echipa mare Steaua Bucuresti

Steaua Bucuresti e o echipa mare, FC Fcsb e o echipa mica

Inca nu sunteti siguri ca Fotbal Club Fcsb nu e Steaua? Inca mai aveti nevoie de dovezi? Poate de un nou proces, pentru palmares? De ce? Nu va ajuta ochii? Nu va functioneaza urechile? Astazi, in luna august a anului 2017, e destul sa te uiti la FC Fcsb si sa ii asculti pe sefii sai, pentru a-ti da seama ca acea echipa chiar nu are nimic in comun cu o echipa mare ca Steaua.

De multe ori, cand citesc ce ne scriu anumiti oameni, ma intreb pe ce lume traiesc acesti indivizi. Ei vorbesc despre bani, vorbesc despre performante, se dau mari cu cunostintele lor juridice, ne explica de ce numele unei echipe nu conteaza, mai folosesc si scuza aia cu siteul UEFA si multe altele. Dar ei nici nu stiu nimic despre Steaua si nici nu se uita niciodata la echipa lor.

Da, acesti oameni nu stiu nimic despre Steaua. Poti sa ii iei pe fiecare in parte si sa ii asculti, toti iti vor spune acelasi lucru: Steaua e o echipa mica. Dar Steaua nu e o echipa mica. Steaua, poate nu stiati, e cea mai mare echipa de fotbal din aceasta parte a Europei. Suntem peste Steaua Rosie Belgrad, suntem peste echipele rusesti sau ucrainene, iar cu restul ar fi o jignire sa ne comparam.

Steaua face parte dintr-un club cu doar 22 de membri. Nu stiti ce club? E vorba de clubul castigatoarelor de Cupa a Campionilor Europeni/Champions League. In toata istoria acestei competitii, adica 62 de ani, doar 22 de echipe din Europa au castigat trofeul.

Real Madrid( de12 ori), AC Milan(7), Bayern Munchen(5), FC Barcelona(5), Liverpool(5), Ajax Amsterdam(4), Internazionale Milano(3), Manchester United(3), Juventus Torino(2), Benfica(2), Nottingham Forest(2), Porto(2), Celtic, Hamburg, Marseille, Borussia Dortmund, Chelsea, Feyenoord, Aston Villa, PSV Eindhoven, Steaua Rosie si STEAUA BUCURESTI!

Cate echipe mari din Europa lipsesc de pe aceasta lista? Arsenal, Atletico Madrid, PSG, Sevilla, Manchester City, AS Roma si multe altele. Ele nu au in vitrina ce avem noi, dar toate isi doresc. Si, pentru ca isi doresc, incearca sa aiba atitudine de invingatoare.


Fotbal Club Fcsb este o echipa mica. Niciodata nu va fi o echipa mare

Multi nu inteleg ce inseamna a avea atitudine de invingator. Din acest motiv, ei sustin echipa lui Becali si considera eliminarea unei echipe precum Viktoria Plzen, in turul 3 preliminar al Champions League, drept o mare performanta.

NU ESTE! Viktoria Plzen e o echipa mica, iar simpla calificare in playoff-ul Champions League nu e o performanta. Sigur, aparatorii lui Becali vor urla acum ca celelalte echipe din Romania nu au facut nimic. Asa e. Fotbalul romanesc e la un nivel incredibil de slab. De aceea nici castigarea titlului in Liga 1 nu e vreo performanta deosebita. De locul 2 nici nu are rost sa discutam.

Fotbal Club Fcsb este o echipa mica. Are atitudine de loser si se multumeste cu firmiturile. „Nu putem sa ne batem cu vestu”, vor spune oamenii lui Becali. Dar de ce? Ce te opreste?

Becali si-a frecat mainile de bucurie in aceste zile, pentru ca a calculat el ca a pus mana pe cateva milioane de euro. O sa ii investeasca in echipa lui, pentru a o intari? Deloc. O sa-i bage in buzunar. Iar echipa lui o sa traga din nou sa se califice. Asta e performanta? Simpla calificare? Eu credeam ca vorbim despre Champions League, nu despre olimpiada.

Daca Fotbal Club Fcsb era echipa mare, ca Steaua, nu s-ar fi bucurat niciodata de o simpla calificare. Jucatorii sai nu ar fi innebunit de bucurie pentru o victorie impotriva unei echipe pe care au demolat-o si Astra, si Petrolul. Iar sefii sai nu ar fi facut niciodata spectacolul gretos pe care l-au facut cei doi puscariasi, Becali si Stoica.

Nicolae Dica, ti-a placut spectacolul oferit de cei doi gretosi? Ti-a placut cocalarismul cu care au improscat? Tu, fotbalist cu meciuri la nationala, care se bate cu pumnul in piept ca a jucat la Steaua Bucuresti, cum te-ai simtit cand cei doi au facut ce au facut, chiar la un metru de tine? As fi foarte curios sa aflu raspunsurile la aceste intrebari. Poate ca nu le voi afla niciodata, insa sunt gata sa bag mana in foc ca lui Dica nu i-au cazut bine acele glume proaste.

O echipa mare nu isi bate joc de adversari la TV. Fotbal Club Fcsb a fost invinsa de Dinamo in toate meciurile din sezonul trecut, chiar umilita. E penibil sa mearga acum conducatorii sai la TV si sa rada de o echipa care a facut ce a vrut cu ei anul trecut. Asta e atitudine de echipa mica, nu de Steaua. Este vorba de frustrare izvorata din neputinta. La fel ca spectacolele oferite de Becali cand Talpan l-a batut peste tot pe unde l-a prins.


Suporterii FC Fcsb sa se gandeasca de doua ori inainte sa vorbeasca

fotbal club fcsbFotbal Club Fotbal Club Sporting Becali Mogosoaia va juca impotriva celor de la Sporting Lisabona, in playoff-ul Champions League. E adevarat ca echipa portugheza nu e Manchester City, insa asta nu inseamna ca nu te poate umili. Oare ce vor spune fanii FC Fcsb, daca echipa lor o va pati ca anul trecut?

Oare ce vor spune daca conducatorii celorlale cluburi din Romania vor tine conferinte de presa pentru a face glume pe seama acestui posibil esec usturator? Cu siguranta nu le va cadea bine si cu siguranta vor urla ca macar ei sunt calificati in Europa League.

Si ce? Simpla prezenta in grupele Europa League nu inseamna nimic pentru o echipa mare. Iar Fotbal Club Fcsb asta cauta, simpla prezenta. Nici nu poate emite alte pretentii. Pentru ca e o echipa mica, fara ambitii si fara atitudine de invingatoare.

Steaua Bucuresti e o echipa mare, o mare campioana. Chiar daca jucam in Liga a patra, obiectivul nostru este sa batem tot. Nu vom putea realiza acest lucru intotdeauna, sigur. Dar vom incerca. Niciodata nu ne vom multumi cu putin. Si niciodata nu vom vorbi la televizor, doar pe teren.

Astazi, Steaua Bucuresti a castigat un amical cu scorul de 10-0. Dar Lacatus nu s-a dus sa faca spectacol la televizor, desi ar fi putut, desi televiziunile l-ar fi primit cu bratele deschise. „Fiara” e un mare campion, nu are nevoie sa se laude la televizor. Pentru ca el a atins deja varful, alaturi de Steaua. Fotbal Club Fcsb, in schimb, nici macar nu vrea sa porneasca la drum. Se multumeste doar cu vorbitul despre excursie.