Viktoria Plzen

Steaua – Respectata de straini, furata de romani

Echipa ceha FC Viktoria Plzen a venit in Romania in aceasta saptamana si, desi avea meci cu Fotbal Club Fcsb, a dat dovada de foarte mare respect fata de Steaua, cea mai importanta echipa de fotbal din Romania. Din pacate, nu putem spune la fel si despre conationalii nostri.

Viktoria Plzen a venit in Romania stiind cu cine urma sa joace. Nu cu Steaua, ci cu Fotbal Club Fcsb. Si chiar si suporterii lor au stiut acest lucru. Acestia nu s-au temut sa afiseze pe stadion un mesaj simplu dar care spune foarte multe: Fcsb nu e Steaua!

fcsb nu e steaua Viktoria PlzenDe altfel, Viktoria Plzen a tinut sa respecte hotararile judecatoresti chiar si pe siteul sau, unde a folosit denumirea corecta a clubului lui Becali. Si chiar daca nu a inteles foarte bine ce s-a intamplat, cu scandalul dintre Steaua si FCSB, acestia au incercat sa le explice suporterilor lor situatia, ajungand in cele din urma la concluzia corecta.



E important ca Europa intelege diferenta dintre Steaua si FC Fcsb. Si e important ca aceste cluburi au destul bun simt si respect fata de Steaua si fata de noi, ca sa nu puna semnul egal intre cel mai mare club sportiv din istoria Romaniei si o echipa faimoasa doar pentru scandalurile de coruptie sau de discriminare in care a fost implicat.

Din pacate, romanii sunt imuni la exemplele de bun simt si respect care vin din vest. Desi ai nostri cunosc mult mai bine decizia data de Curtea de Apel in luna decembrie a anului trecut, ei aleg sa o ignore. Fac acest lucru pentru a minti si pentru a castiga bani necinstiti de pe urma imaginii Stelei.

Evident, Steaua nu vede niciun banut. Televiziunile mint, ziarele fac propaganda, FC Fcsb baga bani in buzunar iar sponsorii sai castiga facand reclame false. Putini se revolta. De fapt, cei mai multi romani considera asta un lucru normal. Legile conteaza mai putin. Conteaza doar „ce stiu eu, iar eu stiu ca FCSB e Steaua”.

Dar FC Fcsb nu e Steaua. Nu e Steaua nici in acte, nici la LPF, nici la FRF si nici la UEFA. Daca inca nu s-au schimbat anumite pagini, pe anumite siteuri, pentru ca anumiti functionari publici sunt prea lenesi sau prea fricosi ca sa faca ceva, asta nu inseamna ca aceste minciuni vor fi nemuritoare. Sfarsitul lor se apropie rapid. Si va fi interesant de vazut ce fel de scuze vor mai folosi acesti hoti si trisori atunci.


Hotii din LPF sunt atat de incompetenti incat nu stiu nici macar sa fure

Vreau sa va arat o captura de ecran de pe site-ul LPF.  In ea veti putea vedea cum LPF, in loc sa isi faca treaba cinstit, a inlocuit numele Stelei cu FCSB, pentru a justifica prezenta echipei lui Becali in prima liga. Doar ca, atunci cand sistemul lor a schimbat automat toate cuvintele „Steaua” in „FCSB”, nu a schimbat si celelalte denumiri pe care Steaua le-a avut de-a lungul timpului.

Este vorba despre CCA Bucuresti, denumire pe care echipa noastra a purtat-o din 1950 si pana in 1961, cand a devenit CSA Steaua Bucuresti. Cu aceasta denumire, Steaua a castigat 6 titluri, primele ei 6 titluri.

fcsb nu e steaua

Probabil ca cei din LPF le-ar fi dat si aceste 6 titluri celor de la FC Fcsb, insa cu siguranta ei habar nu aveau ca echipa CCA Bucuresti este tot Steaua. Viata e grea, atunci cand iti lipsesc respectul si bunul simt. Si, peste cateva saptamani, o sa devina si mai grea pentru acesti indivizi. Steaua o sa-si recupereze palmaresul, asa cum si-a recuperat si marca, si numele. Iar ei, hotii, nu au ce sa faca pentru a opri acest lucru.


 

Photo credits: Paginile Ultras Steaua 1947 si Ultras Steaua Bucuresti 1947