Ilie dumitrescu

Ilie e bine intentionat, dar prost informat

In razboiul dintre Steaua Bucuresti si FC Fcsb, cativa fosti mari fotbalisti stelisti s-au pozitionat in tabara lui Becali. Unul dintre acestia este Ilie Dumitrescu. Iar in aceasta saptamana am aflat si de ce a ales aceasta pozitie. Ilie e stelist si iubeste Steaua. Din pacate, nu e informat corect.

Astazi, fostul nostru mijlocas a lasat terenul de fotbal pentru platourile televiziunilor de sport. Ilie e prezent in fiecare saptamana la Digi Sport, acolo unde lucreaza. Si tot acolo a prezentat in aceasta saptamana punctul lui de vedere despre scandalul dintre Steaua si FC Fcsb.

Mai jos, puteti urmari declaratia sa.


Se vede foarte clar ca Steaua inseamna ceva pentru Ilie Dumitrescu. Pentru el, clubul Armatei nu a fost doar o oprire in cariera sa de fotbalist. Si e chiar foarte frumos din partea lui sa spuna ca si-a dorit sa se retraga de la clubul sau de suflet, dar si ca s-ar simti jignit daca cineva i-ar zice ca s-a retras de la FC Fcsb.

Din pacate, Ilie Dumitrescu crede aceleasi minciuni care ne sunt bagate pe gat aproape in fiecare zi. Ma refer la:

  1. Steaua a fost privatizata in 98;
  2. Paunescu a cumparat Steaua de la Armata;
  3. Becali a cumparat Steaua de la Paunescu.

Cele trei sunt minciuni, chiar minciuni foarte mari. In 1998, Steaua nu a fost privatizata. Nu exista nici macar un singur act care sa spuna asta. Clubul Steaua a intrat intr-un parteneriat cu AFC Steaua Bucuresti, nonprofitul lui Paunescu, prin care acesta din urma se obliga sa administreze echipa de fotbal a clubului. Insa aceasta nu a schimbat niciodata proprietarul.

Mai departe, nici nu se pune problema ca Paunescu sa fi cumparat ceva de la Armata. De altfel, a recunoscut chiar si el acest lucru. In 1998, nu a existat niciun fel de tranzactie care sa implice echipa de fotbal Steaua. Asadar, in 2003, Becali nu avea ce sa cumpere de la Paunescu. Iar lipsa actelor presupusei tranzactii demonstreaza ca aceasta nu a avut loc niciodata.

Din pacate, Ilie si multi altii ca el nu cunosc aceste lucruri. Din cauza relatiei pe care o are cu Becali, fostul nostru mare fotbalist alege sa creada minciunile acestuia. Insa nu incape indoiala ca Ilie iubeste Steaua.

Ilie Dumitrescu chiar s-a retras de la Steaua

Ilie nu e sigur, dar el chiar s-a retras de la Steaua. Iar cineva ar trebui sa ii spuna acest lucru. Si daca tot nu crede, aratati-i poza principala a acestui articol. E o poza din 98, cu el, in tricoul Stelei. Uitati-va atenti. Veti vedea ca pe piept are emblema pe care clubul sportiv Steaua o poarta chiar si azi.

Pe vremea aceea, AFC-ul lui Paunescu avea voie sa o foloseasca. Inca nu isi facusera propria lor emblema, o modificare a celei din poza. Insa asta nu era o problema. Ca parteneri ai clubului Steaua, puteau folosi acea emblema, deoarece echipa pe care o administrau era Steaua si nu le apartinea. Ea apartinea tot clubului mama.

Da, Ilie, te-ai retras de la Steaua. Dar ar fi bine sa stii ca echipa de la care te-ai retars tu nu are nimic in comun cu FC Fcsb. Ea a avut un alt certificat de identitate sportiva, care a circulat in paralel cu cel al FC Fcsbului.

Cel mai important, acea echipa se numea Steaua Bucuresti si purta acest nume legal. Ceea ce nu se poate spune despre FC Fcsb. Si da, numele este foarte important. Asa cum a zis si Ilie, „nimeni nu investea la FCSB sau Pipera SA”.

Nu numai ca nu ar fi investit nimeni, dar niciun suporter nu ar fi iesit din casa pentru o echipa cu nume format doar din consoane.

Ilie Dumitrescu are astazi aceleasi sentimente fata de Steaua pe care le avem si noi. Asta e bine si ne da sperante ca, mai devreme sau mai tarziu, va afla si el adevarul si ni se va alatura. Nu are de ce sa nu o faca. Nu are de ce sa nu vina alaturi de echipa care l-a lansat in fotbal si de la care s-a retras. Nu are de ce sa stea langa FC Fcsb.