Steaua Dinamo Bucuresti

Steaua Bucuresti – Dinamo Bucuresti, 8-0 (2-0)

Unicul Derby s-a intors in fotbalul romanesc! Intr-o frumoasa zi de toamna, cu niste tribune pline si zgomotoase in spate, Steaua si Dinamo, eternele rivale, s-au intalnit din nou, dupa o foarte lunga pauza. Meciul a fost un razboi, cu intrari dure si cu daruire din partea ambelor echipe. Si, spre bucuria stelistilor prezenti, s-a incheiat cu victoria categorica a Stelei, scor 8-0

Ion Ion a trimis pe teren deja obisnuitul prim 11:

22. Iancu (cpt.) – 2. Butoi, 4. Paduret, 20. Sitaru, 3. Grigore – 8.Curt, 16.Vilcea, 21.Constantinescu – 10. Predescu, 9. Mirea, 25. Zamfirescu

Cum era si normal pentru o zi de marti, totul a inceput greu. La fluierul de start al arbitrului Alexandru Tudor, cei aproape 2000 de suporteri prezenti in acel moment au dat si ei drumul la cantece si scandari.

Incetul cu incetul, motorul rece al Stelei s-a incalzit. Baietii lui Ion Ion au dominat meciul inca din primul minut, insa intrarile dure ale dinamovistilor si jocul ultra defensiv au facut ca deschiderea scorului sa intarzie. Predescu si dinamovistul Ivan au luat fiecare cate un galben, in minutele 15 si 16. Alti doi „caini” au fost „ingalbeniti” si ei, pana in minutul 35.

Steaua a dominat in totalitate prima jumatate de ora de joc si a reusit sa deschida scorul in minutul 37. Vilcea a primit in careu o centrare excelenta a golgeterului Predescu, a facut preluare, i-a trecut mingea printre picioare unui adversar si a tras pentru un 1-0 care a aruncat stadionul in aer.

Cu tabela modificata in sfarsit, stelistii s-au descatusat si au dus scorul la 2-0 in minutul 40. A marcat Mirea, cu un sut din interiorul careului, la coltul lung. La pauza, Steaua – Dinamo, 2-0.



In repriza secunda, Steaua si-a adus aminte ca domina Liga a IV-a, avand cel mai bun atac si cea mai buna aparare. Astfel, Ghita Constantinescu a dus scorul la 3-0, in minutul 54, iar Predescu a facut 4-0 dupa doar 3 minute.  Daca Steaua a reusit sa impresioneze prin jocul foarte bun si pofta de gol, Dinamo s-a remarcat doar prin intrarile agresive ale cainilor. Insa rautatea adversarului nu i-a speriat pe stelisti. Vilcea a reusit dubla in minutul 65, facand 5-0 pentru Steaua, iar fundasul Butoi a inscris si el, in minutul 69, mutand tabela la 6-0.

La acest scor, dinamovistii au cedat psihic. Magherescu a fost primul caine care s-a predat. Acesta a luat al doiela galben in minutul 78 si a fost trimis de Tudor la cabine. Dupa doar 5 minute, un alt dinamovist a comis un fault in careu. Predescu a luat mingea si, cu o scarita frumoasa, a dus scorul la 7-0. Pentru golgeterul stelist, acesta a fost al doisprezecelea gol din acest sezon. In doar 5 etape.

Pana la final, Curt a mai marcat un gol, in minutul in minutul 89, dupa ce tot el a ratat un al treilea penalty, in minutul 87. Meciul s-a terminat cu scorul de 8-0 pentru Steaua, un 8-0 care, asa cum v-ati obisnuit probabil, e un nou record.

Stelistii raman pe primul loc si la sfarsitul etapei a cincea. Urmeaza meciul cu Victoria, care va avea loc vineri, 29 septembrie.


Derbyul in tribune

Cainii lui Nicolae Badea au venit la stadion imbracati in tricoul rosu si alb, cu stema lui Dinamo pe piept, purtand numele rivalului nostru traditional. Insa au fost singuri, lipsiti de fani. Nu acelasi lucru poate fi spus si despre stelisti.

Peluza Sud si ceilalti suporteri prezenti au facut o atmosfera incredibila la stadion. Steagurile au fluturat, cantecele s-au auzit in tot cartierul, iar peste toate a plutit mesajul:

„Mai presus de foruri corupte, rivali ipocriţi şi presă aservită, am făcut dreptate şi am învins, avem echipă!”

Este un mesaj simplu, care contine doar adevarul. Adevarul e intotdeauna simplu.

Un sponsor nou

Prezenta lui „Brad Pitt” Tudor nu a fost singurul lucru nou in aceasta etapa. Stelistii au intrat pe teren cu un nou sponsor pe piept. Casa de pariuri Bet Arena, una dintre cele mai importante case de pariuri sportive din România, ii va insoti pe baietii lui Ion Ion in acest sezon, la toate meciurile.

Mai mult, stelistii au avut azi surpriza de a intalni la stadion si un magazin mobil, de unde au putut cumpara tricouri, fanioane si mingi, toate cu insemnele Stelei.