Cristian Petrea

Au ajuns sa lupte altii pentru noi

Nimic nu e mai rusinos decat sa stai si sa nu faci nimic, in timp ce altii lupta pentru tine. Din pacate, asta este situatia in care ne aflam. CSA Steaua Bucurestinu indrazneste sa miste in fata lui Becali. E nevoie ca alta echipa CS Universitatea Craiova, sa spuna lumii cat de mult rau face echipa fostului puscarias.

Astazi, echipa din Craiova a dat presei un comunicat prin care s-a aparat in fata acuzatiilor facute recent de Becali. Oltenii l-au lovit din nou, cu toata forta, pe fostul puscarias. Mai mult, acestia au sarit in apararea Stelei:

„Nu vom răspunde nici oficialilor unei echipe, FCSB, care în anul 2003 au ocupat abuziv locul în Liga 1 al unei echipe de tradiție, Steaua București, încercând să le fure stema și istoria.”

Nimeni din conducerea CSA Steaua sau a Ministerului Apararii nu a indraznit sa spuna aceste cuvinte. Il excludem pe Talpan, evident, pentru ca el a fost chiar atacat si sanctionat pentru faptul ca a indraznit sa spuna adevarul. Asadar, ne vedem nevoiti sa le multumim din nou celor de la CS Universitatea Craiova, ca au curajul sa atraga atentia asupra nedreptatilor din fotbalul romanesc.

Universitatea ar fi putut sa taca. Ar fi putut sa ignore totul si sa-si vada de treaba. Totusi, nu a facut-o. Si, pentru asta, conducatorii sai merita felicitati. Au dat dovada ca sunt conducatori adevarati, profesionisti, care urmaresc binele echipei lor.

La Steaua, din pacate, sefii stau cu capul plecat in fata lui Becali. Argaseala e in biroul lui Petrea in fiecare saptamana, iar la minister nimeni nu vrea sa-l supere pe fostul puscarias, toti preferand sa stea cat mai departe de Steaua.

De asta am ajuns sa ne bucuram acum de comunicate precum cel dat de Craiova sau de declaratii ca cea a lui Cristescu, team managerul Universitatii:

Este normal ca jucătorii de la FCSB să ne sune fotbaliştii şi să ne dea mesaje? Atât de departe am ajuns cu disperarea? Sunt tot felul de lucruri. Jucătorii au fost sunaţi şi au primit mesaje de la jucători de la FCSB.”

Raspundem noi. Nu este. Si suntem curiosi daca cei de la FRF vor lua masuri pentru a rezolva aceasta problema.

In timp ce oltenii se lupta cu mafia ligii intai, la Steaua e liniste. Departamentul de comunicare nu spune nimic, Petrea nu trimite nici o notificare catre UEFA, iar mai sus, in minister, anumiti oameni politici nu stiu ce sa faca pentru a-i face pe plac unui fost puscarias.