pompiliu bota

Apatia conducatorilor stelisti pune din nou marca Steaua in pericol

Intr-un articol publicat luna trecuta, am spus ca lipsa de implicare a conducatorilor stelisti este o piedica importanta pentru clubul nostru, care reuseste sa progreseze foarte greu. Din pacate, problemele cu care ne confruntam sunt chiar mai grave decat ne asteptam. Apatia sefilor stelisti a facut ca Steaua sa devina bataia de joc nu doar a dusmanilor nostri cunoscuti, ci si a unor indivizi care spera sa manevreze legile in asa fel incat sa ajunga sa castige de pe urma marcii Steaua. Asa ceva este inacceptabil. Daca nu sunt capabili sa se trezeasca si sa-si faca treaba corect, coloneii Petrea si Neagoe ar face bine sa isi dea demisia si sa plece de la Steaua. Cel mai important club sportiv din tara are nevoie de oameni care stiu ce fac, nu de niste mediocri.

„Avocatul” Pompiliu Bota vrea marca Steaua

Individul care spera sa puna acum mana pe marca Steaua se numeste Pompiliu Bota. La prima vedere, pare un necunoscut. Totusi, la o cautare rapida pe Google, gasesti cateva informatii despre el. Pompiliu Bota pare sa fie un tip inteligent, dar si foarte, foarte siret. Se pare ca acesta si-a inceput cariera ca inginer. Apoi, intr-o zi, a decis sa faca dreptul si a ajuns avocat. Din acel moment, Bota a inceput sa foloseasca legile pentru a-i fi lui bine. Omul chiar si-a facut propriul sau barou.

„Am constatat care sunt lacunele legii, ne-am dus la judecător şi am spus că vrem să facem un ONG, o persoană juridică, fără scop patrimonial, iar în statul am trecut ceea ce vroiam noi să facem, adică unităţi de saună şi masaj şi înfiinţarea de barouri. Ni s-au admist ambele şi aşa ONG-ul a primit dreptul de a înfiinţa barouri”, a povestit Bota acum mai multi ani.

De-a lungul timpului, Pompiliu Bota s-a batut si cu justitia din Romania. A fost condamnat la doi ani de puscarie cu suspendare. A facut plangere la CEDO, a castigat datorita unor erori procedurale si a primit 16.000 de euro de la statul roman.




In anul 2015, Juridice.ro scria despre Bota ca e „avocatul tiribomba”. Conform articolului respectiv, Bota se face vinovat de exercitarea fara drept a avocaturii, act de conduita interzis de lege. Acesta povesteste ca, in 2002, dupa ce a terminat dreptul, Bota a infiintat doua ONG-uri. Cele doua aveau ca obiect de activitate activitati de „salon de masaj si cosmetica si canal de televiziune”, dar si „infiintare de Barouri si Notariate”. Baiat smecher, Bota a gasit o veriga slaba si a exploatat-o. Daca cu notariatul nu i-a iesit, acea profesie fiind supravegheata mai strict, i-a mers cu baroul paralel.

Baroul paralel al lui Bota este balaurul mutant rezultat din somnul unei justiţii bâlbâite şi fără compas şi al lipsei de solidaritate şi al egoismului avocaţilor tradiţionali. – Fragment din articolul „Avocatura ilegală în exemple. Bota Pompiliu, ”avocatul tiribombă””, publicat pe Juridice.ro

Articolul merge chiar mai departe si explica cum baroul lui Bota „s-a constituit intr-un veritabil canal colector al tuturor scursurilor din justitie”. Intreaga poveste pare luata din lumea filmului. Insa totul e cat se poate de real.

In cele din urma, norocul lui Pompiliu Bota s-a terminat. La data de 5 aprilie 2012, Judecatoria Deva dadea urmatoarea decizie:

În baza art. 25 (actual 26 alin. 1) din Legea nr.51/1995 rep., raportat la art. 281 Cod Penal, condamnă pe inculpatul BOTA POMPILIU la pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii. În baza art. 26 din Codul Penal cu referire la art. 25 (actual 26 alin. 1) din Legea nr. 51/1995 rep., raportat la art. 281 Cod Penal, condamnă pe acelaşi inculpat, la pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii. În temeiul art. 33 lit. a) şi art. 34 lit. b) Cod Penal, contopeşte pedepsele aplicate prin prezenta hotărâre, urmând ca în final, inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de 6 (şase) luni închisoare.

Reactia lui Bota:

„Nu ma tem, am peste 50 de procese in toata tara, toate pentru exercitarea fara drept a profesiei de avocat sau complicitate la aceasta infractiune.”

Amuzant, nu? NU! Si asta pentru ca tupeul lui Bota il face foarte, foarte periculos.

Pompiliu Bota a trecut la marci

O pedeapsa de sase luni cu suspendare nu sperie pe nimeni in tara asta si chiar mai putin pe unul precum Pompiliu Bota. A pierdut, a fost condamnat, dar l-a durut in cot. Smecherul a mers mai departe. In 2015, acesta a reusit sa inregistreze la OSIM si la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuala (EUIPO) denumirile si insemnele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR) si marcile barourilor. Si pentru ca a reusit, acesta a pornit acum un atac asupra barourilor traditionale.

Ca urmare a demersurilor sale, sustinute cu actele necesare, Facebook a inchis 39 de pagini oficiale ale barourilor traditionale. Da, da. Ati citit bine. Pompiliu Bota a reusit sa faca ceea ce conducerea Stelei nu reuseste de aproape 3 ani de zile. Mai mult, acesta a mers mai departe si, la data de 1 noiembrie, in acest an, a trimis o notificare catre adevaratul UNBR, cerandu-i sa nu mai foloseasca denumirile  „UNBR”, „Baroul Bucuresti”, „Baroul Dolj” si „Baroul Suceava”. Se pare ca acestea sunt toate inregistrare atat la OSIM cat si la EUIPO.




Uitati ce spune notificarea trimisa de Bota catre UNBR.

Catre,

Entitatea autointitulata „Uniunea Nationala a Barourilor din Romania” localizata in Bucuresti, Splaiul Independentei 5, Sector 5

Subscrisa Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, cu sediul in Bucuresti, str. Academiei 4-6, Sector 3, persoana juridica romana de interes public, singura structura infiintata legal in domeniul avocaturii dupa data de 19 ianuarie 1948 este detinatoarea exclusiva a urmatoarelor marci, aflate in perioada de protectie, in temeiul Legii nr. 84/1998 rep. si Regulamentului (CE) nr. 207/2009:

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, in baza Cerificatului OSIM nr. 140322/13.08.2015

Baroul Bucuresti, in baza Certificatului de inregistrare EUIPO nr. 014762439/06.05.2016

Baroul Dolj, in baza Certificatului OSIM nr. 140818/16.09.2015

Baroul Suceava, in baza Certificatului OSIM nr. 141497/16.09.2015

in temeiul art. 36 din Legea nr. 84/1998 rep. noi, subscrisa Uniune intelegand sa ne exercitam dreptul de aparare a proprietatii si exclusivitatii asupra acestor marci va inaintam prezenta

N O T I F I C A R E

prin care va invederam urmatoarele:

1.In termen de 5 (cinci) zile de la primirea prezentei urmeaza sa incetati a mai folosi, sub orice forma si in orice imprejurare, denumirile si insemnele ce reprezinta marcile a caror detinere exclusiva apartine Uniunii noastre sau similare acestora, care ar putea produce confuzie in randul publicului.

2.Continuarea dupa aceasta data a utilizarii marcilor ce ne apartin va atrage in sarcina culpabililor sanctiunile prevazute de legea civila si penala, prezenta constituind in acest sens si procedura de punere in intarziere.

3.Avocatii apartinand de entitatea autointitulata „Uniunea Nationala a Barourilor din Romania” aflata in Bucuresti pe Splaiul Independentei 5, Sector 5 care doresc sa utilizeze marcile care apartin Uniunii noastre vor putea sa beneficieze de acest drept in conditiile legii.

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania

Presedinte

Constantin Balacescu

Daca va faceti griji pentru UNBR, nu trebuie. Aceasta a dat un comunicat pe 2 noiembrie, in care a explicat ca:

Conform art. 7 alin. (3)3 din O.G. nr. 26/2000 privind asociațiile și fundațiile: “Este interzis ca denumirea asociației să fie identică sau asemănătoare până la confuzie cu denumirea oricărei structuri profesionale constituite în baza legii şi care funcționează în acord cu aceasta, cum ar fi: «Barou», «Cameră», «Uniunea Națională a Barourilor din România», «Uniunea Națională a Notarilor Publici din România», «Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești», «Consiliul de Mediere», «Consiliul Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România», «Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România», precum și altele asemenea”.

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, conform dispozițiilor art. 60 alin. (6) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat: “Folosirea fără drept a denumirilor «Barou», «Uniunea Naţională a Barourilor din România», «U.N.B.R.» ori «Uniunea Avocaţilor din România» sau a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum şi folosirea însemnelor specifice profesiei ori purtarea robei de avocat în alte condiţii decât cele prevăzute de prezenta lege (…)”.

Cu siguranta ei se vor descurca. Insa cum ramane cu Steaua?




Pompiliu Bota si marca Steaua

Intr-un articol cu un titlu cat se poate de idiot, Gazeta Sporturilor a anuntat ieri intentia lui Bota de a inregistra marca Steaua la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuala (EUIPO). La OSIM nu o poate inregistra, deoarece acesta e deja inregistrata chiar de clubul Steaua. Dar asta nu l-a impiedicat sa ocoleasca OSIM-ul.

Bota a cerut sa inregistreze marca Steaua Bucuresti la data de 29 septembrie, in acest an. Aplicatia a fost primita, a fost examinata iar acum a fost publicata. In acest moment, e in faza de contestatii. Daca clubul Steaua nu va depune o contestatie pana in data de 23 februarie 2018, EUIPO ii va permite lui Bota sa inregistreze marca noastra. Acum ca stirea a ajuns cunoscuta, e de asteptat ca cei din conducerea Stelei sa ia masuri. Totusi, cat de penibila e aceasta situatie?

Cu siguranta, Pompiliu Bota nu va ajunge niciodata sa detina marca Steaua Bucuresti. Insa faptul ca acest individ a indraznit macar sa incerce sa o inregistreze este cat se poate de grav. Rechinii simt sange in apa si dau tarcoale. Totul din cauza apatiei conducatorilor stelisti.


Domnule Petrea, domnule Neagoe, plecati!

E rusinos ca Steaua a ajuns in aceasta situatie, sa fie tinta unui individ precum Bota. Insa nu trebuie sa ne surprinda. Recent s-au implinit trei ani de cand Talpan a castigat la ICCJ marca Steaua. In curand se va face anul de la victoria de la Curtea de Apel, unde echipa lui Becali a primit interdictie de a mai folosi numele Steaua. Cu toate acestea cele doua decizii inca sunt ignorate. Sunt ignorate de cei de la FC Fcsb, sunt ignorate de presa, sunt ignorate de sponsorii FC Fcsbului. De ce sa ne mire ca le ignora si Pompiliu Bota.

Ba nu, Pompiliu Bota cu siguranta nu le ignora. Stie de existenta lor, dar cu siguranta stie si ca cei din conducerea clubului nu dau doi bani pe ele si ca ii doare fix in cot de Steaua. Daca intri pe site-ul EUIPO, gasesti foarte repede marca Dinamo, inregistrata de asociatia lui Badea. Gasesti in acelasi timp si vreo trei zeci si ceva de marci inregistrate de Manchester United, de la sigla pe care o cunosc toti microbistii, la ceea ce putem presupune ca reprezinta denumirea clubului in una din limbile folosite in China. Doar Steaua lipseste. Adica, iertati-ne, nu lipseste. A fost inregistrata de Bota, asa cum puteti vedea si in poza principala din acest articol. Insa ea nu apare deloc in dreptul entitatii numite: Clubul Sportival Armatei „Steaua Bucareşti”.  Exact asa apare trecut clubul nostru in baza de date a EUIPO. Cu cele doua greseli. Si asta nu ar fi o problema, daca macar marcile noastre ar fi inregistrate in dreptul clubului. Insa ele lipsesc. Toate.

Nu dati doi bani pe clubul pe care il conduceti, dar aveti tupeul sa apareti la TV si sa va plangeti ca nu vin sponsori. Cum sa vina sponsori cand chiar voi va bateti joc de Steaua?!

Luati un pic de exemplu de la Pompiliu Bota. Poate ca intentiile lui sunt cat se poate de rele, dar macar acest individ a rezolvat ceva. A inchis pagini de facebook, lucru pe care voi NU VRETI sa-l faceti! A trimis notificari de incetare a folosirii unor marci, lucru pe care, din nou, NU VRETI sa-l faceti! Si spun „nu vreti”, pentru ca e imposibil sa nu puteti. Talpan v-a pus totul pe tava. Aveti toate actele necesare ca sa stergeti FC Fcsbul de pe fata pamantului, dar NU VRETI sa faceti nimic. Nu va pasa ca acel club inca foloseste numele si marca Steaua. Nu va pasa ca oficialii acelui club folosesc cele doua elemente oricand doresc ei. Nu va pasa ca presa isi bate joc de echipa noastra, furandu-i istoria si atribuind-o unei echipe infiintate in 2003, de catre un fost puscarias. Nu va pasa ca suporterii sufera.

In cazul asta, ce mai cautati la Steaua? PLECATI!

V-ati batut joc destul de clubul asta. Mai bine de 10 ani, l-ati lasat pe Becali sa-si bata joc de numele Steaua. Apoi, cand Talpan a reusit sa ne salveze, ati sarit la gatul lui, i-ati bagat pumnul in gura si l-ati amendat. Pentru ce? Pentru ca a spus adevarul? Pentru ca a castigat procese si pentru ca a adus bani in club? Pentru toate astea, Talpan ar fi trebuit promovat, nu pedepsit.

Domnule Petrea, cum ati ajuns dumneavoastra comandantul clubului Steaua? Ce realizari v-au propulsat acolo?

V-ati batut joc de acest club. Dati-va demisia si plecati!