becali hagi

Sfantul oier si Regele cel rau

Cea mai importanta poveste din fotbalul romanesc este, in aceste zile, lupta dintre echipa lui Hagi, Viitorul si Fotbal Club Fcsb, la TAS. S-a ajuns aici deoarece un fost puscarias, Becali, e atat de lacom incat e dispus sa-si vanda si mama pentru o participare in Champions League.

Acesta este si cel mai important aspect al povestii noastre, participarea in Champions League. Pentru ca Becali nu vrea sa faca performanta. El vrea doar sa ajunga acolo, sa se prezinte, sa dea cateva interviuri iar la sfarsit sa bage in buzunar inca 20 de milioane de euro. Suporterii sai stiu asta. Presa stie asta. Dar nimeni nu zice nimic.

In tabara cealalta il avem pe Hagi. Cu totii stim cine e. Acesta a castigat titlul cu echipa sa pe teren. In mod normal, azi ar trebui sa fie preocupat de antrenamente si transferuri. Insa, din cauza ciobanasului parnaias, cu siguranta e cu gandul la TAS. Viitorul a fost echipa mai buna pe teren. A strans cele mai multe puncte, a avut jocul mai bun si a castigat meritat. Totusi, asta nu inseamna nimic pentru Becali.

Lacomia acestui individ il face sa uite cat de mult bine i-a facut Hagi, care e chiar nasul sau de cununie. A uitat ca acesta l-a scos din puscarie. Cand ai 20 de milioane de euro in fata ochilor, nici nu te poti gandi la altceva. Insa Becali a avut grija ca el sa para baiatul bun al acestei povesti, eroul. In timp ce Hagi este, evident, personajul negativ.



La televiziunile sale, Becali s-a plans ca Hagi nu e corect, ca a gresit pentru ca s-a suparat si ca el, Becali, doreste doar sa fie respectata legea. Aici avem de-a face cu partea amuzanta a povestii. Un fost puscarias, condamnat in 3 dosare diferite,  care are si alte dosare in desfasurare, care conduce o echipa ce incalca in mod constant regulamentele fotbalului, vrea ca legea sa fie respectata. Desi el nu o respecta, altii trebuie.

Sa nu se inteleaga ca noi nu vrem sa fie respectate legile. Din contra. Chiar asta ne dorim si din acest motiv am si cerut dezafilierea Fotbal Club Fcsb. Insa, in ceea ce priveste acest caz, nu e incalcata nicio lege.

Becali vrea insa sa profite de o scapare in regulament. E evident ca nu pot fi luate toate meciurile directe in considerare, deoarece meciurile din timpul sezonului regulat sunt folosite pentru stabilirea clasamentului din sezonul regulat, in timp ce cele din playoff sunt folosite pentru stabilirea clasamentului din aceasta a doua faza a competitiei. E logic si normal.

Din pacate, avem de-a face cu un om anormal. Dupa ce s-a dat victima atunci cand a aflat ca Hagi e suparat, Becali a iesit la atac, insinuand ca Hagi nu lupta cinstit:

”Din ce am înțeles, s-au folosit de mine în apărarea lor. Au amintit de episodul cu Bacău și Baciu, de Dosarul Valiza. De asemenea, au spus că Becali se laudă prin țară că o să câștige, iar jucătorii Viitorului ar fi fost afectați la ultimul lor meci de acest lucru. Am vorbit cu mai mulți avocați, care mi-au spus că în litera legii nu aș avea cum să pierd, dar dacă se va judeca emoțional, probabil că ei ar fi câștigători”, a spus Becali pentru Digi Sport.

Va dati seama ce blasfemie a facut Hagi?! Cum sa indraznesti sa arati ca un hot a furat si ca a fost condamnat pentru asta?! Asa ceva nu se face. Doar sfantul Becali are voie sa tradeze! Doar el trebuie sa joace in Champions League, pentru ca banii aia sunt evident doar ai lui.

”Aici e vorba de bani, nici nu mă interesează trofeul, îl pot ţine ei.” – Gigi Becali

Intelegeti, asadar? Acest om nu da doi bani pe competitie, pe rudele sale, pe respect, performanta sau orice altceva. Doar banii il intereseaza. Si, pentru a ajunge la ei, e dispus sa faca orice.

Presa ar fi trebuit sa-l taxeze pentru asta. Ar fi trebuit sa-l apere pe Hagi, insa au tacut cu totii. Si iata ca suntem noi obligati sa intervenim, din nou. Nu e o problema. O vom face de cate ori e nevoie.

P.S. In titlul acestui articol, am scris cuvantul ”Regele” cu litera mare. Am facut-o intentionat, deoarece Hagi merita sa fie respectat. A castigat acest drept. In fotbal, Hagi este cel mai bun exemplu al succesului. A facut performanta ca jucator, foarte mare performanta, iar acum face la fel si ca sef de club si antrenor. Nu sunt multi cei care se pot lauda cu asa ceva.