In exclusivitate - Motivarea deciziei din dosarul "Numele Steaua"

In exclusivitate – Motivarea deciziei din dosarul „Numele Steaua”

Asa cum v-am promis, am reusit sa facem rost de motivarea deciziei din dosarul ”Numele Steaua”. Ziare.com a publicat acum cateva zile fragmente din decizie, insa acestea nu au fost destul pentru aparatorii lui Becali, care au continuat sa strige ba ca Ziare.com nu e o sursa de incredere, ba ca motivarea nu spune nimic despre palmares.

Acum nu mai exista loc de interpretari. Mai jos veti putea citi exact motivarea pe care o asteptam.


Motivarea, pe scurt

Vom trece aici cele mai importante puncte ale motivarii, pentru cei care nu vor avea timpul necesar sa citeasca intreg documentul.

1. Numele tine de marca, iar FC Fcsb a incalcat decizia data in dosarul ”Marca Steaua”

Chiar de la inceputul motivarii, putem vedea care a fost motivul pentru care a pornit acest proces. Judecatorii au ajuns la concluzia ca, prin folosirea numelor „Steaua” si „Steaua Bucuresti”, FC Fcsb incalca drepturile EXCLUSIVE detinute asupra marcilor de catre clubul Steaua.

Ni s-a spus foarte mult timp ca numele nu are legatura cu marca. Ei bine, se poate vedea foarte clar ca are. De altfel, dreptul Stelei asupra numelui sau a aparut si in motivarea din dosarul „Marca Steaua”, insa ea a fost ignorata de aceasta echipa de hoti si de sclavii lor din presa si din fotbalul romanesc.

2. Decizia este definitiva!

Foarte mult timp, mai multi sustinatori de-ai lui Becali au urlat ca decizia nu e definitiva, ca mai exista cai de atac si ca Becali poate recupera numele. Asta nu e adevarat.

Judecatorii au decis ca FC Fcsb sa isi schimbe numele in termen de 15 zile de la pronuntarea sentintei sub sanctiunea platii de daune de intarziere, in valoare de 500 de euro pe zi. Mai mult, noua denumire nu are voie sa includa niciun fel de combinatie a marcilor sau denumirii clubului Steaua. ASADAR NICI ACEST FC Fcsb NU E PERMIS! Deoarece Becali isi face reclama la TV, sustinand ca Fcsb inseamna FC Steaua Bucuresti. In cazul acesta, el incalca decizia judecatorilor.

3. FC Fcsb a fost obligata sa isi schimbe numele si la FRF

Decizia judecatorilor obliga FC Fcsb si sa faca schimbarea de nume la federatie, in termen de 30 de zile de la RAMANEREA DEFINITIVA A SENTINTEI.

4. FC Fcsb trebuie sa schimbe numele paginii de Facebook si al siteului

Echipa lui Becali nu a facut aceste modificari nici azi.

5. Palmaresul Stelei apartine DOAR CSA STEAUA BUCURESTI!

Citat din motivare:

„Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” detine exclusivitatea: … d) palmaresului inregistrat de catre sportivii si echipele clubului in competitiile in care au participat.”

Alt citat:

„…exista un conflict intre acelasi semn folosit de SC FCSB SA  si marca notorie „Steaua Bucuresti” a reclamantei care se bucura de reputatie si palmares. ”

Alt citat:

„Totodata, partile desfasoara servicii in parte identice si similare in sfera activitatii, parata revendicandu-si in materiale de promovare si pe siteul propriu palmaresul reclamantului si pretinde fata de public a fi continuator al acestuia, utilizeaza pentru a da identitate si distinctivitate echipei sportive culorile specifice marcilor reclamantului, riscul de confuzie pentru consumator fiind astfel demonstrat.”

Nu mai e nevoie sa spunem altceva.

6. Procesul castigat pe fond de FC Fcsb a fost o farsa.

In acea faza, judecatorii au sustinut ca intre cele doua entitati, FC Fcsb si Steaua, nu exista identitate de servicii, desi ambele desfasoara activitati sportive.

7. Chiar daca Steaua nu ar mai face fotbal niciodata, FC Fcsb tot nu are voie sa foloseasca numele Steaua.

Asta deoarece amandoua practica aceeasi activitate, si anume „activitati ale cluburilor sportive”.

8. Orice intelegere dintre nonprofitul AFC Steaua Bucuresti si SC FCSB SA, la care nu a participat si CSA Steaua Bucuresti, este ireleveanta!

9. AFC-ul lui Paunescu nu a primit niciodata marca Steaua! Nu a existat niciun transfer!

10. Marca AFC-ului a fost inregistrata cu acordul MAPN-ului si a expirat in 2009. Orice intelegere intre AFC si FCSB devine astfel irelevanta, deoarece acea marca, a AFC-ului, a disparut.

motivare steaua

 

In concluzie, FC Fcsb nu este, nu a fost si nici nu va fi vreodata Steaua!