stadion Steaua

Noua casa a Stelei va fi gata in 2019

Din 2020, Steaua Bucuresti va avea un nou stadion, unul modern, cu cel putin 30 de mii de locuri. Iar noul templu ii va lua locul celui vechi.

Ministerul Apararii Nationale si Compania Nationala de Investitii au anuntat azi ca s-au hotarat asupra variantei de stadion care va fi construit in complexul sportiv din Ghencea. Aceasta implica demolarea in totalitate a vechiului stadion Steaua. Tribuna oficiala va fi demolata si ea. Noua arena va fi una ultramoderna si va gazdui patru din meciurile Campionatului European de Fotbal din 2020.

„In prezent au fost finalizate de catre Compania Nationala de Investitii „C.N.I.” – S.A. studiile de teren (studiul topografic, studiul geotehnic), expertiza tehnica si studiul de prefezabilitate. Studiul deprefezabilitate care a propus 3 variante, doua cu demolare totala si o varianta cu demolare partiala si pastrarea tribunei oficiale”, au spus reprezentantii Stelei pentru HotNews.ro „Urmare a expertizei tehnice si solutiilor propuse de proiectanti, Ministerul Apararii Nationale, impreuna cu Compania Nationala de Investitii „C.N.I.” – S.A. au ales una din variantele care presupune demolarea totala a stadionului existent.”

Urmatorul pas va fi scoaterea la licitatie de catre Armata a realizarii studiului de fezabilitate. Apoi, va urma aprobarea aprobarea indicatorilor tehnico economici ai investitiei, prin Hotare de Guvern, si, in final, va fi lansata si licitatia pentru constructia propriu-zisa.  Valoarea proiectului va fi stabilita in urma studiului de fezabilitate.

Cum va arata noul Templu?

Noul stadion al Stelei va fi mai mare decat cel de acum. Va avea cel putin 30.000 de locuri, fiind echipat cu cel putin 12 camere duble, unde vor fi cazati sportivii, plus alte spatii conexe. In acelasi timp, stadionul va dispune de 150 de locuri de parcare securizate pentru oficiali, conform normativelor UEFA. Acestea vor fi situate intr-o parcare subterana, aflata in apropierea sectorului oficial.

Nu in ultimul rand, noul stadion al Stelei va include si un muzeu cu o suprafata intre 1.500 si 1.700 metri patrati. Aici, suporterii vor putea vedea detalii importante din istoria clubului Steaua, precum si numeroasele medalii si trofee castigate de-a lungul anilor.

Constructia stadionului e programata sa fie terminata pana in 2019.