becali la puscarie dna

Becali contacteaza si incearca sa mituiasca jucatorii altor echipe, FRF si LPF tac

Intr-una din interventiile sale la Digi Sport, Becali s-a laudat din nou cu transferurile pe care vrea sa le faca. Doar ca, de data asta, acesta s-a scapat si a recunoscut ca a contactat un jucator aflat deja sub contract cu alta echipa. Si, daca asta nu ar fi destul, Becali a mai spus si ca i-a dat fotbalistului suma de 15 mii de euro.

„Am vrut să-l iau și eu pe Nistor de la CFR Cluj. Am negociat cu el două săptămâni. I-am dat 15.000 de euro, voiam să-i dau 20.000. Era nemulțumit că nu joacă acolo. S-a prins Dan Petrescu și l-a băgat pe teren,” a spus Becali

Declaratia este cat se poate de grava. CFR Cluj ocupa in acest moment primul loc in Liga 1. Se bate pentru campionat chiar cu echipa lui Becali. Sau, mai bine zis, cu echipa pe care Becali o controleaza din umbra.




In acte, Becali nu este nimic la FC Fcsb. Este doar finantator/camatar al acestei echipe. Iar acesta este, probabil, motivul pentru care FRF si LPF aleg sa ignore acest caz. Insa cazul este unul foarte grav, care nu poate fi ignorat.

E irelevant ca Becali nu detine FC Fcsbul in acte. Legaturile sale cu aceasta echipa exista, pot fi dovedite si sunt chiar foarte cunoscute in Romania si chiar in afara tarii. Asadar, chiar daca nu e un reprezentant oficial al echipei, Becali tot nu are dreptul sa negocieze cu jucatorii aflati sub contract cu alte echipe. Si cu siguranta nu are voie sa le dea sau sa le promita ca le va da bani.

In acest moment, Dan Nistor, mijlcasul clujenilor, e un fotbalist compromis. Ce antrenor ar mai putea avea incredere in acest jucator? Daca a luat bani, atunci el nu mai poate fi folosit. Si nici daca i-au fost promisi bani iar el a participat la discutie de buna voie. Pe langa acestea, faptul ca Nistor nu i-a comunicat angajatorului sau ca Becali l-a contactat demonstreaza foarte clar intentia jucatorului de a trece in tabara FC Fcsbului.

FRF si LPF trebuie sa ia neaparat masuri. In 2013, dupa finalizarea cazului „Valiza”, UEFA i-a dat echipei lui Becali o pedeapsa de un an cu suspendare si cinci ani de proba. Asta inseamna ca, daca FC Fcsb mai e implicata in cazuri de coruptie, in perioada 2013-2018, ea va fi automat suspendata din Cupele Europene. Fara analiza, fara judecata, fara nimic.

Iata insa ce a declarat Mitica Dragomir in acel moment:

„Din punct de vedere al regulamentelor sportive româneşti, Steaua(n.r. FC Fcsb) nu păţeşte nimic. Ca să fie foarte clar. Din punct de vedere al regulamentelor sportive, FRF, FIFA, UEFA, pentru noi e caz încheiat. A fost judecat o dată. După vechiul regulament cazul a rămas la comisiile Ligii să se decidă după ce se termină dosarul penal. Iar în regulamentul vechi, care trebuie să se aplice, scrie că au trecut cei cinci ani. Cum s-o vezi pe Steaua în Liga a II-a? Păi Becali nici nu era în acte. A, că făcea el pe nebunul pe la televizor, asta e altceva. Din punct de vedere regulamentar Steaua are acoperire, sigur că da”, a declarat Dragomir.

Probabil ca asa gandesc cei de la FRF si LPF si acum. Au incalcat chiar ei regulamentele pentru FC Fcsb de atatea ori, ce mai e inca o incalcare? Si mai trist e insa faptul ca cei de la CFR Cluj accepta, ca niste sclavi, ca jucatorii lor sa fie contactati si mituiti de Becali.

Asteptam sa vedem cum se va incheia aceasta poveste.