Marius Lacatus

Saptamana in care Lacatus a vorbit singur

Cu totii stim cine e Marius Lacatus. Fiara, simbolul Stelei, numarul 7. Cu totii stim ce goluri a marcat pentru echipa noastra, cate trofee a castigat, ce a facut pentru club si suporteri. Stim partea foarte buna a vietii sale sportive, dar si pe cea mai putin buna, cu momentele cand s-a lasat batjocorit de Becali.

Pot fi spuse multe despre Marius Lacatus. Dar doua lucruri nu pot fi spuse:

  1. Ca nu iubeste Steaua Bucuresti.
  2. Ca ar fi vreun dusman de-al lui Gigi Becali.

In aceasta saptamana, Fiara a dat cateva declaratii interesante. Invitat la emisiunea lui Ovidiu Ioanitoaia, de la EuropaFM, acesta a spus urmatoarele:

„Încercăm din primăvară să facem selecții, să atragem copii la fotbal. Eu cred că e țelul cel mai important. Dacă va exista înțelegere și dacă financiar vom sta bine, ar fi posibilă și înființarea unei echipe mari. Ar fi o rivală a Stelei actuale. Poate cândva am ajunge să evoluăm în aceeași ligă.

Dacă m-am hotărât să fiu aici, nu înseamnă că am neapărat ceva cu echipa cealaltă. Un lucru este cert. Echipa aia nu are palmares, siglă sau suporteri.

Puteti asculta intreaga emisiune aici:

Dintr-un foc, Lacatus a anuntat si planurile de reactivare a sectiei de fotbal a Stelei, dar si faptul ca FCSB nu are palmaresul Stelei. Dupa cum bine stiti, palmaresul Stelei a dat nastere la multe discutii in ultimii 2 ani. FCSB sustine ca il detine in continuare, desi Steaua Bucuresti spune fix invers. Prin afirmatia sa, Lacatus a indicat unde e palmaresul. Si adevarul e ca nimeni nu e mai in masura ca el sa o spuna.

Lacatus este prieten cu proprietarul din umbra al FCSB-ului, dar e si stelist. Lacatus nu are nici un interes sa provoace un scandal in presa, sa bage cearta intre Steaua Bucuresti si FCSB sau sa ii supere pe suporteri.

In mod normal, declaratiile Fiarei ar fi trebuit preluate de intreaga presa si prezentate pe larg intregii tari. Insa acest lucru nu s-a intamplat. Mai mult, articolul in care erau prezentate cuvintele lui Lacatus a disparut destul de rapid de pe siteul GSP. Pe Prosport nu a aparut deloc.

Interviul pentru Europa FM nu a fost singura interventie a lui Lacatus. Acesta a mai dat o declaratie si la Digisport.

”Vrem să alcătuim un centru de copii și juniori puternic și să încercăm să jucăm cu echipele de U19 și U17 măcar în campionatul național republican, dacă nu se poate în grupa de elităLa nivel de seniori, nu va exista acum o echipă. Noi încercăm ca, la anul, în ianuarie, februarie, martie, să facem selecții și să îmbunătățim valoric centrul de copii și juniori și să formăm echipe cu rezultate superioare celor de acum. Dacă vom reuși să formăm acest centru, ne putem gândi și la o echipă de seniori, dar care va trebui să înceapă destul de jos, de la nivelul cel mai de jos. Ministerul ar putea deține echipă și în prima ligă, dar fără să joace în cupele europene. Dar să se formeze mai întâi această echipă și, apoi, sigur se vor găsi oameni care să investească și, atunci, majoritatea acțiunilor nu vor mai fi la MApN. Echipa se va numi Steaua București. CSA Steaua București

Din nou, marile ziare de sport au ignorat totul. Dar Lacatus nu s-a dat batut. In aceasta dimineata a fost invitat la Sport.ro.

„Cred ca daca ajungem in situatia in care sa fim in Liga I vom aduce si oameni disponibili care sa investeasca, sa preia pachetul majoritar si atunci nu vor mai fi probleme nici in ceea ce priveste participarea in cupele europene. Chiar Partizan Belgrad este intr-o colaborare cu oameni de afaceri, care au preluat pachetul majoritar, dar este club departamental. Poate ma hazardez eu, dar mi-a spus un prieten.”

Asadar, Lacatus a confirmat ceea ce noi am zis deja de ani buni. Steaua Bucuresti poate avea linistita o echipa de fotbal. Iar acea echipa va putea juca in cupe europene, atat timp cat finantarea nu va veni de la stat. Daca echipa intra intr-un parteneriat cu un privat, ceva asemanator cu ceea ce s-a intamplat in 98, atunci totul va fi in regula. Iar Steaua Bucuresti va avea din nou o echipa de fotbal care va juca atat in campionatul intern cat si in cupele europene.

E interesant acum de vazut cate din marile ziare de sport vor prelua aceasta informatie si daca o vor prezenta suporterilor. Ieri, Gigi Becali a mintit la Sport.ro in ultimul hal, anuntand transferuri care nu vor avea loc niciodata, dar si o victorie in procesul care priveste numele. Stim deja ca pronuntarea in acel dosar a fost amanata pana saptamana viitoare. Dar asta nu i-a oprit pe „iubitorii de sport” de la GSP sa faca un articol mincinos, cu un titlu bombastic care anunta ca Becali a batut din nou MApN-ul si ca a castigat Steaua inapoi.

Oare cand o sa avem si noi o presa de sport adevarata in tara asta?!