Dinamo Bucuresti - Steaua Bucuresti 2-2 (1-2)

Dinamo Bucuresti – Steaua Bucuresti 2-2 (1-2)

Nimic nu e mai rusinos decat un derby Dinamo – Steaua jucat fara spectatori. Insa, asa cum stim deja, un sinonim al cuvantului „rusine” este chiar „Dinamo”, deci nu trebuie sa ne surprinda ca oficialii cainilor au ales ca derbyul etapei cu numarul 20 sa se joace fara spectatori.

Ion Ion a inceput meciul cu urmatorul 11:

22. Iancu (cpt.) – 25. Zamfirescu, 4. Padureţ, 20. Sitaru, 3. Grigore – 21. Constantinescu, 16. Vîlcea, 10. Predescu, 17. Răsdan – 11. Bâtfoi, 13. Camara

Rezerve: 1. Chis, 5. Radu, 24. Jitaru, 15. Olaru, 19. Turbatu, 26. Zeciu, 9. Mirea

Steaua a inceput meciul in atac, avand si prima mare ocazie a meciului in minutul 11, cand Adi Vilcea a trimis cu capul peste, din 10 metri. Dinamo nu s-a lasat insa mai prejos si a raspuns prin Ivan, care a tras un sut puternic, de la 15 metri, in minutul 18. Din fericire, Horia Iancu a fost atent si a respins in corner, cu o parada senzationala.


Intelegand ca au in fata un meci diferit de cel din tur, pe care l-au castigat cu 8-0, stelistii s-au calmat, concentrandu-se mai mult la joc. Astfel, imediat a venit si golul. Batfoi a deschis scorul in minutul 24, cu capul, dupa un corner, oferindu-i Stelei avantaj pe tabela. Cainii au incercat sa raspunda rapid, insa sutul aceluiasi Ivan a lovit doar bara, in minutul 28.

Nederanjata de bara cainilor, Steaua a continuat sa preseze si a marcat al doilea gol al sau in minutul 43. Marcator a fost Rasdan, care a inscris din interiorul careului, dupa o pasa venita de la Zamfirescu. Din pacate, in minutul imediat urmator, Ivan, care a fost un pericol permanent in prima repriza, a prins un sut bun de la 30 de metri care s-a dus direct in vinclul portii aparate de Iancu. De data aceasta, capitanul Stelei nu a mai avut succes. Asadar, la pauza, scorul derbyului Dinamo – Steaua era 1-2.

Cainii au inceput mai bine a doua repriza. Sub privirile academicienilor Pancu si Niculae, veniti sa spioneze (suporterii nu au avut voie la meci, insa pentru cei doi s-au gasit locuri), cainii au egalat in minutul 61, cand Iancu a scapat in poarta mingea trimisa cu capul de Andrei Vlad.

Nervosi, Stelistii s-au napustit asupra cainilor. Predescu a tras in plasa laterala, in minutul 72. Senegalezul Camara a ratat si el, trei minute mai tarziu, trimitand peste poarta, desi se afla singur in careu. Iar Rasdan a lovit transversala, in minutul 83, din 13 metri.

Steaua s-a mutat in careul celor de la Dinamo, dar degeaba. Alexandru Tudor a fluierat finalul meciului, iar tabela a ramas neschimbata, 2-2. Pentru baietii lui Ion Ion, e un pas gresit, care nu trebuia facut, care ii poate costa foarte mult. Insa asa se intampla atunci cand conducerea clubului ii pune pe fotbalisti sa aleaga terenuri de fotbal, in loc sa se concentreze la antrenamente.

Apar acum, dupa acest rezultat dezamagitor, mai multe intrebari. De ce nu au putut fi fanii prezenti la meci? De ce au putut Pancu si Niculae sa urmareasca meciul? De ce conducerile altor cluburi pot sa lupte si sa se implice pentru echipele lor, dar a noastra pare ca traieste dupa mottoul „las-o-asa!”? Academia s-a asigurat ca va avea suporteri la meciul cu noi. Noi de ce nu am putut avea suporteri la meciul cu Dinamo? Cu ei alaturi, rezultatul de pe tabela ar fi fost altul.