Tica Danilescu Palmaresul Stelei

Palmaresul e la Steaua, dar presa e tot in „ceata”

In ultimii doi ani, Talpan si Steaua l-au deposedat pe Becali de toate elementele care faceau ca clubul sau sa poata fi considerat Steaua. Acesta a pierdut marca, iar apoi numele, deciziile judecatorilor fiind de fiecare data destul de clare. Insa aceste decizii au fost ignorate de fiecare data. Cand a pierdut marca, a continuat sa foloseasca abuziv numele. Cand a pierdut si numele, a sustinut ca inca mai detine palmaresul, desi nu a aratat niciodata vreo dovada in acest sens. Din fericire, un fost angajat de-al Stelei a confirmat ieri ceea ce stiam cu toti: Becali nu detine palmaresul Stelei.

E vorba despre Constantin „Tica” Danilescu, fost conducator al clubului Steaua, prezent la momentul infiintarii nonprofitului AFC Steaua Bucuresti. Danilescu este unul dintre personajele despre care se poate spune ca a fost implicat puternic in aceasta trecere de la CSA Steaua Bucuresti, la AFC Steaua Bucuresti. Poate, astfel, sa vorbeasca despre cele intamplate. Ieri, intr-o interventie telefonica la emisiunea Digi Sport Special, acesta a declarat:

”Majoritatea acestora (n.r. – palmares, marca, etc) au rămas la clubul Steaua. Noi am avut aceeași emblemă ca a clubului Steaua, la secția de fotbal. Noi aveam doar dreptul să le folosim, ele aparțineau în continuare de CSA Steaua.”


Asadar, Danilescu a confirmat ceva ce noi stiam si am spus deja. In 1998, clubul Steaua a semnat un parteneriat cu nonprofitul AFC Steaua Bucuresti, a transferat jucatorii si antrenorii, le-a pus la dispozitie anumite resurse financiare si le-a dat dreptul de a folosi marca, locul in Divizia A si stadionul, ultimul gratis, pentru o perioada de 20 de ani, conform actelor semnate. Insa niciodata nu a avut loc vreun transfer de marca, nume sau palmares.

Tica Danilescu a fost prezent ieri in Ghencea, la meciul pe care Steaua l-a castigat cu 8-0 in fata rivalei traditionale, Dinamo. La Digi Sport Special, acesta a mai adaugat:

”Este greu de răspuns ce echipă este Steaua. Atunci când eu eram în club și ne-am desprins de Armată, noi am devenit FC Steaua, societate non profit. Am avut o hotărâre de guvern în care stadionul ni s-a dat pe 20 de ani, eram tot același lucru, tot împreună cu clubul mamă, dar indicațiile de la FIFA și UEFA erau ca toate cluburile din Liga 1 să fie cluburi private, de asta ne-am despărțit atunci.

Atât timp cât noi am fost societate non profit, toate lucrurile au fost bune. Relația cu suporterii, cu conducerea Ministerului, cu toată lumea era foarte bună. Nu am avut de suferit atunci. După ce am plecat eu, în 1999, lucrurile s-au precipitat și s-a ajuns în situația care astăzi a generat acel conflict între FCSB și Steaua.”

Danilescu a incercat sa fie diplomat prin acel „este greu de raspuns”, insa nu e greu deloc sa iti dai seama unde e Steaua. Nonprofitul AFC a disparut de ani buni. Nedetinand niciodata marca, palmaresul sau numele Stelei, aceasta nici nu a putut sa le transfere mai departe catre SC FC Fcsb SA, asa cum pretinde Becali.

Mai jos, puteti vedea intreaga declaratie a lui Danilescu, precum si un interviu cu Tudorel Stoica. Sa urmariti cu atentie reactiile moderatorilor.


Expresia moderatorului Digi Sport, care a incercat sa scoata de la Danilescu un raspuns favorabil FC Fcsb, este exceptionala, in momentul in care fostul om de fotbal ii da peste nas si ii arata ca FC Fcsb nu are nicio legatura cu Steaua. La fel de amuzanta e si schimbarea de subiect cu care Vali Mortalu a incercat sa salveze echipa invitatului sau preferat.

Din pacate, presa sportiva din Romania ramane la fel de murdara. Oricat de multe dovezi vor primi, acestia nu ii vor intoarce niciodata spatele lui Becali. In urma acestei discutii, Digi Sport a publicat un articol cu urmatorul titlu: Trofeele Stelei rămân în „ceață”. Dănilescu: ”Aveam aceeași emblemă și dreptul de a folosi palmaresul și marca”.

Nu e nimic „in ceata”, prieteni. Steaua e Steaua, iar FC Fcsb nu e. Steaua are palmaresul Stelei, iar FC Fcsb nu il are. Totul este foarte simplu si foarte clar.