hoti frf

FRF inca nu a raspuns acuzatiilor lui Talpan

Vineri, 24 martie 2017, locotenent-colonelul Florin Talpan a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca Federatia Romana de Fotbal functioneaza ilegal. Desi au trecut doua zile de atunci si desi acuzatiile sunt extrem de grave, FRF inca nu a dat un raspuns.

„În final, nu pot să nu îi reiterez domnului George Becali că trebuie să respecte legea şi hotărârile judecătoreşti, că în faţa legii suntem toţi egali. Iar preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, care a semnat fără mandat acte – care sunt nule de drept –, el neavând calitate oficială de reprezentant până în data de 13 mai 2016, îi reamintesc că ar trebui să respecte Statutul şi Regulamentele FRF şi să dispună de urgenţă măsuri ca FCSB să nu mai participe la competiţiile sportive deoarece, conform Biroului de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Bucureşti, prin extrasul Registrului Special al Federaţiilor şi Fundaţiilor, FCSB nu a fost niciodată afiliată la FRF. Nici măcar nu se pune problema dezafilierii FCSB, deoarece acest club nu a fost afiliat niciodată, începând cu anul 2004.

Mă întreb ce rol are Federaţia Română de Fotbal, atât timp cât nu-şi îndeplineşte obligaţiile statutare? Şi nici nu ar avea cum să şi le îndeplinească, neavând un Comitet Executiv legal, un Statut actualizat şi validat de instanţă.“ – Florin Talpan

Dupa cum se poate vedea in fragmentul de mai sus, Talpan acuza Federatia ca i-a permis echipei lui Becali sa joace atat in Liga 1 cat si in cupele europene fara ca aceasta echipa sa fie macar afiliata la FRF. Si daca asta nu ar fi destul de rau, acelasi Talpan ne mai spune si ca Federatia functioneaza cu acte ilegale.

Acuzatiile sunt extrem de grave. Daca se dovedeste ca sunt si adevarate, atunci inseamna ca FRF a incalcat legea si ca a comis numeroase inselaciuni. In acest moment, noi nu putem fi siguri ca acuzatiile lui Talpan sunt adevarate. Insa lipsa de reactie a Federatiei e extrem de suspecta.

O organizatie care se respecta nu ar permite ca imaginea ei sa fie lovita in asa hal. FRF ar fi trebuit sa dea un comunicat prin care sa nege acuzatiile. Dar, asa cum am mai zis deja, Talpan a devenit un fel de „bau bau” pentru acesti indivizi. Cand el vorbeste, ei tac. Nimeni nu indrazneste sa spuna ceva, ca sa nu il supere pe acest incredibil locotenent-colonel de justitie, care castiga procese dupa procese.

Federatia cu probleme

In aceste zile, FRF se confrunta cu numeroase probleme serioase, care pot duce chiar la desfiintarea acestei organizatii. Federatia este acum foarte aproape sa piarda procesul pe care il are cu Adrian Mititelu, pentru dezafilierea abuziva a echipei acestuia. Cum despagubirile pe care le cere Mititelu sunt imense, e greu de crezut ca va mai exista un FRF daca olteanul nascut la Booveni va castiga.

Dat fiind numarul mare de probleme cu care se confrunta Federatia acum, nu ar mai surprinde pe nimeni daca si acuzatiile lui Talpan ar fi adevarate. Ar fi, pana la urma, doar ultimul cui batut in sicriul unui fotbal mort deja.

Gazeta Sporturilor, din nou complice

Daca FRF a ales sa nu raspunda acuzatiilor lui Talpan, Gazeta Sporturilor a ales ca nici macar sa nu le publice. Se pare ca faimosii jurnalisti de la GSP au hotarat ca aceasta poveste nu este de interes pentru publicul iubitor de fotbal. Au ales, in schimb, sa publice alte articole cu si despre Gigi Becali. Si se mai mira ca primesc amenintari de la suporteri nemultumiti ca nu pot sa citeasca un articol serios, despre sport.

Gazeta i-a facut plangere penala suporterului care le-a trimis amenintari. Foarte bine ca i-au facut. E dreptul lor. Totusi, noi cui putem face plangere pentru articolele mincinoase si propaganda cu care Gazeta Sporturilor ne otraveste zilnic?

Astazi e 26 martie. Au trecut mai bine de 3 luni de cand un judecator a hotarat ca echipa lui Becali nu are dreptul sa foloseasca numele „Steaua Bucuresti”. Iar Gazeta Sporturilor continua sa ignore acea decizie. Pe ei, cine o sa-i aresteze pentru complicitate la furt?!