florin talpan muncește pentru steaua bucurești steaua bucuresti talpan comandant

Procesul pentru recuperarea prejudiciului continua – Steaua a obtinut reducerea taxei de timbru

Presa de sport din Romania ne-a bombardat toata saptamana asta cu propaganda pro Becali, anuntand victorii ale acestuia in procesele pe care le are cu Steaua Bucuresti si locotenent-colonelul Talpan. Cuvantul „senzational” aparea peste tot, iar Becali era prezentat triumfator, Gazeta Sporturilor avand la un moment dat peste 20 de poze cu el pe prima pagina a site-ului lor. Insa, asa cum ne asteptam, toate aceste articole au fost doar minciuni.

Presa din Romania se fereste sa spuna, insa o stire de interes pentru suporterul stelist este faptul ca vineri, 9 decembrie, tribunalul Bucuresti a decis reducerea taxei judiciare de timbru, in baza art. 42 alin. 2 lit. a) din OUG nr. 80/2013, stabilind o taxa de timbru de 427.100 lei, adica in jur de 95.000 de euro. Noua taxa de timbru este de aproape 4 ori mai mica decat cea stabilita initial. Si, cel mai important, ii permite clubului Steaua Bucuresti sa continue procesul prin care cere clublui SC FCSB SA sa plateasca prejudiciul de aproape 37 de milioane de euro, prejudiciu creat prin folosirea marcii Steaua Bucuresti timp de mai bine de un deceniu, fara niciun drept.

Va mai amintiti de toate acele articole care ne spuneau ca Becali a castigat procesul? Cu siguranta. Au aparut atat de multe incat e imposibil sa nu fi vazut macar unul din ele. Dar stiti ce nu veti vedea deloc? Nu veti vedea un articol in care presa din Romania sa isi ceara scuze pentru toata dezinformarea asta grosolana.



Si stiti ce nu veti mai vedea? Nu veti mai vedea o relatare corecta a acestor procese. Inca nu pot sa inteleg cum presa nu da niciun semn cum ca ar fi interesata de acest caz, caz care implica cel mai important club sportiv din tara. Atentie! Nu m-am referit doar la o echipa de fotbal. Ci la un club sportiv.

Clubul Steaua este cel mai important din tara. In toata istoria sa, a obtinut performante impresionante, care i-ar face gelosi chiar si pe cei mai mari sportivi din lume. In orice alta tara, presa ar fi aflat deja adevarul si l-ar fi dat mai departe, cititorilor sai. Dar nu si la noi.

La noi, ziaristii vanduti il apara pe hot, lovind fix in victima. La noi, presa ne spune ca Steaua nu poate avea echipa de fotbal, dar, imediat dupa aceasta stire, pune o stire noua in care lauda initiativa primariei Bucuresti de a infiinta o echipa de fotbal a primariei. Si nu numai ca o lauda, dar chiar incearca sa ii convinga pe oameni ca un astfel de proiect ar avea succes.

Dar, in era internetului, este foarte greu sa ascunzi adevarul. Iar adevarul este ca procesul va continua. Adevarul este ca SC FCSB SA a furat si ca trebuie sa plateasca. Adevarul mai este si ca SC FCSB SA nu e Steaua Bucuresti.

P.S.

In cazul procesului dintre locotenent-colonelul Talpan si Becali, putem spune ca ofiterul a castigat, fara sa ne fie teama ca ne inselam. Becali l-a jignit pe acesta inaintea procesului, in timpul procesului, in sala de judecata, chiar in fata judecatoarei, si l-a mai jignit si dupa ce a iesit din sala. Talpan chiar nu mai are cum sa piarda. Singurul lucru ingrijorator din tot ceea ce s-a intamplat vineri e faptul ca judecatoarea i-a permis lui Becali sa faca tot acel circ, fara il dea pe mana politiei. E adevarat ca judecatorul e zeu in sala sa de judecata, dar, atunci cand permiti unei parti sa faca asa circ, e destul de clar ca nu iti respecti meseria si ca nici nu te prea respecti.