recunoașterea palmaresului florin talpan iccj motivarea

Becali a pierdut si la ICCJ . FC Fcsb nu va mai fi niciodata Steaua

Cand, in luna decembrie a anului trecut, Curtea de Apel a decis ca FC Fcsb nu are niciun drept de a folosi numele Steaua sau Steaua Bucuresti, multi sustinatori de-ai lui Becali au urlat ca decizia nu conteaza, deoarece nu a fost data de ICCJ. Au gresit. Decizia era atat executorie cat si definitiva. Insa Becali a continuat sa minta. Totul, pana azi. Astazi, ICCJ a decis ca decizia Curtii de Apel a fost data corect si ca Becali nu are niciun drept asupra numelui Steaua.

Puteti citi aici încheierea Completului 7 de la ICCJ, emisă azi, 31 mai: „Respinge excepţia lipsei de interes. Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de petentul Fotbal Club FCSB SA privind suspendarea executării deciziei nr. 989A/2016 din data de 21 decembrie 2016 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IV-a Civilă, pronunţată în dosarul nr. 31705/3/2015. Dispune, din oficiu, restituirea cauţiunii în cuantum de 1000 lei consemnată cu recipisa CEC Bank cu numărul 4397785/1 din data de 20.04.2017, aflată la poziţia 128 în registrul de valori al instanţei. Definitivă“.

Ziare.com a anuntat stirea. Acestia l-au contactat si pe Florin Talpan, care a confirmat ca Steaua a castigat un nou proes impotriva celor de la FC Fcsb. Locotenent-colonelul a declarat pentru Ziare.com ca e „foarte fericit ca a obtinut a 13-a victorie in procesele cu societatea lui Becali”, dar nu a mai facut si alte comentarii, deoarece comandantul clubului i-a interzis sa mai vorbeasca cu presa. Talpan a castigat procesul de la ICCJ, explicand ca alte doua instante au dat deja dreptate Stelei in spete similare.

„Cei de la FCSB folosesc marca si denumirea in mod fraudulos nerespectand hotararile instantei”, a declarat Florin Talpan in fata judecatorilor.

Becali a pornit procesul de la ICCJ doar pentru a trage de timp. In fata judecatorilor, reprezentantii FC Fcsb au explicat ca echipa fostului puscarias a suferit prejudicii de ordinul milioanelor de euro prin pierderea numelui. Judecatorii nu s-au lasat insa impresionati.

In ultimele luni, Becali a mintit de mai multe ori, sustinand ca va recupera atat numele cat si marca. Decizia data de ICCJ dovedeste din nou ca echipa fostului puscarias nu e Steaua.

Scapat si de aceasta bataie de cap, Talpan poate acum sa se concentreze asupra procesului prin care Steaua ii cere lui Becali despagubiri in valoare de 37 milioane de euro pentru folosirea fara niciun drept a marcii „Steaua”. Acest proces a inceput chiar luna asta.