o noua infrangere pentru gigi becali

Noi infrangeri pentru Gigi si FC Fcsb, in razboiul cu Steaua

Mai tineti minte cand ne ameninta Gigi Becali ca, in „maxim 6 luni”, recupereaza marca, palmaresul, numele, tot? De data asta, minciuna n-a rezistat nici macar doua saptamani. Becali si clubul sau, FC Fcsb, au suferit recent noi infrangeri in razboiul pe care il duc cu Steaua Bucuresti si Florin Talpan.

Anuntul a fost facut de Ziare.com, intr-un articol publicat chiar astazi. Partea interesanta este ca nu e vorba doar de o singura infrangere, ci de mai multe.




In primul rand, Gigi Becali a mai pierdut o marca. Nu e vorba de faimoasa marca FC Fcsb, cea care seamana cu capul Lisei Simpson, ci de una noua si mai putin cunoscuta, numita Fotbal Club Steaua. Becali a depus o cerere de inregistrare pentru aceasta in 2016. Elementul sau grafic include un cerc de culoare galbena, in centrul caruia se afla o stea albastra, cu 8 colturi. Peste stea, apare o cruce rosie. In interiorul cercului galben apar scrise si cuvintele „Fotbal Club Steaua”, cu culoarea albastra. Sigla este de o uratenie incredibila, parand a fi facuta in paint, prin suprapunerea unor elemente.

Din fericire, Florin Talpan nu a stat degeaba. A depus o contestatie iar OSIM a acceptat-o, dupa ce a analizat cazul timp de aproape un an. De ce i-a luat atata? Asta nu stim. Cazul „marca Steaua” are o vechime de aproape 3 ani. Toata tara stie ca Gigi nu are voie sa o foloseasca. Aceasta incercare penibila de fentare a legilor ar fi trebuit sa fie ucisa inca din prima sa zi de viata.

Conform Ziare.com, OSIM si-a motivat hotararea prin urmatoarele:

1. Marca depusa de FC Fcsb are elemente inspirate din cele detinute de Steaua Bucuresti

E destul sa privesti numele marcii ca sa iti dai seama de asta. Totusi, cei de la OSIM au mai spus si ca:

„Din punct de vedere vizual, marcile aflate in opozitie sunt similare. Marca examinata este de forma unui cerc galben, inscriptionat in interior cu elementele verbale „Fotbal Club Steaua”, iar central are pozitionat un element figurativ reprezentand o stea stilizata cu opt colturi, albastra, care cuprinde in interior o cruce de culoare rosie. Analizand marcile opuse (cele detinute de Steaua – n.red.), se observa ca majoritatea acestora au aceleasi culori revendicate ca si marca examinata (rosu, galben si albastru), au elementul dominant reprezentat de denumirea Steaua, iar stelele stilizate sunt elemente intalnite in toate marcile opuse”.




2. Marcile sunt identice la nivel fonetic

Adica apare cuvantul „Steaua”, pe care Becali nu are voie sa-l foloseasca.

„Din punct de vedere fonetic, de asemenea, comparand elementele distinctive si dominante ale marcilor aflate in opozitie, se observa ca marca examinata a preluat integral o parte din marcile opuse, respectiv elementul dominant ‘STEAUA’, fapt ce creaza un grad de similaritate sporit, la nivel auditiv,” au spus cei de la OSIM.

3. Steaua si FC Fcsb au acelasi domeniu de activitate

Ambele sunt cluburi sportive, care detin echipe de fotbal.

„Din punct de vedere conceptual, marcile aflate in conflict sunt similare. Atat marcile opuse cat si marca examinata sunt reprezentate de simboluri caracteristice cluburilor sportive, toate acestea sub denumirea distinctiva ‘STEAUA'”.

4. Exista un risc de confuzie!

Nu numai ca exista, dar asta e si intentia celor de la FC Fcsb. Echipa lui Becali nu e capabila sa se desparta de identitatea Stelei si sa imbratiseze propria sa identitate. Asta pentru ca oficialii sai stiu foarte bine ca, daca nu i-ar mai minti pe oameni, si-ar pierde toti suporterii.

„Exista un risc de confuzie, inclusiv de asociere intre marci. Riscul de confuzie se evidentiaza atunci cand exista posibilitatea ca publicul sa creada ca produsele sau serviciile aflate in discutie, in ipoteza in care marcile sunt similare, provin de la acelasi titular sau exista o legatura economica intre titulari,” a explicat OSIM-ul.

Asadar, aceasta ultima incercare de-a lui Becali de a folosi ilegal marca Steaua a esuat. Probabil ca acesta era planul sau si probabil ca din acest motiv a si anuntat ca „in 6 luni recuperam tot”. Din fericire, aceasta noua minciuna a fost oprita inca dinainte sa ajunga pe micile ecrane si in presa. Suporterii FC Fcsbului probabil ca ar fi explodat daca echipa lor si-ar fi schimbat din nou marca, trecand de la FC Fcsb, la noua Fotbal Club Steaua.


Curtea de Apel continua sa-i interzica lui Gigi Becali sa foloseasca numele Steaua

Nemultumit ca a fost fortat sa renunte la folosirea numelui Steaua, Becali a pornit o serie de procese, in speranta ca va reusi sa intoarca decizia. Insa Talpan l-a invins si aici.

Curtea de Apel Bucuresti a suspendat unul din procesele in care avocatii lui Becali solicitau anularea deciziei din decembrie 2016. Magistratii au luat decizia la cererea lui Florin Talpan. Acestia au hotarat sa astepte finalizarea recursului inaintat de avocatii lui Gigi.

Conform Ziare.com, intamplarea a inclus si un moment ciudat.

Desi avocata care il reprezenta pe Becali a fost de acord ca procesul sa fie suspendat, aceasta a ajuns sa se contrazica cu avocatul principal, Adrian Cavescu. In cele din urma, oamenii lui Becali au hotarat ca nu sunt de acord cu suspendarea procesului, insa instanta se pronuntase deja.

De ce a avut loc aceasta cearta in tabara lui Gigi? Probabil pentru ca aceste procese deschise de FC Fcsb au doar un singur scop: incarcarea si epuizarea lui Florin Talpan. Locotenent-colonelul stelist este singur in lupta cu avocatii lui Becali. El nu dispune de resursele lor si, asa cum e normal, nu ii este usor sa se imparta in atatea procese. Totusi, acesta s-a descurcat de minune pana acum, castigand de fiecare data.

Incetul cu incetul, Florin Talpan devine una din legendele Stelei. Acest om a reusit sa apere clubul in absolut fiecare proces in care a fost implicat. Luna trecuta, el a castigat un proces prin care Becali cerea anularea tuturor marcilor detinute de Steaua. Pe scurt, asta ar fi insemnat moartea Stelei. Insa Talpan l-a batut. Si, bineinteles, procesul prin care Steaua ii cere FC Fcsbului despagubiri in valoare de aproximativ 37 de milioane de euro inca e in desfasurare. Cazul e de abia la inceput, insa, daca il va castiga, Talpan va deveni cu siguranta unul dintre cei mai mari eroi ai ros-albastrilor. El nu numai ca va aduce Stelei o suma importanta de bani, dar va asigura si desfiintarea FC Fcsbului. Becali stie acest lucru si din acest motiv a pornit toate aceste procese, care cauta doar sa-l incurce pe Talpan.

Multumim pentru munca depusa, colonele. Mult succes in continuare!