pe buzele iubitorilor de sport multe decenii si secole de acum inainte.

Insa, astazi nu trebuie sa privim doar spre trecutul nostru glorios. Cu un ochi, trebuie sa privim si spre viitor.

70 – Un numar magic

Prima sectie a clubului nostru a fost cea de fotbal. Aceasta a luat nastere la data de 7 iunie, in 1947.  Din pacate, din cauza unor hoti, cea mai mare echipa de fotbal din istoria Romaniei a fost nevoita sa-si opreasca activitatea in 2003, cand locul sau in prima liga a fost furat de echipa unui fost puscarias.

Din fericire, am reusit sa indreptam raul provocat si, acum, la 70 de ani distanta de la nasterea Stelei, ne pregatim sa reactivam echipa de fotbal, prima sectie a clubului nostru.

Lacatus 7Este oare o coincidenta faptul ca Marius Lacatus, Fiara, fostul nostru numar 7, este coordonatorul sectiei de fotbal? Este oare o coincidenta ca el, acel imens numar 7, ajuta acum sectia de fotbal sa porneasca de la 0, chiar la 70 de ani distanta de la nasterea ei? Poate ca este. Sau poate ca o mana divina a decis ca aceasta sa ne fie soarta.

Stelistii au suferit, au pierdut mult, dar acum incepe o noua zi. Iar soarele, o stea si el, straluceste mai puternic ca niciodata.

Steaua porneste acum, la 70 de ani distanta de la nasterea sa, pe un nou drum spre glorie. Nu o sa fie usor. Dar nici nu vrem sa fie. Cu cat e drumul mai greu, cu atat e recompensa mai mare. Iar Steaua a avut intotdeauna obiective marete.

La multi ani, Steaua! La multi ani, stelisti!

Acum, la 70 de ani distanta de la nasterea celui mai important club sportiv romanesc, haideti sa le multumim tuturor sportivilor militari care au purtat, pe umerii lor, spre cea mai inalta glorie, culorile ros-albastre!

Va multumim, titani ai sportului romanesc! Va multumim pentru ca ati pus Steaua pe bolta cereasca, acolo, in cel mai inalt punct! La multi ani voua, pentru ca e si ziua voastra!

La multi ani Steaua si la multi ani tuturor stelistilor!

Forza Steaua! Semper Svperiores!