Fotbal Club FCSB

Nesimtirea Fotbal Club FCSB nu are limite!

Nu credeam ca voi trai sa vad vreodata o nesimtire la fel de mare ca cea a celor de la Fotbal Club FCSB SA. Astazi, echipa care a calcat in picioare toate regulamentele FRF, a avut tupeul nesimtit de a face plangere impotriva celor de la Universitatea Craiova, pe care ii acuza ca au facut blaturi.

Iata plangerea facuta de Fotbal Club FCSB:

Dată: 09.05.2017

Către,

Comisia de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal

Ref: Nerespectarea prevederilor Statutului şi Regulamenteleor LPF şi FRF de către echipa CSU Craiova

Subscrisa FOTBAL CLUB FCSB, prin prezenţa formulăm următoarea:

PLÂNGERE DISCIPLINARĂ

Prin care va aducem la cunoştinţă faptul că în dată de 07.05.2017, în cadrul meciului desfăşurat între CSU Craiova şi Viitorul Constanţa, etapă 9 a play-off-ul Campionatului Ligii I de fotbal, echipa de fotbal CSU Craiova nu a respectat prevederile Statutului şi Regulamentelor LPF/ FRF în sensul încălcării principiilor integrităţii şi sportivităţii competiţiei, astfel:

În cadrul meciului disputat cu echipa Viitorul Constanţa în cadrul etapei a 9 play-off, CSU Craiova a folosit jucători tineri, neexperimentaţi, că titulari, jucători care nu au mai fost folosiţi în meciurile anterioare din acest sezon competiţional, unii dintre ei nici măcar din postura de rezerve. (Exemplu: Vlad – cel de-al treilea portar în lotul echipei şi nefiind folosit niciodată titular; R. Petre- niciodată titular, Bîrzan- niciodată titular, A. Popescu – niciodată titular).

Aceste fapte au fost premeditate de către reprezentanţii clubului care, chiar anterior meciului în cauza, au ieşit în media şi au făcut afirmaţii cu privire la dezinteresul faţă de competiţie şi câştigătorul acesteia, aşa cum reiese din înregistrarea declaraţiilor în cauza ataşate din articolul apărut în Pro Sport – pe care vi le anexăm.

Aceste fapte constituie o încălcare a dispoziţiilor art 6 alin 2 lit a din Statutul FRF care prevede:

În activitatea lor, FRF, LPF , membrii afiliaţi, jucătorii, oficialii şi membrii comisiilor FRF sunt obligaţi:
a) să respecte principiile loialităţii, integrităţii şi sportivităţii că o expresie a spiritului de fair-play;

Faptele constituie şi o încălcare a prevederilor din Regulamentul disciplinar al FRF indicate mai jos:

Articolul 3 – Principii de conduită
Fotbalul românesc are la baza principiile: legalităţii, integrităţii, solidarităţii, loialităţii şi fair-play-ului.

Articolul 4 – Persoane
1 Următoarele persoane se află sub incidenţa acestui regulament:
a) membrii afiliaţi la FRF şi oficialii acestora, precum şi oficialii LPF;
2 Persoanele menţionate la alin. 1 sunt obligate, în orice moment, să recunoască principiile de baza ale fotbalului românesc, statutele şi regulamentele FIFA/UEFA/FRF, precum şi ”Legile Jocului” emise de IFAB.

De asemenea, faptele lor constituie şi o încălcare a Statutului FRF care are următoarele prevederi la Art 18 din Statut FRF lit a), c), h) şi i):

Membrii afiliaţi la FRF au următoarele obligaţii:
a) să respecte statutul, regulamentele, directivele şi deciziile FIFA, UEFA şi FRF în orice moment şi să se asigure că acestea sunt, de asemenea, respectate de membrii lor, precum şi Legile Jocului elaborate de IFAB şi Legile Jocului pentru Futsal şi Fotbal pe plajă elaborate de FIFA, şi să se asigure că acestea sunt, de asemenea, respectate de membrii lor, introducând o prevedere în acest sens în statutul propriu;
c) să respecte principiile de fair-play şi integritate a competiţiilor sportive;
h) să se abţină de la orice acţiune contrară intereselor FRF;
i) să respecte toate celelalte obligaţii ce reies din statutul şi din regulamentele FIFA, UEFA şi FRF;

Membrii afiliaţi ai FRF au obligaţiile prevăzute expres de Statut şi indicate mai sus, precum şi sancţiuni pentru nerespectarea acestora aşa cum sunt prevăzute la acelaşi articol, alineatul 3, respectiv:

Încălcarea obligaţiilor prevăzute în cuprinsul alin (1) al prezentului articol se sancţionează astfel:
– avertisment, suspendarea sau excluderea membrilor afiliaţi pentru încălcarea obligaţiilor prevăzute la lit. a), b), c), d), e), h), i), k), l).
– penalitate în modalitatea prevăzută în Regulamentul Disciplinar pentru încălcarea obligaţiilor prevăzut la lit. f), g) şi j). Competenţă pentru sancţionarea neîndeplinirii acestor obligaţii aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF, la sesizarea Direcţiei Licenţiere.

Fapta descrisă mai sus este şi o încălcare gravă a obligaţiei instituite de art. 19 din Statutul LPF, raportat la dispoziţiile art. 14 şi 15 din acelaşi document:

Art. 19 – Membrii LPF sunt obligaţi să respecte statutul şi regulamentele LPF, hotărârile Adunării Generale şi ale celorlalte organe de conducere, dispoziţiile Preşedintelui LPF şi să promoveze prin activitatea lor scopul şi obiectivele LPF.

Art.14- LPF are că scop organizarea, promovarea şi dezvoltarea fotbalului profesionist la nivelul Campionatului Naţional Liga I, potrivit cu statutul şi regulamentele Federaţiei Române de Fotbal,în condiţiile legii.
Art 15 – i) promovează spiritul de ordine, disciplină şi fair-play în activitatea cluburilor de fotbal profesioniste participante la Campionatul Naţional Liga I;

În condiţiile în care scopul FRF este clar definit de către Statutul FRF, iar obiectivele acestei instituţii, printre altele, sunt şi cele descrise mai jos:

Articolul 8 – Scop şi obiective
Scopul FRF îl constituie dezvoltarea constanţa a practicării jocului de fotbal şi promovarea, coordonarea şi controlul acestuia pe teritoriul României, în conformitate cu spiritul de fair-play, precum şi cu valorile educaţionale, culturare şi emoţionale ale acestuia, inclusiv prin intermediul programelor pentru juniori şi de dezvoltare.
În acest sens, principalele obiective ale FRF sunt:
i) – prevenirea şi sancţionarea încălcării statutului, regulamentelor, directivelor şi deciziilor FRF, FIFA UEFA precum şi a legilor jocului elaborate de IFAB:
j)- prevenirea şi sancţionarea oricărei metode şi/sau practivi neregulamentare în fotbal precum şi protejarea activităţii forbalistice de orice abuzuri;
k)- susţinerea şi încurajarea practicării şi dezvoltării jocului de fotbla cu respectarea principiilor de integritate şi fair- play;

Apreciem că aveţi obligaţia că în temeiul art. 107 pct 4 din RD să analizaţi prezenţa plângere şi să adoptaţi toate sancţiunile ce se impun, inclusivă măsură excuderii din competiţie pentru faptele arătate mai sus şi care sunt prevăzute la art. 31 în RD.

În dovedirea celor de mai sus înţelegem să depunem probele necesare la o dată ulterioară.

Cu deosebit respect,

Fotbal Club FCSB,
prin Preşedinte,
ARGĂSEALĂ VALERIU”

Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti

Echipele din Liga 1 nu au spus nimic atunci cand Fotbal Club FCSB facea blaturi. Nu s-au plans niciodata atunci cand camatarul acestei echipe fugea prin tara, ca sa dea mita fotbalistilor echipelor adverse. Si nici macar nu au indraznit sa ridice ochii din pamant atunci cand Fotbal Club FCSB a incalcat regulamentul FRF, schimbandu-si numele in plin campionat si jucand un meci fara nume si sigla.

Drept urmare, Fotbal Club FCSB cere acum sa ii fie dat titlul in mod gratuit. Si de ce sa nu o faca? Toata Liga 1 a jucat pentru FCSB, toata Liga 1 isi doreste ca aceasta echipa de infractori sa fie campioana.

Probabil ca plangerea nu va avea urmari prea importante pentru Craiova. Regulamentul nu interzice nimanui sa foloseasca tineri. Iar jucatorii care au jucat in meciul cu Viitorul si-au facut treaba serios, pierzand la limita, 1-0. Deci nu pot fi acuzati de blat.

Insa nesimtirea acestor fosti puscariasi te face sa iti fiarba sangele in vene. Aceasta nesimtire trebuie pedepsita si speram ca CS Universitatea Craiova sa faca si ea o plangere, prin care sa arate ca Fotbal Club FCSB si-a schimbat numele fara a avea acest drept.

Fotbal Club FCSB

Cititi cu foarte mare atentie aceasta plangere. Fiti foarte atenti la numele clubului. Numele este Fotbal Club FCSB. Nu Fotbal Club Steaua Bucuresti, asa cum mint anumiti fosti puscariasi, ci Fotbal Club FCSB.

Clubul care a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986 s-a numit CSA Steaua Bucuresti. Data viitoare cand cineva va spune ca FCSB detine palmaresul Stelei, intrebati de la ce vine numele „Fotbal Club FCSB”.