becali emotionant

Cand hotului ii pasa de banii victimei

Stim foarte multe lucruri despre Becali. Stim ca a furat de la stat. Si mai stim ca a facut puscarie pentru ca a furat de la stat, pentru ca a sechestrat oameni si pentru ca a incercat sa dea mita. Dar ceea ce multi cu siguranta nu stiau despre Becali e faptul ca lui ii pasa de banii publici.

Carcotasii vor spune acum ca lui ii pasa de banii publici doar dupa ce acestia sunt luati din buzunarele oamenilor si plasati strategic in buzunarele sale. Insa asta e doar o rautate. Becali chiar tine la statul roman.  Si, in ciuda faptului ca statul incearca sa-l bage la puscarie pentru toate fraudele facute, patronul FC FCSB-ului inca insista sa-i ajute pe romani cu sfaturi. Iata ce a zis el acum cateva zile:

„Eu comentez doat atât: pentru ce faceţi voi echipă, să daţi bani de la buget CSA-ului? Conform legii româneşti, la ora actuală echipa asta nu poate fi înscrisă… La FRF se poate, dar nu pot juca în Liga 1. Ce vor ei să demonstreze de dau banii degeaba? Uite Hagi ce a făcut. Acolo au fost băgaţi bani, timp. Hagi a făcut, el a gajat cu averea lui, nu a dormit.

La CSA nu e societatea lor. O să aibă jucători, un preşedinte care va veni să vândă jucători ca să ia şpagă… Aşa cum se întâmpla şi până să vin eu. Dar ce o să facă cu această echipă? Ok, pot să ajungă în Liga 1, dar apoi? Păi trebuie să bage milioane de euro şi pentru ce să-i bage? Ei pe marcă au luat 12 lei în 2014, 8000 de euro în 2015 şi apoi 9000 de euro, în 2016. Pentru ce să îşi bată ei joc de un brand?!”, a declarat Becali la Digi Sport.

becali emotionant

Cele doua paragrafe sunt, intr-adevar, greu de citit. Dar cititorul trebuie sa treaca peste toate minciunile si propozitiile care se contrazic una pe alta. Trebuie urmarita aici esenta.

Iar esenta discursului incalcit al lui Becali e faptul ca banii statului trebuie protejati. Nu va uitati la faptul ca zice ca echipa Stelei nu poate fi inscrisa in campionat, doar pentru a se contrazice in propozitia exact urmatoare. Nu va uitati nici la minciunile cu „CSA nu e societatea lor” sau „au luat 12 lei pe marca in 2014”. Stiu ca veti dori sa comentati aceste afirmatii. Dar, repet, ele nu conteaza aici.

Aici analizam doar sufletul acestui individ, un suflet in care se afla foarte multa iubire fata de aceasta tara. Nu glumesc! Pe cuvant! Daca nu ma credeti, uitati-va la toate afacerile pe care le-a facut Becali. Cea mai mare parte din ele sunt cu statul. Omul asta iubeste Romania! De asta e atat ce concentrat doar asupra ei.

Becali iubeste Romania si pamantul acestei tari. Tot timpul a incercat sa recupereze pamantul ei. A luptat si s-a zbatut in ultimul hal ca sa poata pune mana pe atatea retrocedari (ilegale). Bun, inteleg ca Becali da acel pamant inapoi statului pe sume imense, mult mai mari decat valoarea sa. Dar macar il da statului Roman. Altii vand pamantul patriei catre straini. Cu siguranta nu puteti sa fiti de acord cu asa ceva, nu?

Becali nu vrea acum sa faca rau. Vrea doar sa scuteasca statul roman de o grije in plus. Atat. Nu e usor sa administrezi o echipa de fotbal. Mai ales una precum Steaua, care a castigat Cupa Campionilor Europeni. Ganditi-va doar la asta. In 1997, echipa avea incheiate contracte de sponsorizari care ii aduceau 2 milioane de dolari. Era o suma enorma la vremea aceea. Si, daca mai pui aici si banii facuti din bilete, transferuri de jucatori, participari la competitii si televizari, te trezesti cu o suma foarte multe zerouri.

Iar asta nu e bine. In ziua de azi, acei functionari ai statului care, din greseala, pierd chiar si 2-3 zerouri dintr-o suma, ajung imediat la puscarie. Asta se stie. Si Becali o stie si el. Acum, el vrea doar sa previna aceste batai de cap.

De ce sa faca puscarie functionari ai statului, cand totul poate fi evitat?! Trebuie doar sa-l lasi pe Becali sa se joace cu acele zerouri. Lasati-l pe el sa aiba grija de toti banii Stelei, pentru ca e mai bine asa. El e oricum un mare patriot. A-i lasa lui Steaua e ca si cum ai lasa-o poporului. Se stie doar ca acest sfant Gheorghe a dat atat de multi bani romanilor necajiti. Nu?

Presa, FRF, LPF si multi altii au spus-o deja. Trebuie sa o spunem si noi. Statul roman trebuie neaparat sa-i dea lui Becali tot clubul Steaua. Tot. Statul roman trebuie sa-l lase sa faca bani in continuare. Pentru ca acest om, cu banii facuti de pe urma statului roman, nu are grija doar de oile sale, de fetele sale, de Mache, Meme Stoica sau ceilalti veri, nepoti si puscariasi cu care s-a infratit in puscarie. Nu, banii pe care ii fura face folosindu-se de imaginea Stelei, ajung in cele din urma la toti romanii. Si asta o stiti si voi, cititorii. Aduceti-va doar aminte cati bani ati primit ultima data cand s-a calificat FC FCSB in liga campionilor.