langa suporteri stelist steaua

Pentru „Elvetia”, nu exista loc in lumea sportului

Inca de la inceput vreau sa mentionez ca nu voi vorbi despre statul Elvetia, ci despre mentalitatea „Elvetia” in sport. A fi neutru poate fi o decie buna, cand ai de-a face cu conflicte intre oameni sau natiuni. In sport, insa, nu exista loc de neutralitate.

De ce ne place sportul?

Da, oamenii sunt lenesi. Si da, iubesc sa piarda vremea in fata televizorului sau a computerului. In acelasi timp, insa, iubesc sportul. Daca nu sa il practice, macar sa il urmareasca. Ideea de competitie ne place. Ne place aceasta lupta fara urmari grave, care sa ne provoace, sa ne faca sa ne intrecem, dar care sa nu ceara un pret prea mare.

Cei care pot, concureaza. Altii doar privesc. Nu se implica fizic, dar se implica cu sufletele lor. Se pun in spatele unei echipe sau a unui sportiv si ii incurajeaza, dandu-le putere de lupta, ajutandu-i sa castige. Iar victoria acelui sportiv este, intr-o anumita masura, si victoria suporterilor.

Exista foarte putine sentimente mai placute. Cei care urmaresc fotbalul, de exemplu, stiu despre ce vorbesc. Cu siguranta s-au dus si ei, la scoala, la serviciu sau la intalniri cu prietenii, plutind si radiind de fericire ca echipa lor preferata si-a invins rivalul. Da, exista foarte putine sentimente mai placute.

Dar la aceste sentimente nu poti ajunge daca esti „Elvetia”. Pentru a castiga, trebuie sa alegi o parte, un concurent, o echipa. Atunci cand nu alegi, nu castigi. Neutralitatea nu-ti ofera nimic. Sigur, unii vor spune ca exista o parte buna, ca macar nu pierzi nimic. Dar problema e pusa aici gresit. Nu ai pierdut nimic, pentru ca nu ai participat, pentru ca nu ai fost implicat.


Steaua nu accepta jumatati de masura

Steaua inseamna victorie. Orice altceva nu poate fi acceptat, nu cand ai de-a face cu o fosta regina a Europei, castigatoare a celui mai important trofeu din fotbal. Numarul 1, victoria, cupa, campionatul – asta inseamna Steaua. Locul 2 chiar nu este pentru noi.

Aceasta echipa ne-a oferit nenumarate momente fericire. Si, daca ea nu accepta jumatatile de masura, nici noi nu ar trebui sa le acceptam. Mentalitatea „Elvetia” trebuie sa dispara. Ca stelist, ori esti alaturi de Steaua, ori iti alegi alta echipa.

Daca inca nu ti-ai dat seama care echipa e Steaua, atunci nu esti stelist.

Daca inca mai astepti sa vezi ce se intampla cu nu mai stiu ce proces, atunci nu esti stelist.

Daca preferi sa fii neutru acum, pana se rezolva situatia, atunci nu esti stelist. 

Esti stelist doar daca esti alaturi de Steaua.

Felicitari Asociatiei Stelistilor 1947!

Daca vreti sa vedeti stelisti adevarati, uitati-va la cei din Asociatia Stelistilor 1947. Au fost tot timpul langa Steaua. Nu au asteptat sa apara motivari sau sa auda ce au de spus UEFA sau FRF. S-au dus la baschet, s-au dus la alte sporturi, s-au dus la evenimente si se duc si la fotbal, acum. Oamenii acestia se implica si, cel mai important, se tin de cuvant.

Au anuntat ca vor sprijini financiar echipa de fotbal a Stelei si au demonstrat astazi ca asa va fi.

Intr-un comunicat dat astazi, AS47 a anuntat ca a ajuns la o intelegere cu CSA Steaua Bucuresti si ca va fi sponsorul oficial al echipei de fotbal. Au promis acest lucru inca de acum cateva luni, intr-un interviu acordat chiar pentru Steaua Libera.

Asadar, Steaua Bucuresti va fi finantata de suporteri. Pentru ca toti banii asociatiei vin din cotizatiile membrilor sai. Daca vreti si voi sa ajutati echipa, puteti sa o faceti foarte usor, accesand site-ul as47.ro. Inscrierea dureaza doar cateva minute.

„Ne dorim să avem în jurul nostru personalități care au adus glorie culorilor roș-albastre și împreună dorim stabilirea unor relații cât mai bune cu CSA Steaua. În ceea ce privește susținerea activă a echipei, dorim atragerea suporterilor la evenimente sportive pentru ca jucătorii să se bucure de o încurajare impresionantă”, a declarat președintele asociatiei, Adrian Pacurar.

Asta inseamna sa fii stelist.