steaua bucuresti promovare Steaua amical cantonament

FRF a schimbat regulamentul. Steaua se va bate cu o echipa din Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov sau Prahova pentru promovare

Comitetul Executiv al FRF continua sa faca ceea ce stie mai bine, adica sa modifice regulamente peste regulamente. In aceasta saptamana, prin fata ochilor le-a trecut si regulamentul de promovare in Liga 3. Nu au stat pe ganduri si l-au schimbat imediat.

Dupa cum bine stiti deja, castigatoarele tuturor Ligilor 4 din Romania vor juca cate un baraj de promovare, pentru a ajunge in Liga 3. Vor porni la drum 42 de echipe, dar doar 21 vor promova. Meciurile de baraj au fost programate pentru data de 16 iunie 2018, de la ora 18.00 (turul) si 23 iunie 2018, ora 17.30 (returul). Cum noile modificari au impartit Romania fotbalistica in 7 regiuni, Steaua va putea intalni la baraj o echipa din urmatoarele judete:

  • Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova

Acestea reprezinta Regiunea 6, regiune din care face parte si Bucurestiul.




Alta modificare importanta e faptul ca echipele care vor sa participe la barajul de promovare trebuie sa trimita catre FRF dovada ca apartin de structuri sportive cu personalitate juridica si ca detin un certificat de identitate sportiva eliberat de Ministerul Tineretului si Sportului. In acest caz, o sa fie interesant sa vedem cum va primi FRF dovada existentei echipei Steaua Bucuresti, echipa al carei palmares e astazi trecut fraudulos in dreptul echipei FC Fcsb. Acest episod se va derula la data de 15 ianuarie 2018. Aceasta este data limita pana la care fiecare asociatie judeteana are obligatia de a trimite la Departamentul Competitii al FRF un tabel cu cluburile participante la campionatul Ligii a IV-a, editia 2017-2018. Astfel, Federatia Romana de Fotbal nu va mai putea ignora Steaua, asa cum a facut-o si pana acum.

Recent, LPF a recunoscut ca CS Universitatea Craiova, detinatoarea marcii Universitatea Craiova, este singura echipa care poate pretinde ca detine palmaresul Stiintei. Cum cazul Craiovei e similar cu cel al Stelei, e de asteptat ca FRF si LPF sa aplice aceeasi judecata si sa ia palmaresul Stelei din dreptul FC Fcsbului. Insa nu trebuie sa uitam ca normalitatea si corectitudinea nu caracterizeaza deloc fotbalul romanesc.